Billede reportage fra Browning International 2014

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 32
 • 33
 • 34
 • 35
 • 36
 • 37
 • 38

Reijn har skrevet en lang artikel fra vores tur til England, så jeg vil nøjes med at ligge nogle billeder på her på medesiden.

Måske vil nogle af jer med en anden gang ? – Det kostede mig i år kr. 6000,- for en uge med alt incl, og det kan gøre billigere ved at kører via Frankrig begge veje og ved at kører om natten i stedet for om dagen = sparer 1-2 overnatninger på hotel.

Vi brugte ca. kr. 50,- på agn hver dag og et dagkort koster kr. 85,- om dagen – se mere på deres hjemmeside http://www.colemansfisheries.co.uk/

Butikken bestyres af Paul Chambers – han er selv ivrig medefisker og hjalp os meget..

Med venlig hilsen

Bjarne Johansen – Team Browning

8 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Det var en rigtig flot historie Reijn havde skrevet, men det skal da ikke holde dig tilbage med at komme med din version 😉
  Det er bestemt en tur jeg vil overveje at prøve, og prisen er da bestemt i orden.
  Jeg syntes det lyder som om at i melder ud at andre skal være velkommen til at tage med, hvis det er til fældet er det mega god stil.
  Flot tur , flot fisket og super reporter.
  Respekt her fra.

 2. Bjarne
  Bjarne says:

  Vi kører 2-3 mand i en bil og overnatningen kan enten være på Hotel i 2-5 mands værelser eller på stedet, hvor de fra 2015 vil have hytter til 2 personer.

  Der er masser af plads i Colemans Fishery og såfremt vi er flere der tager afsted sammen kan vi evt. booke en sø en hel dag og så få lov til at fiske med keepnet og få indvejet. Såfremt man hyggefisker, må man ikke bruge keepnet, hvorfor det kan være svært at vide hvor meget man fanger. Vi vejede vores fisk i landingsnettet og noterede det ned under træningen for at få en ide om, hvor meget vi fangede.

  Bjarne

 3. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Når i beslutter ny tur får vi så besked , jeg vil kraftigt overveje det.
  Hvad kræver det af grej ?
  Kan i fortælle lidt mere om teknik , grej og taktik.
  Line, kroge , flåd , stænger, specielle net, agn, foder osv.
  Der er mange nye udtryg 😉
  Lyder spænende 😉

 4. tokio
  tokio says:

  Foss,
  Hvad grej angår, så bruger englænderne ekstrem korte feederstænger 8-9 fods, speciale til dette fiskeri. Det har noget at gøre med, at med de korte stænger klarer du korte kast på 13-20 mtr meget bedre end 12-13 fods stænger og i fighten kommer fisken først til overfladen lige foran kanten hvad gør, at du har færre problemer med at nette dem!
  Du kan bruge samme TAP,so m du bruger derhjemme, men du får brug for Power topkits, da elastikken er noget kraftigere end det vi er vant til at bruge her i DK. Regn med 3-4 power topkits(top2-3) Intet sted er det dybere end ca. 2 meter! Det kan i nogle tilfælde anbefales at bruge massiv elastik i stedet for hollow, fordi hollow er meget elastisk og giver nogle gange problemer med fisk som skal presses ud af siv, men foregår fiskeriet i åben vand kan man gå en størrelse elastik ned med hollow – men det er en smagssmag – jeg bruger kun massiv!
  Det tyndeste, du skal regne med at bruge er en 12’er elastik. Og så helt op til 18-20 afhængig af i hvilken sø du kommer til at fiske, og om det er i “margin” eller i åben vand!! Du skal regne med, at den næste fisk du måske får på er en 4 kilo + fisk og de fighter helt unormalt vildt! Fangstnet skal være store, beregnet til karpe på 5 kilo+!
  Som agn bruger englænderne majs, “banded-pellets”(pellets i et elastik bånd i en hair på krogen), expander-pellets(pellets, som er “pumpet” i en pellet pump, for at få dem til at opsuge van, så de bliver bløde)- men man kan også købe soft pellets i en bøtte, døde maddikker, levende maddikker, orm, casters. Englænderne fodrer i store stil med hårde pellets i 4-6 mm, både i cup og med slangebøsse, og også med fiskemels forfoder. Der er ingen brund til at “bringe sand til Sahara, fordi i England finder man så meget godt foder, pellets osv,, endegrej, kroge, line osv, at det er fuldstændig overflødigt at tage noget med hjemmefra. I England og i især de “commercial fisheries” SKAL man fiske med kroge uden modhager, og størrelsen af krogenen må tit maks. være en størrelse 10! Man kan også tage en kort matchstang med – omkring 10 fod. Lav forfang til metode-feeder på 7,5-10 cm i 0,20-0,23. Forfang monteret med enten et “bait-band” eller bait spike i hairen. Men husk, at krogene til enhver tid skal være uden modhager. Det må ikke være kroge med modhager, som man selv laver flade med en tang eller sådan – de skal være produceret uden modhager! Kan bestilles i England.
  Der fiskes i flere områder. I margin – foran egen bred – tit ikke mere end 50cm fra kanten, hvor de største karpe tit kommer hen for at søge det foder eller pellets, som ryger ved siden af i kast, eller fodring – “krummerne” der falder af! Meget spændende – især sidst på fiskedagen! På 5-6 meter afstand, enten på bunden eller i overfladen 30-40cm dybt! Afhængig af vejr og temperaturer. Utrolig spændende, hvis fiskene står i det øverste vandlag! foder med pellets(slangebøsse!) og fiske i samme foderspor! Foran overkanten, øen osv.(Med 13 mtr TAP, Feeder eller Pellet-waggler(Match!) Der er flere varianter af disse ting, men vi skal nok forklare bedre, når vi kommer så vidt! Kort før turens afgang! På nettet findes rigtig mange gode video-clip, f.eks. Steve Ringers “Skills School”, hvor alt bliver forklaret på en rigtig god måde! Flåd, som du spørger om Foss, skal være stærke flåd, afpasset til netop dette fiskeri! Vi snakker om det når vi kommer så vidt!
  Det lyder alt sammen meget kompliceret, men det er det ikke – det er faktisk meget mere simpelt end det fiskeri, som vi laver herhjemme! Man fisker i fantastiske omgivelser – på en helt plan platform af træ, beton eller andet. Gummistøvler er som sådan ikke nødvendig hvis man ejer et par gode – vandtætte – vandrestøvler! Bjarnes støvler på turen var ikke vandtætte, så han fik pga. morgendugen alligevel våde sokker! Ja, ok, så må man have støvler med! Hvis vi til næst års tur fisker i samme vand, så er der en rigtig god fiskeforretning på området, hvor vi fisker – god service, måske lidt højere priser end normal, men en rigtig god service, og alt hvad man har brug for til dagens fiskeri! Foder, pellets, agn osv.

 5. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Jeg har mange mål og planer for fremtiden, både på egne vegne, og Køge mede team.
  Det har aldrig før været et mål , at komme til England og fiske karpe put and take 😉 , men må indrømme at det lyder fedt. Og mit syn på det har klart ændret sig , efter det jeg har læst.
  Da jeg startede med fiskeriet igen , for 3 1/2 år siden , blev det hurtigt et mål at komme på landsholdet og komme til et EM eller WM.
  Jeg går målrettet efter mine mål, og det vil lykkes en dag.
  Sidste år blev jeg kvalificeret til EM og WM i år.
  Men jeg har tydeligvis ikke gjort mit lobby arbejde godt nok.
  Jeg vil bruge 2 til 3 år mere , på at få en landshold oplevelse.
  Hvis jeg ikke kan fiske mig på et hold, eller at der ikke kommer nået hold af sted, vil jeg trøste mig med en tur til England. Måske allerede næste år.
  Køge mede team ,og dansk mede vil jeg også kæmpe for min. 2-3 år mere.
  Men så skal jeg også kunde se en forskel, og i mine øjne en fremgang.
  Køge mede team køre efter planen , næsten 😉 havde gerne set 5 – 10 deltagere mere pr. Kursus.
  Men ellers er jeg godt tilfreds.
  Jeg vil gerne forsætte med at lave LU en gang om året.
  På et tidspunkt holde junior DM.
  Lave en junior Camp.
  Holde et senior DM .
  Som nævnt tidligere en landshold plads.
  Og så det nye …. En tur til England 😉
  Så det ligger ikke lige for , men måske alligevel allerede næste å.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.