IAM 2014 dag 4

    NY
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Dagen efter konkurrencen var en oplagt dag at sove længe og slappe af. Men da vi ved at flere store hold enten ankom søndag eller i dag mandag, så begynder man nu at skulle være ret hurtigt ude såfremt man vil træne på det gode pladser (læs; der hvor man ikke skal gå så langt).

Vi var derfor relativt tidligt af sted, med kurs mod D-sektionen. D-sektionen ligger på modsatte side af C-sektionen, så når IAM starter er det et spektakulært syn når der bliver kastet foder i på begge sider af kanalen. Heldigvis er kanelen så bred at fiskerne ikke fange hinanden, men fra tid til anden er der nok næsten delt foderfelter et par gange,

Morten og Peter kørte til sektionen og lagde billet på tre fine pladser, mens jeg hentede agn his Ralf fra stipp-profi. Det skal helt sikkert opleves, for at tro det, men på konkurrencedagene bliver der nok afleveret mere end 100l blodorm og samme mængde jokers. For os som danske fiskere er det helt uhørte mængder. At sidde disse dage med så meget (og af den suveræne kvalitet) er helt specielt. Dem som har prøvet at få leveret blodorm med posten eller lign. ved slet ikke hvad det vil sige at få denne agn i mellem hænderne. Dermed ikke et ondt ord om de blodorm og jokers vi kan få leveret i DK på den ene eller anden måde, men her kommer agnen max 2 timer fra de kølerum hvor de står opbevaret og det gør en forskel….

Strømmen var i dag taget lidt til og med lidt skyer på himlen var der forhåbninger om at fiskeriet ville blive godt. Peter fiskede igen i dag kun bolo, mens både Morten og jeg pakkede både bolo og TAP ud. Vi er forsat i gang med at finde den rigtige kombination mellem ler og foder, samt hvor meget man kan gøre i løbet af konkurrencen uden at skræmme fiskene. En opgave som for os er meget svært, da vi ved at fiskeriet kun plejer at blive mere vanskeligt jo længere frem på ugen vi kommer.

Jeg havde i dag rigget 4-8g runde flåd op på TAP og 10-12g på bolo. Larsen havde 10 til 14g på bolo og Morten havde lidt forskelligt sat op (Morten skulle dog komme til at bruge 6g pladeflåd rigtigt meget i løbet af dagen).

Jeg havde fisk i første drev på TAP og Morten fulgte kort efter. Et par øjeblikke senere var Peter ligeledes i gang på bolo. Til vores store glæde var det faktisk fine skaller som kom på land. Skallerne i silo kan blive op til omkring 1,5kg. De fisk vi fik på land lå dog “kun” op til ca. 600g. Efter ca. 20min fiskeri kom der ligeledes skimmers og mindre brasen ind på alle pladserne. Vi hyggede os rigtigt da de tyskere som havde placeret sig til højre for os ikke fangede noget (i løbet af dagen må vi dog nok indrømme at det var os som blev de små i forhold til fangsterne).

Morten havde et helt supert fiskeri på et 6g pladeflåd, hvor han kunne blokkere helt og blot vente på at flådet forsvandt. Jeg havde et ret stabilt fiskeri på TAP. Jeg mistænker mit udemærkede fiskeri uden at “toppe op” at jeg havde utroligt meget ler i min startblanding, mens Morten toppede lidt løbende.

Efter ca. 90min fiskeri gik mit fiskeri dødt på TAP og jeg besluttede derfor det var til at klippe lidt i elastikkerne så foderkuglerne ville lande det korrekte sted. En opgave som nok betød at der blev fodret på tværs af kanelen, hvilket ødelagde mit bolo fiskeri. Løbende var jeg inde og hente fine fisk på TAP. Morten skiftede rigtigt fint mellem TAP og bolo hvilket gjorde at han kunne holde gang i fiskeriet med kun enkelte døde perioder. Morten har virkeligt taget silokanalen til sig! Han er som os andre træt når dagen er gået efter at have fisket i flere timer og efterfølgende blande foder og ler til dagen efter.

Peter fangede rigtigt fint på bolo de første timer, men som dagen skred frem blev fiskerier vanskeligere, hvilket vi godt ved kan ske.

Et stykke ind i dagens træning ankom Ole og Kim til vandet, der gik ikke lang tid før de første at “fedte” sig til et par kast med stængerne lige for at prøve det. Efter Ole og Kims ankomst var det mest Morten der fiskede seriøst, mens Peter og jeg nok slappede lidt mere af.

Vi er blevet klogere men samtidig er vi ikke blevet klogere på fiskeriet. Hvert år har sine udfordringer hernede. Den største i år er nok hvor der skal satses på TAP i de enkelte sektioner, samt hvor mange fisk der skal forventes. Vi håber dog med spionen Ole ved vandet at vi kan score lidt oplysninger fra Ole store netværk hernede.

I morgen kommer Ulrik og så er holdet samlet. Inde Ulrik kommer, skal vi dog lige fiske i C-sektionen. Målet er at komme op i nærheden af starten af C-sektionen (da der er flest fisk), men vi afventer nok lidt og se, da vi muligvis kan komme til at træne ved siden af Karol og hans Team Fiume Polen. Karol er tidligere blevet nr. 2 individuelt, så det skader nok ikke at kigge ham lidt over skulderen…

Til de tekniske nørder kan vi sige at vores hovedline på TAP ligger på 0,16 til 0,18 og forfangene er fra 0,10 til 0,14, primært 0,12 og 0,14. Jeg fisker med Trabucco’s serie 400 og en Hayabusa krog fra Stig. begge gør det rigtigt fint til de forskelligheder der er. Peter og Morten har som jeg har forstået det gang i trabucco’s serie 200 og en eller anden preston krog (jeg kender ikke nummeret). Desuden har Peter fået fingrene i nogle Fuimekroge, som naturligvis bliver testet.

Med Ole på banen, så skulle der gerne kunne komme lidt flere billeder af os som fisker (og måske ligefrem fanger noget)…

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.