“Lidt” mere brasen

  NY
 • 0

Jeg vil her forsøge at fortælle en smule om hvad der egentlig lige sker nu jeg poster disse grov fangst billeder. For et stykke tid siden “arvede” jeg alle Peter Larsens medeblade og det var ikke småting. Mere eller mindre komplette årgange af div medemags helt tilbage fra 97 og op til idag. Meningen var at jeg ville skrive en slags oprids af konkurence medefiskeriets historie og fokus i de år, men det er svært at overskue selv om man sidder med disse skrevne kilder, for ikke mange af disse blade har rent faktisk en vinkel udover den rent kommercielle. Og rigtigt slemt bliver dette fra ca 2004-05 og frem til idag hvor det ikke længere er ren gennemskuelig productplacement men flere siders artikler der skrives kun med et formål nemlig at promovere et produkt. Om ikke andet så kan man sige at med karpodromes indtog og det åbne kanal fiskeris tilbagetog bliver der kun af og til bragt artikler der har relevans ihvrtfald for dansk fiskeri. Een ting har jeg dog fået lavet ud over en hastig gennemgang af bladene, og det er en aftegning af samtlige tackel diagrammer disse blade indeholder og en tilhørende beskrivelse af tacklets “tema”, hvordan det anvendes, og af hvem.
Generelt kan man sige at der for TAP i almindelige vande fx kanaler og søer efter alt andet end karper, er der 5 forskellige tackler der alle varieres i større eller mindre grad, når man således læser om at en fisker bruger et bestemt tackel kan man genfinde det samme tackel beskrevet et par år før af en anden fisker, fisker nr to har bare rykket et hagl en cm eller to eller bundet det på tykkere eller tyndere line. Dertil findes der div “rules of tumb” for hagl størrelser ifht flådstørrelser. Disse diagrammer er noget jeg altid har sprunget let henover når jeg fra tid til anden har fået fingrene i et medeblad, men for et par dage siden havde jeg et par timer til overs og fik sat system i alle dise aftegninger og fik bundet 5 flåd i samme størrelse op med de 5 grundmodeller og det er så dem jeg har brugt et par dage på at teste af og som i ser resultatet af her. Selvfølgelig har fodrings frekvensen osv også noget at skulle have sagt.
Lidt om dagens tackel:
0,14 lhovedline – flåd: 0,75gr trabucco 2, hooklenght 7cm 0,12, 1no12 lige over loop, dernæst 5no10 med 5cm imellem hver og en bulk af no10 og 1no11 , og prikken over iet var et stykke sortmalet hollow 6-8 på 1cm sat på toppen af flåddet, der gjorde at jeg kunne se den flåddet på de tidspunkter med vind, flåddet sænkes ganske langsomt direkte ned på foderkuglen og holdes der hvis det driver løftes ca 1cm så agnen ganske langsomt rettes ind på kuglen igen.
Og det kom der så dette ud af. Og igen meningen var at jeg skulle fiske 4 timer, men 3timer og 45miutter var hvad jeg fik før en knallert polak med kyststænger propper og fletline stillede sig op og lagde sin flommede vom ind i mine topkits og satte sit “flåd”? i mit ene keepnet” samtidig med at han forsøgte at balancere på en gren i vandkanten hvilket afstedkom en trykbølge der fik hele fiskepladsen til at spooke, (der er 95cm dybt) og så havde jeg simpelthen fået nok. Jeg ved godt at vrede er den første tabsgiver, men een ting er at folk på denne måde møver sig ind og fisker på en plads andre har i brug noget andet er at de i deres iver ikke behøver lægge an til landing på andres grej og specielt ikke mine topkits.
Nå denne gang var der en smule græs på pladsen og billedet er taget med selvudløser og der er 25 i det ene net og 18 i det andet + 1 skalle, samtlige brasen er mellem 1 og 3kg med overvægt af de sidste. Så minimum 43kilo og sandsynligvis også i omegen af 80 opad, på 3timer og 45minutters fiskeri.
Foderet var igen en gang genbrug, og mængde mæssigt blev der idag brugt 1/2ds majs samt 3 mandariner og 6 golfbolde.

4 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Jeg læser dine reporter med stor beundring og respekt.
  Dine fangster taler for sig selv, fantastisk 😉
  Jeg læser igen og igen dine beskrivelse af dine takler, og dine tanker bag.
  Jeg beundre din grundighed, og glæder mig over du lukker op for posen og deler det med os andre.
  Du taber mig lidt nogle gange i dine beskrivelser , jeg forstår det ikke helt.
  Jeg læser det igen og igen for at prøve at forstå, da jeg helt klart kan lære en masse.
  Vi er mange der gerne vil lære, men ikke mange der vil lære fra sig.
  Tak fordi du deler dine tanker og fantastiske fangster med os.
  Meget lærerigt tror 🙂 jeg når jeg får forstået hvad du skriver.
  Jeg ville elske at lave nogle film med dig.
  De film jeg laver er basic mede fiskeri.
  Det kunde være vildt fedt at lave film med en der har fisket så længe som dig , en der er så grundig , en der har prøvet og set så meget.
  Jeg er ( som jeg startede med at skrive ) fuld af beundring og respekt.
  Tøv ikke hvis du vil lave nogle film , jeg er så klar 😉

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.