Browning Ovens Cup 2007

For første gang stillede Team Milo med et hold til Ovens Cup i nordtyskland. Vi måtte dog snyde lidt og hente hjælp hos Kim Thomsen, Grindsted, for at være fuldtallige.

Hjemmefra blev sektionerne mest bestemt ud fra hvem der havde fisket det før (Claus, Simon og Morten), og hvem der ikke havde (Kim og Rikard). Derefter blev sektionerne sat efter hvem der skulle køre sammen, og på den måde endte Claus og Morten at fiske de noget sværere A og B-sektioner i Treene (kun flådfiskeri), mens Kim Thomsen fik bundmede-sektionen i Eideren (D’eren). Simon tog sig af flåd-sektionen i Eideren (E’eren) og Rikard fik alle muligheder med den frie C-sektion også i Eideren.

Vi mødtes med Team Browning på en tankstation i kolding kl. 5 lørdag morgen, og i samlet trop kørte vi mod Tyskland.

Ovens Cup er et rigtigt stort stævne, typisk omkring 50 hold, hvilket faktisk gør det større end VM og EM, målt på deltagerantallet, og det betyder også et sandt kaos kl. 7 til lodtrækningen. Vi får dog trukket en kuvert og kommer af sted mod fiskevandet. Selvom der teknisk set er 2,5 timer mellem lodtrækning og fiskestart, så har man i praksis sjældent mere end 1 – 1½ time til at pakke ud i, så det skal gå tjept. For feederfiskerne er det let nok, de har ikke så mange stænger de skal rode med.

Jeg bliver installeret på en fin plads i C’eren, C9, der ligger midt i det hele, men heldigvis uden specielt mange siv og træder. På 13m pole er der kun omkring 1 meter dybt, hvilket jeg ikke er helt tryg ved, til gengæld er der nogle få meter længere ude omkring 3-3½ meter dybt, så jeg satser benhårdt på matchfiskeri på skrænten, eventuelt suppleret med bundmede samme sted, hvis det skulle gå helt galt. Derudover pakker jeg en 5m frem, i tilfælde af at man skal kæmpe med at få et eller andet i spanden.

Kort tid efter start kl. 9.30 har jeg den første fisk i spanden, en skalle, og kort tid efter mister jeg endnu en skalle, jeg nok burde have haft, men sådan går det jo. Til gengæld har jeg problemer med meget forsigtige hug og suttede maddiker, og der skal gå næsten en time inden jeg kan få fisk nr. 2 i spanden, en mindre flire. Fiskeriet svinger sig aldrig op i de vilde højder, og 5 timer senere kan jeg indveje sølle 8 fisk, hvilket ikke er nok til at slå mere end et par stykker i resten af sektionen, dvs. jeg laver en 19’er ud af 23 mand.

Heldigvis er det gået lidt bedre med de andre, Morten og Simon viser klubfarverne og laver en 4’er hver i deres sektion. Claus laver en 16’er i Treene på 2 fisk, hvilket må siges at være godkendt i den ende af sektionen. Kim debuterer i Eideren med en 13’er, hvilket absolut også er godkendt, når fiskeriet er så fjernt fra det vi er vant til.

Samlet rækker det til en 17’er for hold, hvilket vi absolut er godt tilfredse med, specielt fordi det er ud af 45 hold.

Team Browning har prøvet det før, og de klarer sig også noget bedre end os, de bliver nemlig 5’er for hold, takket været en 2’er til Peter Hansen, 3’er til Ulrik Møller og 4’er til Michael Jørgensen. Peter Jensen og Mads Petersen laver begge 11’ere.

Det er et super-fedt stævne, hvor man kommer ud for noget fiskeri man ikke er vant til i DK, så jeg kan varmt anbefale andre at få samme oplevelse næste år til Ovens Cup. Endelig skal vi også takke Torben ”klubmester” for at være holdleder for os i dag, vi håber han fik noget ud af dagen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.