VM Tirsdag

Tirsdag blev dagen hvor alt der var skidt ved vores fiskeri på første dagen, blev lidt værre…

Vi er virkelig ikke med på hvordan sådan en kanal skal fiskes, derfor var aftalen at jeg skulle forsøge at lure tricks af hos nogle af de rigtigt seje folk, så vi kunne få ny inspiration til vores fortabte fiskeri.

Indtil videre har vi fanget mellem 900g og 3200g, hvilket jo egentlig er helt fint, når en konkurrence i dette vand, kan vindes med 2000g.
Men når de andre fanger fra 2000g og op til 7500g, er vi lidt sat.
Vi kæmper videre!!!

Jeg havde sat mig solidt bag ved Ungarn om mandagen, skrevet møgsommeligt ned hvor meget der blev fodret og dikteret videre til holdet. Derfra blev jeg så bedt om at finde et hold der fangede fisk, hvilket Ungarn ikke helt havde kørende for dem.
Et hurtigt stop ved Holland, der heller ikke fangede fisk, gav Arjan Klop mig et preg om, at Belgien vinder VM.
Det lød jo ikke helt uinteressant!

Jeg fandt Belgien, lurede lidt om jeg kunne finde en der virkede prof og da jeg var tilfreds med mit offer, satte jeg mig tålmodigt ned og fattede notesbog og pen!
Tålmodighed blev der nu aldrig brug for, da manden jeg havde udvalgt, SKOVLEDE fisk ind! Og ikke bare løjer, det var de gode fisk, skimmers og skaller.
Hans sidemand sad også som en af de eneste og havde godt gang i løjerne, så der var bestemt action!
Jeg var oven i købet så heldig at der blev målt dybde mens jeg sad der og på den måde lærte at fiskene fanges 5cm OVER bunden, og ikke med slæb som en hver anden dansk medefisker ville have satset på til skimmers/brasen.
Så blev vi det klogere…

Jeg lurede yderligere lidt løjefiskeri ved polakkerne, snakkede lidt med holdet fra Tyskland, der var meget enige i at fiskeriet var svært, fandt Ungarn igen der nu havde lidt fisk på top6, som så var endnu en ny ting at arbejde med, forbi Belgien igen, der nu fangede fisk på top3, endnu en ny ting og til sidst en italiener der fightede en rigtig brasen!
Så på én times gåtur fandt jeg flere nye måder at gribe fiskeriet an på.

Alle disse ting skulle så formuleres videre til holdet, så vi kunne få fordelt opgaverne, fiskerne imellem.
Der kan godt være en del logistik i at fordele tre nye metoder på fem fiskeri. “Heldigvis” fanger alle så lidt, at de er villige til at prøve ALT mellem himmel og jord, for at få lidt elastik ud af topkittet!

Fiskeriet er svært men utroligt spændende!
Vi fisker 0.10mm hovedline og forfang 0.08mm og 0.06mm, kroge i #20-24 med tynd wire og flådene går fra 0.1g til 0.8g og enkelte gange 1g hvis der er lidt strøm i kanalen.

Så det er i den fine ende af skalaen 🙂

Der kommer først billeder når vi kommer hjem fra turen. Det tager mig over en halv time at uploade et 3mb foto til medesiden. Det er mit liv for kort til…

Håber i hygger jer der hjemme!

Knæk og bræk!

Kasper Struck
/Team Preston

9 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Det lyder en smule usikkert og kaotisk ,det der foregår.
  Men jeg sætter pris på din ærlighed når du skriver .
  Lige som Nikolaj , tror jeg også på dansk metal.
  I kæmper godt og gør hvad i kan , stor ros til landsholdet.
  Og tak for beretningen.

 2. timpe
  timpe says:

  this groundbait tactic is crazzy – i would never have even considered only 10% groundbait or simply soft dark earth (peat = spagnum) and leam..

  extract from the report.

  7 x balls of dark Sensas terre de somme with 10% Sensas black lake with 200ml of joker at 13m all cupped. 7 x balls of a light black peaty leam plus Terre de Somme at 10-11m with 200ml of Joker cupped (the bottom was very soft in some areas and this settled on top of the silt. 3 balls of Peat and Leam at 6m with 50ml of Joker at 6m.

  http://www.total-fishing.com/fishing-news/england-dominate-win-gold-2013-world-match-fishing-championships

 3. bingo fuel
  bingo fuel says:

  this is the peat:
  Zwarte Grond 2 kg. (Black Ground 2kg.)
  see it here: http://www.marcelvandeneynde.be/Producten.aspx?cat=7

  This was the most used peat/leam: italy belgium and many more countries, (but england is sponsored by sensas arnt they)… it was just englands superior fishing( read understanding and excecution) of the finer details in this type of fishing that made ALL the defference. there most likely were only minor details different in the feeding between the top nations. unlike ostellato two years ago, when the initial feeding was everything.

 4. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Meget interesant læsning, forfoder i sin i Danmark kendte forstand er yt.
  Det er ler , ler og mere ler.
  Tak for den meget interessante i Info. Dejligt at se Englands åbenhed , omkring hvad dele af deres taktik var.
  Også tak til Rikark for at dele nået af den taktik han brugte. Det er meget lærerigt for os andre , god stil og overskuds agtigt.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.