Morten og Peter på afveje til Tandem

    NY
  • 0

Vi startede den lange tur til Friedrichstadt klokken 7 om morgenen fra Grindsted. Vi skulle være til lodtrækning klokken 10 i Friedrichstadt, så vi var i meget god tid. Ligesom alle andre år skulle slaget stå i de små kanaler i Friedrichstadt, som både indeholder skaller, brasen, flire, aborre, hork og ikke mindst løjer. Af disse fisk vidste vi at løjer og aborre ikke talte, og ud over det skulle selvfølgelig medbringe en morder til at dræbe fiskene (da dette har været påkrævet, lige siden man startede på konkurrencerne nede ved Friedrichstadt).

Vi ankom klokken ca. 9 efter en meget spændende og underholdende vejvisning fra undertegnede (havde ingen GPS) og begyndte så småt at bevæge os op til den lokale fiskeforenings klubhus. Det var min anden tur til Friedrichstadt nogensinde og Peter havde åbenbart slet ikke været der før, så vi påtog os ikke favoritværdigheden. Vi havde dog fået lidt tips med hjemme fra (Simon og Peter Larsen), så vi følte os gearet til der ventede os.
Planen var klar, stort fokus på at dræbe fisk hurtigt og ellers bare sætte frekvens på fiskeriet :), men så let var det ikke.

Tilbage ved lodtrækningen blev vi gradvist mere og mere forvirret over det tyske, samt det faktum at arrangøren brugte meget tid på at snakke om et ”setzketcher ”(Keepnet). Reglen med at dræbe fisk var så blevet ændret til, at vi skulle have haft keepnet med og flytte fiskene… Hvilket vi ikke anede, og derfor ikke havde keepnet med. Vi endte med at måtte dræbe fiskene, da vi ikke kunne låne et keepnet. Til lodtrækningen fik vi tildelt en plads i ”mittelgrab”, hvilket viste sig at være fiskeri efter mindre skaller, samt enkelt flirer og aborrer. Det var en delsektion af C, og vi vidste godt, at vi ikke kunne vinde hele molevitten, da de andre sektioner ville producere højere vægte.
Fiskeriet startede klokken 11:30, ca. en time efter lodtrækning, og vi havde rigget stængerne til med alt fra flåd på 0,75 gram – 2 gram. Vi fiskede med TAP det meste af dagen på cirka top6´s længde, men også 4-5 m pole en gang i mellem :).

Fiskeriet varede i 3 og en halv time, hvorefter vi indvejede 3,810 kg, fordelt på cirka 60 skaller og 10 aborrer/hork/flirer. Hvilket gav os en delsektions sejr!! Rigtig svært fiskeri, men faktisk udmærket til tider.
Samlet set blev vi dermed nr. 2 i C-sektionen og nr. 6 ud af cirka 40 par i alt i hele Tandem-stævnet. Vinderen af det hele havde omkring 18 kilo! Virkelig en god vægt, men selvom vi faktisk lå i bunden vægtmæssigt, så endte det altså fint pga. pointsystemet!

Billeder blev der ikke mange af, da jeg glemte(det gør jeg tit!) kameraet, men vi fik taget et inden jeg blev samlet op min far! På billedet ses vores præmie som var en komplet morgenmenu haha!

Alt i alt en lækker dag med mange tilskuere og Ole, der også lagde vejen forbi Friedrichstadt :D. Håber der har været flere ude i dag i det gode vejr.

Friedrichstadt kan helt klart anbefales og det er egentlig nemt at deltage, hvis man altså gider at køre den lange vej ;).

OBS. Pga. manglende billeder måtte jeg kompensere med en ekstra portion tekst ;).(håber det ikke det var langt og kedeligt)

/ Morten Gnalling og Peter Schytt
Team Preston

4 replies
  1. Fossdanmark
    Fossdanmark says:

    Det lyder som en rigtig drenge røves tur 🙂 ikke rigtig styr på det , men tager det som det kommer og hygger jer. Mem alligevel går i ned og laver en god placering . Super flot og tak for den gode historie . Kan i ikke næste år ligge info. op her på siden , måske der er flere der har lyst til en tur til Tyskland.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.