Testfiskeri i Lyngager Sø

  GAMMEL
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11

Sidste søndag var vi 5 fiskere fra Team Preston og Team Browning, der mødtes for at testfiske Lynager Sø, der ligger mellem Roskilde og Holbæk.

Lynager Sø er en gammel grusgrav, der nu er overtaget af kommunen og hvor der er gratis fiskeri, gode parkerings muligheder og stor hytte hvor man kan spise madpakker og grille. Går man rundt om søen er der 2,2 km. Jesper fra Team Browning havde prøvet søen flere gange, men hvordan fisker den når der er flere på en gang – dette skulle vi finde ud af.

Det blæste meget på dagen, men vi fandt et området som lå i læ. Lodtrækningen betød at Peter Hansen fik plads nr. 1, Peter Larsen plads nr. 2, Jesper Høgh fik plads 3, Kasper Mortensen fik plads 4 og jeg fik lov til at gå helt hen til plads 5.

Vandstanden var faldet en del denne sommer og vi valgte alle at sidde i vandet på vores boks uden platform, hvorved der ikke var så langt ud til skrænterne, hvor der på min plads var 4-5 meters dybte på 6-7 meter pole. Bunden er meget hård og vandet er meget klart og fiskene kom og gik lidt i stimer.

Vi fangede følgende fiskearter: Primært skaller, lidt aborre, et par brasen og skimmers og så havde de andre karper på, men de kunne ikke holde dem.

Vi fiskede 2 x 3 timer og havde en lille hyggepause imellem (tak for kiks Kapser). Peter Hansen fiskede 8-9 m. TakeApart og fangede 20 kg, hvoraf de 3 brasen og 1 skimmer vejede 3,75 kg. Peter Larsen fiskede 6 meter pole og havde 15,0 kg. Jesper Høgh fiskede 6 meter pole og lidt bund fik 18,0 kg. Kasper Mortensen fiskede 5-6 meter pole og bund, han havde 6,7 kg på 93 fisk og stoppede lidt før os andre. Jeg fiskede 6-7 meter pole og havde 7,0 kg fordelt på 110 fisk (fiskede ligeledes lidt mindre end de andre, idet jeg gik søen rundt efter pausen og da jeg kom tilbage tog det over 30 min før der var lidt fisk på min plads igen.

Konklusion: Helt sikkert et fiskevand som vi kan overveje til et kommende DM, der er gode parkeringsmuligheder, stier hvorpå vi kan gå/kører vores grej og umiddelbart også masser af fisk. Håber at flere i fremtiden vil bakke op om andre arrangementer. 

Rigtig god weekend

Bjarne Johansen – Team Browning

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.