Supertræning i Eideren

Efter VM er vi flere der er begyndt at lade op mentalt til vores Berlintur i slutningen af oktober. I den anledning havde jeg besluttet at tage til Eideren i nordtyskland for at træne lidt bolognese-fiskeri.

Turen gik først til Ovens Angelsport i Husum, hvor man kunne købe fiskekort til eideren. Det kunne man også godt, men kun hvis man i forvejen var medlem af en fiskeklub i Nordtyskland, så jeg blev derfor henvist til en adresse i Süderstapel hvor jeg kunne købe mit kort. Jeg kunne nøjes med fiskekortet, fordi jeg fra en tidligere tysklandstur havde et årskort til en delstat i Tyskland, og derfor kunne fiske over hele tyskland på det kort.

Hos Ovens fik jeg også at vide at der var 2 andre danskere dernede og fiske, og jo, jeg kendte jo godt Ulrik Møller og Peter Jensen fra Team Browning.

Jeg valgte at køre ud til hvor Ulrik og Peter fiskede, de fiskede i Eideren omkring plads nr. 80, og jeg tror de kiggede lidt da jeg kom henover diget.

Nå, men der er jo plads nok i Eideren, så jeg tog bare en ledig plads opstrøms, og efterlod Ulrik med den fantastiske midterplads. Husk at 2 næstkanter er bedre end 1 kant…

Både Ulrik og Peter fiskede bolo, så det var jo fint at fiske lidt imod dem. De var dog ankommet noget før mig, så de var næsten klar til at fiske da jeg kom. Derfor gik jeg igang lidt senere.

Der er var ca. 5,5 meter dybt der hvor jeg fiskede. Strømmen var ret svag, men alligevel sådan at flådet kun lå ca. 1 minut ude på foderpladsen, så var den drevet forbi foderpladsen.

Jeg startede ud med at fiske ca. 15 meter ude, men det gik noget trægt, jeg fik kun hork og en enkelt skalle. jeg kunne se at Ulrik fiskede noget længere ude, så jeg arbejdede mig stille og roligt længere ud, og til sidst tror jeg at jeg fiskede på ca. 20 meter.

Efter de første 10 hork begyndte der at ske lidt på foderpladsen, i form af en ok flire og en skimmer. De næste timer prøvede jeg at få rytmen i fiskeriet på plads, og det gik faktisk ok. Tricket med bolofiskeri er at man for det første ikke skal fiske længere ude end man kan styre det, og at foderet gerne må ligge lidt nedstrømst (altså foderkuglen skal ramme lidt nedstrøms), for at man har kontrol over flådet når det er over foderpladsen. Det har man ikke ret meget af, hvis man fodrer ligeud for hvor man sidder.

Ulrik og Peter der havde et pænt forspring til mig, fangede brasen før jeg gjorde, men til sidst havde jeg faktisk et ganske ok brasenfiskeri med fisk mellem 300 og 1000g. Der er større fisk i Eideren, men var måske ikke helt tilfredse med agnpræsentationen. Da man ikke må bruge keepnet i nordtyskland blev alle fisk sat direkte ud igen, men et forsigtigt bud er at jeg nåede omkring 10 kg fisk, hvilket jeg var godt tilfreds med.

Formålet med turen var at lære lidt mere om bolo-fiskeri, og det lykkedes til fulde. De mange brasen var dog en kærkommen bonus, for det var faktisk ret sjovt fiskeri.

Pga. slim på fingrene nåede at tage præcis 0 billeder dernede…

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.