Bolo og karper

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3

Så har jeg været ude at fiske en dag med Jesper Larsen. Vi havde denne dag valgt at starte ud med en omgang bolo fiskeri i Gudenåen ved Stevnstrup. Vi riggede en enkelt bolo stang op hver, med et 10 gr flåd.

Vi lagde 10 gode foderkugler ud og gik så i gang. Det gik lidt tid før der kom fisk, og det var ikke specielt mange på denne dag, så var det noget bedre for en måned siden. Men Jesper fik prøvet at fiske bolo i strømvand for første gang, hvilket også var målet med denne tur.

Efter 3 timer stoppede vi og Jesper havde 2,2 kg fisk og jeg havde 3 kg. Jesper mente at han nu skulle tage over som tur guide, og det fortrød vi ikke. Han kendte en fin sø i Vejle området, som der skulle prøves af…..

Da vi ankommer til søen, spotter vi hurtigt karper der cruiser i overfladen. Så vi rigger hurtigt en matchstang til, kun med krog på, orm og brød på krogen, så skulle vi på jagt…. Der går ikke ret lang tid før Jesper kroger den første karpe, en fin karpe på omkring de 5 kg. Jeg fanger efterfølgende en lille på 1,5 kg. Og så var der dømt frokost, engelsk bøf med bløde løg.

Efter frokosten satte vi medeboksene op, og riggede en 6 meter pole stang op. Nu skulle der fanges rudskaller, fordi vi havde spottet en del af dem i overfladen og det viste sig også at der var mange af dem. Det kørte jævnt med rudskaller, plus lidt bonus fisk i form af et par bækørreder, jeg fik den største på 40-50 cm. Jeg fangede også en flot skælkarpe på 5,5 kg.

Efter 3 timers fiskeri stoppede vi og fik vejet dagens fangst. Jeg endte op med 29 kg og Jesper havde fanget 28 kg, så en super fed tur i en rigtig fed sø. Nu er der pres på mig igen som tour arrangør til næste gang, det bliver hvertfald svært at stikke.

2 replies
 1. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  5,5 kg på 6 meter lød godt nok også vildt, der skulle lidt held til at få sådan en bamse på land på 6 meter. Men sådan en fisk på match er fedt!

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.