1. afdeling af SM.

Strålende forårsvejr og massere af fisk, var med til at gøre årets første afdeling af Sorø Mesterskabet til en dejlig oplevelse. Som altid var det Tryggevælde å, der lagde vand til den første tur, og selv om der ikke var meget vand i åen, var der godt gang i fiskene. Hele dagen var det flot solskinsvejr og der løb en jævn strøm.

Vi riggede op med alt fra bundmede, kort og lang pole til takeapart. Flådvalget var fra størrelse små og op til 3 gr., enkelte prøvede også med pladeflåd. På krogen fiskede vi med orm, majs og maddiker, dog tror jeg at de fleste fisk, blev fanget på flere maddiker.

Kl. 10 præcis var vi klar til start, og inden alle havde fået foder i vandet, fik Mathias den første fisk. På andre pladser gik det lidt langsomt i starten, og ved Franz og Benny i midten, skete der ikke meget i den første halve time.

Da der var fisket omkring en time, havde Mathias et par fine 1/2 kilos brasen, mens vi andre mest fangede meget små rimter. Normalt er rimter en bonusfisk, men i dag var de nærmest som løjer, man prøvede at undgå, for at komme ned til de lidt bedre skaller.

Steff fik også lidt småbrasen, men de helt store bamser så vi ikke noget til denne dag, ud over en enkelt som Steff mistede i sidste minut, da han pressede den hårdt på sin kortpole. Vi plejer altid at have fisk over 2,5 kg. men i dag var største fisk en stor flot rimte, som Franz tog sent i konkurrencen.

Den sidste time blev fiskene noget større. Der blev landet en del gode skaller op til 500 gr. men stadig var vi plaget af de små rimter, så (som så ofte før) gjaldt det om at sorterer i fiskene.

De fleste endte med at fiske 4-5 meter pole, da det var hurtigst, men inden vi kom så langt, havde alle fisket lang takeapart, i forsøget på at få bonusfisk. Der var dog ikke den store forskel på fiskene ude som inde, så derfor faldt valget på pole.

Strækket vi fisker i Tryggen har tit givet de gode brasen opstrøms fra, mens der har været flest fisk nedstrøms. I dag fik Mathias som skrevet nogle mindre brasen på opstrøms kant (og fik jeg nævnt, en knækket tap), men også Steff i midten. Junioren Nicklas på nedstrøms kant fik mange små fisk og hans sidemand Peter fik flest fisk (214 fisk).

Resultatet blev:
Plads 1, Mathias Machholdt 18,41 kg.
Plads 2, Bo Pedersen 21,60 kg.
Plads 3, Franz Thomsen 12,56 kg.
Plads 4, Benny Kristensen 10,54 kg.
Plads 5, Steff Andersen 13,64 kg.
Plads 6, Peter Machholdt 15,91 kg.
Plads 7, Nicklas Andersen (jun.) 9,35 kg.

Jeg tror at det var alles første medetur i år, men når vi i maj skal fiske anden afdeling af SM i Tuel sø, har flere Sorø folk fisket Spring Cup og DM i den fantastiske Gudenå. Det bliver derfor en flok skarpe Sorø fiskere, der tager i mod alle interesserede i Tuel.

Husk søen lægger vand til feeder LU og junior DM senere i år, så hvis nogle skal deltage i disse stævner, er der nu mulighed for super træning mod de bedste. Det er gratis.

Bo P.

P.s. kameraet gik desværre i stykker, så der er ingen billeder fra dagens tur.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.