Medepremiere i Vidåen

    NY
  • 0
  • 1
  • 2

Lørdag d. 5. april var dagen for årets medepremiere i Vidåen. Allan og undertegnede fiskede 5 timer i skiftende vejr, vind og strømforhold.

Vi var de første der købte kort til Rudbøl Fiskeriforenings stræk nedstrøms Rudbøl Sø, og der var godt gang i åen, da vi ankom. Strømmen gjorde at vi skulle op i 15g pladeflåd, for at kunne holde agnen nær bunden.

Vi startede op med en relativt hård fodring. Allan satsede på Milo River, mens Rikard havde lidt rester fra sidste år, bestående af Van Den Eynde Supermatch og en enkelt pose Trabucce Breme Plus. Dertil kom en pose ler, til at få foderet hurtigere ned i den stærke strøm. Som agn havde vi friske maddiker fra Fyns Medesalg, foruden diverse majs og pellets.

Fiskeriet i den stærke strøm blev yderligere vanskeliggjort at en kraftig opstrøms vind, der skabte bølger på 20-25 cm på åen, hvilket gjorde at flåddet kørte en del rundt, og det var svært at spotte huggene. Allan lagde bedst ud og fik hurtigt en 2-3 skaller i nettet, mens Rikard måtte vente et par timer med at få første fisk i nettet. Der blev dog mistet et par fisk, hvilket tilskrives stramme elastikker og generel vintersløvhed.

Efter et par timer blev strømmen langsomt svagere, inden den stoppede helt, og i en periode var der faktisk en svag strøm den “forkerte” vej.

Vi så ikke noget til turens egentlige mål, rimterne, i hvert fald ikke i vores eget foderfelt. Et par tyskere sad på modsatte bred, og havde ligeledes svært fiskeri, men de fik dog et par rimter på land.

Efter 5 timers intenst fiskeri, næsten uden fisk, kunne vi gøre regnskabet op. Allan havde 9 fisk, mens Rikard havde 6 fisk, absolut svagt, men det var krævende fiskeri, hvor man konstant skulle tage højde for ændringer i strøm, vind og vandstand.

Et årskort til dette stræk koster kun 75 kr, og det er ikke sidste gang at vi begiver os til grænselandet, for at fiske i noget af det eneste fiskevand vi har herhjemme, hvor forholdene minder om det vi ser til de store udenlandske stævner. Vidåen kan varmt anbefales, hvis man vil prøve noget teknisk krævende medefiskeri.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.