1.plads ved Nordisk mesterskab – 2006

    NY
  • 0
  • 1
  • 2

Efter 7 dages fiskeri og 288,50 kilo fangede fisk samt masser af hygge lykkedes det endelig igen for Danmark efter 4 års pause at vinde NM i Medefiskeri, læs mere om hvordan det gik til. Landsholdet bestod af følgende fiskere: Juniorer: Jan Jeppesen, Peter Andersen og Thomas Pihl alle fra Sorø Lystfiskerforening. Seniorer: Carlo Iversen fra Grindsted Sportsfiskerforening og Stig Thomsen og Bjarne Johansen fra Odense Sportsfisker Klub. Kaptajn var igen Ole Haugnes fra Kolding + medhjælper Karina Rasmussen fra Odense Sportsfisker Klub. Peter og Carlo var debutanter på landsholdet.

NM foregik i år i Finland i søen ”Lake Hirvijärvi” ca. 20 km øst for byen Seinäjoki. Søen blev kunstigt anlagt for ca. 30 år siden, idet den skulle bruges til at regulere vandstanden i floden ”River Kyrönjoki”. Søen var 3,5 km. på det bredeste !!. Vi skulle fiske på en vej der var blevet brugt til at borttransportere træer, jord, klipper m.v., under anlæggelsen af søen, men som blev oversvømmet i forbindelse med at vandet gjorde sit indtog. Dybden hvor vi fiskere var mellem 3-6 meter. I år deltog desværre kun 2 hold, idet Sverige og Norge i sidste øjeblik havde meldt afbud, idet de ikke kunne stille hold.

Holdets sponsor var igen i år Browning og Ækvator Sport i Odense, hvorfra vi fik 199 kg. forfoder. Vi prøvede under træningen forskellige af deres blandinger med valget faldt på blandingen Big Fish, idet den var perfekt til at fange søens større brasen med.

Under de 5 dages træning gik vi meget systematisk til værks og fik afprøvet mange forskellige metoder. Vores taktik til konkurrencen var fiskeri med 5 meter teleskopstang, som under træningen havde vist sig at være utroligt givtig + fiskeri med 11,5 meter Take Apart Stang, idet fiskene stod relativt tæt på land valgt vi ikke at fiskede på distancen med hjul. Vores forfoder bestod af 4 dele Browning Big Fish og 2 dele ler + ekstra dufte og grove partikler, således at fiskene havde noget at spise af – såfremt de ikke fik nok ville de ikke blive på pladsen hvor vi fiskede.Konkurrencen blev afholdt over 2 dage, hvor der skulle fiskes 2 x 4 timer og det blev noget af en gyser, fiskeriet om lørdagen var rigtigt godt og der blev fanget mange fisk. Thomas og Carlo vandt overlegent deres sektioner, mens Jan og Stig vandt over der sidemænd med et par hundrede gram. Peter og Bjarne tabte klart til deres sidemænd, de skulle senere vise sig at være finnernes bedste fiskere. Efter lørdagens fiskeri førte Danmark med 8 point mod Finlands 10 point. Om Søndagen var kravet min. 3 sektionssejre, såfremt vi skulle vinde på point, ellers var det kiloene der var afgørende. Vores taktik var næsten uændret, dog skulle seniorerne fiske lidt længere ude på Take Apart stangen + bruge mindre tid på 5 meter teleskopstangen, idet denne distance ikke havde givet så mange store fisk om lørdagen.

Fiskeriet om søndagen skulle vise sig at blive sværere end om lørdagen og der skulle arbejdes hårdt for at få fiskene til at hygge, men det gik. Thomas, Peter og Stig vandt deres sektioner sikkert og NM guldet var dermed i hus. I den individuelle konkurrence blev Thomas Pihl suveræn vinder med 2 point og stævnets højeste vægt, mens Peter Andersen kom på en flot 3 plads. Hos Seniorerne blev Stig Thomsen bedste Dansker på en sikker 2 plads.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.