Landsholdsudtagelse i Strødam Engsø

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Så var det tid til 2. runde i den stadigt mere populære landsholdsudtagelse. Denne gang skulle vi en tur til Hillerød, nærmere bestemt Strødam Engsø.

Sidste år var første gang vi fiskede dette vand, og efterretningerne fra dengang havde lokket en del deltagere til. Og hvem vil ikke gerne fange over 40 kg brasen på take-a-part?

I år var der 16 deltagere, fordelt på 4 juniorer og 12 seniorer, inkl. en del nye ansigter.

Ved lørdagens fiskeri lagde vi ud med heavy-baiting lidt i 12, og fiskeriet startede sløvt. Det var som om alle sad og ventede på at brasnerne gjorde deres indtog. I mellemtiden måtte man nøjes med de få skaller, rimter og aborrer der kom forbi. Imidlertid glimrede brasnerne med deres fravær, og det var kun sporadisk at der blev fanget brasner. Det betød selvfølgelig at der var en hel del der nok fortrød mængden af foder og agn de havde lagt ud, og desværre var der også enkelte uden fisk i nettet. Den ene sektion blev vundet af Steen Christensen, Nyborg, og den anden af Kenn Kristensen, Ishøj. Hos Juniorerne fangede Matias fra Nyborg mest.

Inden søndagens heat var alle naturligvis noget mere opmærksomme på mængden af fisk, og der blev fodret noget mere sparsomt, på trods af at fiskene burde være trukket til af foderet. Der var bestemt flere brasen om søndagen, men stadig ikke i mængder der kom op i nærheden af sidste år, og da skaller og aborrer samtidigt var fodret mætte, måtte man således kæmpe for at få ganske få fisk. I den ene senior-sektion blev der således udelukkende landet brasen, og en enkelt bonus-suder, men ingen skaller eller aborrer! I den ene sektion vandt Torben Kay, OSK, mens Peter Larsen, Kolding/VBB, vandt den anden. Hos juniorerne vandt Andreas.

Den efterfølgende snak om taktik viste at der stort set ikke skulle fodres, kun cuppes ren, klippede orm og diverse andre lækkerier som majs og casters. I det lave, klare vand var fiskene ikke trygge ved at stå over foderet.

Til næste år bør vi nok overveje andre alternativer, da vi selvfølgelig gerne vil have lidt flere fisk i rusen. Ideer til vande hvor vi kan fiske take-a-part og fange jævnt på hele strækket modtages gerne 😉

Resultatet er vedhæftet i en excel-fil. Resultaterne fra Strødam ligger i et særskilt faneblad for hver dag

Der er en del der har taget billeder fra stævnet, hvis der er nogen der vil dele med os andre, kan de mailes til s001852@gmail.com , så skal jeg sørge for at de kommer på nettet.

Tak til Karina for de første billeder 🙂

Og tak til Allan N for de næste 🙂

2 replies
 1. Peter Braasch
  Peter Braasch says:

  Igen en rigtig god udtagelsesweekend. Der blev hygget og snakket en masse fiskeri! Lad os håbe at endnu flere vælger at bakke op om disse weekender næste år.
  En stor tak til Torben Kay for en stor indsats med super fine pladser til alle og et vellykket arrangement.

  Ps! Er der nogen af jer der er lidt døve?, for så vil Peter L og mig nemlig gerne bytte “sove-makkere” med jer! Ole og Kaspers snorken er altså bare ikke for børn!!

 2. bingo fuel
  bingo fuel says:

  Ja det var en fin weekend.

  Fiskeriet viste sig fra sin lunefulde side. Vandet i år var meget klart, ja saa klart vi kunne se sø-bunden indtil flere meter fra brinken. Sidste år kunne vi end ikke se 3 cm ned gennem vandsøjlen… Dette havde klart sin store indflydelse paa fiskeriet. Bagging var pludselig skiftet ud med forsigtige og sky fisk der smuttede fra pladsen ved den mindste fejl fra vores side…
  Det viste sig en klar fordel med et mørkt let foder, og det virkede bedst ikke at opfodre under konkurrencen, men at benytte pre-bait perioden optimalt. Endelig var det også vigtigt at få fisken fightet så forsigtigt som muligt til nettet, for ikke at skræmme andre fisk på pladsen.

  Det helt store spørgsmål må være hvorfor vandet har ændret sig i denne grad på bare et år? Er det en opfiskning fra amtet eller måske nogle af vores tilflytter venner?

  Og endelig tak til foder facisten Kay for en godt arrangeret weekend, og til Victor for at hjælpe kay lave de fine stand pladser.

  bingo fuel

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.