Lørdag i trykkevælde å.

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Lørdag gik turen til Trykkevælde å, Jeg har stadig ikke det store held med at få samlet en lille flok . Det går lidt tungt på sjælland ,men det skal nok vende 🙂 . Mine tro fiske ledsager Peter og Joachim var forhindret. Peter på arbejde og Joachim havde fødselsdag. Peter var undskyldt , men Joachim, får en lille anmærkning i den sorte bog. Jeg husker tydeligt i mine tidlige år som fisker, den gang hvor jeg fiskede for Køge, den gang Køge havde to senior hold og et junior hold. Og hvor der skulle fiskes om pladserne på holdene. Det var såden at der blev fisket fem stævner , og de bedste kom på holdene. Det ene af stævnerne lå samme dag som jeg skulle konfirmeres, og da Køges mede formand john ( talking head ) ikke ville lave det om, måtte jeg fremligge der hjemme , at enten blev konfirmationen flyttet, ellers skulle jeg ikke konfirmeres. Det endte med at konfirmationen blev flyttet , jeg fiskede og vandt . 19,4 kg rudskaller på skov stykket i Tryggevalde å , Foran store navne som Lars Ole, Brøndby Lars , Ben Ove ( lange kniv ), Jens Peter ( torten tarm ) Finn, John, Mor Ulla (jens peters mor) osv. Efter siste uge var forventningerne store til dagens fiskeri. Jeg havde hele ugen drømt om at side på broen og runde de 30 kg i store brasen. Da jeg kom var der meget lidt strøm , så godt som ingen. Pladsen på broen var optaget, så jeg satte mig hvor Peter sad sidst, vandstanden var næsten normal igen . Det blev til 7 m pool til at starte med, to grams flåd 0,16 hoved line 0,14 forfang og en Trabuco krog100 serien i str 16.. Foderet var Van den Eynde to kg. Turbo Black og fire kg .Breme. Det var fugtet dagen før , sigtet på dagen, så det kunne ikke være bedre . Foderet blev tilsat en del døde madiker og lidt majs. Jeg syntes dog det var lidt for lyst , så næste gang bliver det halvt af hver. Denne dag var en af de dage , hvor fodret bare ikke ville ramme plet , jeg kastede i øst og vest men mest ca en meter for kort, og jeg bandede , det er det værste jeg ved , når fodert ikke ligger rigtigt. Det gjorde at mine fodringer blev mere nervøse og bare værre. Fiskeriet gik super for start , skaller i et væk en af de dage hvor man drømte om at runde 40 kg i skaller. Men senere kom der klumper i fiskeriet, enden var der geder på pladsen ellers var der kommet brasen, og jeg måtte prøve nået og 13 m TAP blev rigget til. Et nyt pære formet flåd fra Rive model R 207 skulle prøves . Blå sensas elastik 0,14 hoved line og 0,12 forfang og min favorit krog Trabuco 200 serien str 18. Der skulle dog gå op mod tre timer før den første brasen var i nettet , det endte med 5 flotte plader ca 10 kg brasen i alt. Jeg havde brugt en del tid på af rigge til, forsøge og lave om , og om igen. Strømmen var til tider helt væk , lidt ujævnt fiskeri og en taktik og en udførsel der lå under niveau, så samlet ikke helt som ugen før . Men stadig super efter årstiden ca 20 kg.Jeg sider dog til bage med føelsen af at der var flere brasen , så nået har ikke været helt rigtigt. Jeg mødte et hold tvilinger som fiskede geder , de fik vist kun en . Et par flinke fyre , som fortalte at de skriver for fiske avisen . De har haft kontakt med et par mede fiskerne Allen, Rikard og Peter Jul. som har skrevet historier til avisen. Der er måske mere på vej , jeg spurgte om de ville være med til at skrive lidt om mede fiskeri og mede siden , det var de bestemt klar på. Jeg fik også besøg af en gede fisker ved navn Karsten som skulle hente lidt skaller. Ham og en ven har købt fiske retten til en privat sø. Hvor de fisker geder , han havde fanget 16 i lørdags. Men i denne sø , går der nogle alvorlige store brasen. Sidste år rensede de op og fjernede en del små fisk. Ved den lejlighed var der en brasen på 7,2 kg som nu ligger i en fryser på biolokisk muserum. De fortæller at der er mange og enorme store brasen i denne sø , og at jeg var velkommen til at tage med en dag .Så jeg har drømt om kæmpe brasen i nat og glæder mig .

2 replies
 1. Bjarne
  Bjarne says:

  skrive når du tager ud, så skal der nok komme flere med ud på et eller andet tidspunkt. Heldigvis kører vores vinterleague her på Fyn/Jylland godt og det er rigtigt hyggeligt. Idag skulle jeg selv have været ud og fiske, men valgte at lave tackler, idet det var storm og regnvejr. Bjarne

 2. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  Hej Claus. Fine ture du har i Tryggen. Vi mangler godt nok sådan et vand på Fyn!! Var selv ude idag søndag. Kørte først til Vissenbjerg, holdt og kiggede ud i det ondeste regn- og blæsevejr i 10 minutter, inden jeg besluttede at prøve en anden sø. En tur på motorvejen, og om på østsiden af Odense, her var regnen ikke nået til endnu. Skyndte at pakke ud og ind under parasollen. Og så blev det rigtig dejligt regnvejr… Fik 5 brasener og 55 skaller idag, ca. 6 kg ialt – alt grej gennemblødt – men jeg fik da lov til at pakke sammen i tørvejr.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.