Testfiskeri i Videåen

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Mandag d. 14. Juli testfiskede vi et stykke af Videåen for at se om det eventuelt kunne bruges som et vand til landsholdsudtagelser. Vi havde hørt godt om strækningen fra Kim Thomsen fra Grindsted, og kørte ned for at se på sagerne. Vi kørte først ned til Pörksen i Niebüll, hvor man kan købe et årskort til stykket for sølle 70 kr. Stykket går fra Nørremølle Bro og ud til den gamle sluse, området kaldes Ny Frederikskog. Åen er ca 35-40 m bred og har den dybde på 3,75 – 4 m, og strømhastigheden er afhængig af vandstand og vindforhold. Vi kunne den dag fiske med 1,5 gram til 2,5 gram uden problemer, men havde fra Kim hørt at hvis åen løber skal man op i større lollipops for at kunne holde bunden.
Inden vi fiskede, blandede vi foder sammen for at sammenligne vores valg af blandinger, farver og teksturer i foderet.
Vi startede med en relativ forsigtig fodring, hvor vi lå 8-10 store bolde ud, og cuppede så 3-6 små kugler oven i med klippede orm. Jeg valgte som eneste ikke at cuppe orm i, og det viste sig at være en fejl.
Allan startede med at fange fisk ret hurtigt, mest små aborrer fanget på en lille orm fisket helt nede ved bunden. Peter Larsen og Rikard fik også langsomt gang i fiskeriet, men jeg havde en sløv start uden de klippede orm og der skulle gå 40 min. før jeg fik den først lille fisk. Så fik jeg sat krogen i en større rimte, og den tog mig ca. 5 min. at lande, da jeg sad med en blød 4″ elastik monteret i stangen. Efter den fik jeg en lille fisk mere og så gik det dødt.
Efter en gåtur rundt til de andre, hvor vi lige afstemte hvad vi havde lært indtil nu, gik jeg hen og cuppede ca. 250 gram orm i på 13m distancen. Der gik ca. 30 sekunder og så kørte mit fiskeri bare resten af tiden.
Orm var åbenbart helt afgørende, og ellers skulle fiskene holdes på pladsen med sparsom fodring med små kugler foder kombineret med en løbende løsfodring.
Tacklet skulle lægges lidt til siden, så agnen svingede ned på foderpladsen fra forskellige sider, nogle gange kunne huggene også fremprovokeres lige ved at flytte agnen bare 10 cm til siden.
Fiskeriet denne dag var teknisk svært, men meget spændende. Der skulle arbejdes for hver fisk, og fodringen skulle afpasses.
Ved slut havde jeg 3,7 kg, Rikard 1,4 kg, Allan 1,8 kg og Peter Larsen 3,54 kg. Typisk havde kanterne mest, men hvis vi modregnede rimternes vægte ville det ligge på 1,9-1,4-1,8-2,1 kg og altså meget lige og jævnt.
Jeg tror at der skal nok lidt flere ture til Videåen i løbet af sæsonen for bedre at kunne vurdere vandet.
Vi var der nok på en af de svære dage, men vores umiddelbare indtryk af stykket som et muligt emne til landsholdsudtagelserne, var rigtig positivt.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.