Team Preston i Silokanalen

Det var i år 5. gang at IAM blev afholdt i Silokanalen v. Berlin, og samtidigt 5. gang at Team Preston stillede til start.

I år var der lidt færre deltagere end sidste år, men 45 hold af 5 mand er stadigvæk en sjat, og der er godt fyldt op på parkeringspladsen ved lodtrækningsteltet.

Traditionen tro var der et par fiskere der havde valgt at bruge ekstra mange dage hernede, dels er fiskeriet som regel glimrende, og samtidigt er det også billigt at bo/spise hernede, så turen ikke bliver så dyr igen. I år var Peter Larsen og Claus Jakobsen i Berlin 1½ uge før IAM, mens vi andre kom dryssende i dagene op til.

De første meldinger fra holdkammeraterne var at der var mange fisk i kanalen. Flere dage havde de træningsvægte over 40 kg (anslået), primært bygget på store skaller op til 1 kg. Efterhånden som vi kom tættere på IAM kom der også mere blandede meldinger, for der er selvfølgelig også områder og sektioner hvor der ikke er så mange fisk. A-sektionen var f.eks. hård igen i år, men der plejer dog at komme fisk ind i løbet af ugen.

De sidste fiskere ankom til Berlin torsdag morgen omkring kl. 02.30, tids nok til at få et par timers søvn, inden vi skulle ud og træne i B-sektionen. B er som regel en bolo-sektion, og det viste sig at holde stik igen, da de fleste fisk blev landet herude. Bedste mand var Peter Schytt med en anslået vægt på ca. 15 kg, igen bygget på store skaller.

Lodtrækningen magede sig således at jeg selv (Rikard) skulle sidde i A og D, Claus i B og C, Kim i C og B, Ole i D og A, mens Peter Schytt tog sig af E og E. Vi var egentlig godt tilfredse med lodtrækningen, for træningen havde vist at der var mange fisk i E-sektionen, og det plejer at passe Peter fint. Jeg var også selv godt tilfreds med A-sektionen, jeg har siddet her en del gange, og følte at jeg havde nogenlunde styr på det lidt sværere fiskeri her.

Fredag morgen mødtes vi på P-pladsen ved silokanalen og fik delt agn ud, inden turen gik ud i sektionerne. Vi havde fået en OK lodtrækning, hvor der var i hvert fald 3 pladser med potentiale. I A sad jeg på A17, hvilket umiddelbart var den forkerte ende af del-sektionen, da den som regel bliver vundet fra plads 1-5. Dog skulle det være muligt at lave en top5 her, så det var bare at klø på. Claus sad på plads B16, hvilket var en fin lodtrækning. Generelt i B-sektionen skal man enten helt tæt på broen (B40 eller højere), eller også er det lidt ligegyldigt hvor man sidder. Kim sad på C42, kun 3 pladser fra øvre kantplads, en rigtig fin lodtrækning. Ole sad på D3, også en helt rigtig lodtrækning kort fra kanten, og i den rigtige ende af delsektionen. Peter Schytt sad på E24, nedstrøms kant i E2-sektionen, hvilket på papiret var en rigtig god plads.

Da jeg har siddet i A-sektionen før, vidste jeg at der kunne være en del små skaller i starten, og havde derfor helt bevidst rigget et 4g Sensas Jean Francois op, monteret på en ganske tynd 0,9mm elastik og en lille 18’er krog. Dette tackel startede jeg også med, og fik ret hurtigt en 3-4 mindre skaller i nettet. Efter 15 minutter fik jeg på ny et hug, og denne gang en noget bedre fisk. Med den tynde elastik, den lille krog og den tynde line tog det godt 10 minutter at få en brasen på ca. 1 kg i rusen, ikke dårligt. Fiskeriet ebbede dog hurtigt ud på TAP, og jeg kunne se at der generelt ikke blev fanget meget i sektionen. Nedstrøms sad der dog en der fik nogle ok fisk ude på bolo, og jeg skiftede derfor også da det var gået helt koldt på TAP.

Resten af dagen fiskede jeg faktisk stort set kun bolo (10g Sensas Tajo), da jeg vurderede at det primært var her at der var chance for at fange fisk. Selvom det ikke kørte i olie for mig herude, fik jeg dog en enkelt brasen på ca. 400g, mens de fik flere fisk længere nedstrøms.

Jeg nåede ikke mere end de 2 brasen og en håndfuld skaller, hvilket rakte til 1680g. Jeg anede ikke hvor meget de havde andre steder i sektionen, så jeg gættede på at jeg lå mellem 10 og 15, primært udfra at jeg havde slået alle dem der sad opstrøms for mig. Det viste sig at holde nogenlunde stik, da jeg blev 12’er i sektionen, nogle få hundrede gram fra en top-10 placering. Til gengæld havde de 4 fiskere opstrøms for mig tomme keepnet, så alt-i-alt var jeg godt tilfreds med 12 point fra et svært område.

I B havde Claus fisket rigtig godt bolo efter skaller, og lå helt i top. Han endte med en 4. plads, hvilket absolut er godkendt. I C havde Kim tilsvarende en god dag, med en 5. plads. Ole var blevet nr. 9 i D-sektionen, mens Peter Schytt desværre blev næst-sidst i E-sektionen. Det var åbenbart gået kold for ham efter 1 times fiskeri, og han lå ganske tæt på de 4-5 fiskere der sad opstrøms for ham, mens resten af sektionen havde mange flere fisk. Ærgeligt.

Samlet lå vi dog nr. 19 efter førstedagen, hvilket vi var rigtig godt tilfredse med. Normalt har vi 2-4 dårlige placeringer pr. dag, denne dag kunne vi nøjes med 1, hvilket tydeligt kunne ses i resultatet.

Dagen efter skulle jeg i D, og jeg var egentlig lidt ligeglad med hvor jeg skulle sidde henne. Vi havde 2 næstkanter i posen (nr. 2 og 44), og optimalt set havde vi gerne set at vi havde nr. 2 i enten A, C, D eller E, og nr. 44 i B, C, D eller E. Vi fik desværre B2, hvilket ikke er nogen fantastisk lodtrækning, men til gengæld fik vi så E44, så Peter fik en fin chance for at revancere sig fra dagen før. Ole sad på A32 (OK, men ikke den rigtige ende af sektionen), Claus på C29 (også OK, men ikke den rigtige ende af sektionen), mens jeg sad på D19 (OK, men ikke den rigtige ende af sektionen)

Et par pladser væk i D-sektionen sad Karol Pacyna fra Eco-fishing, og vi fik en snak om fiskeriet her, da de havde trænet præcis disse pladser om torsdagen. Han mente at det blev 100% bolo, med en chance for nogle fisk på TAP, hvis ellers pladsen var til det. D19 led lidt under af at der groede små træer flere steder mellem stenene, så jeg kunne ikke sidde helt så tæt på kanten som jeg gerne ville, men jeg valgte at sætte boksen efter at jeg skulle kunne fiske bolo’en effektivt, og ikke så meget om jeg sad “pænt”. Jeg riggede også TAP frem, men fandt hurtigt ud af at der var rigeligt med store sten på 13m banen, og jeg gættede på at jeg ikke ville fange mange fisk her.

Da starten gik tog jeg et par drev på TAP, men skiftede lynhurtigt til bolo, da min sidemand fik fisk herude med det samme. Der gik heller ikke lang tid inden de første skaller også var på vej i mit net, og de næste 45 minutter havde jeg ca. 10 store skaller, alle fanget på 3 casters. Herefter gik skallefiskeriet lidt i stå, men jeg kunne se at min opstrøms sidemand fangede brasen, så jeg skiftede taktik til orm, blodorm og en caster i ny og næ, og jeg begyndte også at få lidt brasen i rusen. Fiskeriet var dog ikke helt oppe og ringe, jeg synes der var for langt mellem fiskene. Jeg prøvede at justere tackel og foder lidt til, og det gik faktisk lidt bedre i perioder.

Ved indvejningen var jeg sikker på at jeg havde slået min nedstrøms sidemand, jeg var lidt mere i tvivl med ham til højre. Ved indvejningen kunne jeg dog se at jeg havde lå 2’er fra plads 13 til 23, hvilket jeg var meget tilfreds med. Det viste sig at række til en 10. plads, primært fordi de lave numre havde haft lidt flere fisk, og sektionen blev da også vundet med 24 kg mod mine godt 14. Alt-i-alt var jeg dog meget tilfreds.

I A-sektionen var Ole blevet nr. 18, mens Kim i B var blevet nr. 14. Kim havde ca. 6 kg småskaller, alle fanget på TAP. Claus havde haft problemer i C-sektionen og måtte nøjes med en næst-sidsteplads med ca. 4 kg. I C var det som i D primært brasen på bolo der skulle fiskes efter, og her kom Claus altså til kort. I E-sektionen fik Peter Schytt en gevaldig øretæve, han blev sidst med ca. 5 kg, men måtte tilmed lide den tort at sidde mellem 2 fiskere med hhv. 15 og 25 kg. Ærgeligt, men mon ikke han har lært lidt til næste gang.

Den dårlige 2. dag gjorde at vi røg ned som nr. 28, hvilket vi var lidt skuffede over. Dog var det svært at sige noget til, vi havde i hvert fald i 2 sektioner ikke fisket op til pladsens potentiale, og så bliver man straffet.

Vi er i Team Preston klar til endnu en tørn næste år i efterårsferien, hvor IAM 2013 løber af stablen. Det er super fiskeri med en masse dygtige fiskere, så vi deltager villigt år efter år…

Ingen billeder, desværre, vi havde ingen runners i år.

3 replies
  1. mk fisker123
    mk fisker123 says:

    Super fedt!

    Dejligt at høre noget der nede fra, virker som om der er ved at være mere “styr” på fiskeriet der nede? Helt sikkert det er et godkendt resultat! 🙂

    Fiskede Claus og Larsen Shimano-cup eller?

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.