Den sidste

I år var der 12 tilmeldte til “Den Sidste” i Søgård sø ved Vamdrup. Sidste år var det piv-koldt, hvorfor arrangørerne havde valgt at rykke stævnet frem. I år var det dog også koldt, mest fordi det stod ned i stænger de første 4 timer. Dem der ikke havde regntøj blev drivvåde, og ja, det gjorde dem der troede at deres regntøj var vandtæt også…

Fiskerne blev fordelt på de 2 marker, med 6 mand på hver. Jeg selv trak en plads mistænkeligt tæt på den jeg også trak til DM sidste år. Det var således let at hive et tackel frem af boksen, og så var jeg klar til at fiske 7 meter. Udover pole pakkede jeg en match og en bundmede frem.

Som nævnt regnede det ret voldsomt, og jeg kunne da også stille og roligt mærke hvordan jeg blev våd på armene. Til gengæld frøs jeg ikke så meget, det gik da fint med maddikerne.

Som foder havde jeg en blandet landhandel, bestående af 2 kg Browning Big Fish, 1 kg Sensas Gardon, ½ kg Sensas Carpe Fine og ½ kg Sensas Gros Gardon Noire. Jeg havde investeret i 1 liter maddiker og ½ kg orm, hvis nu der skulle være brasen.

Nå, pludselig står en tyk mand og vifter med armene nede på plads 1, det var vist startsignalet. Jeg lægger ganske elendigt ud med kun en enkelt aborre på match efter 20 minutter. Rimtedronningen Victoria ved siden af mig er lidt skarpere og har 2 fisk, mens Simon og TK har 4 fisk til venstre for mig. Jeg synes slet ikke at jeg kan få det til at køre. Jeg skifter til bundmede, ikke fordi jeg føler at det giver mig en enorm taktisk fordel, men fordi jeg kludrer matchtacklet, da jeg fanger et siv lige i kastet. Pis.

Det går lidt bedre på bundmeden, jeg får langsomt nogle flere fisk i rusen. Teknikken er ikke vildt kompliceret, jeg spinner simpelthen langsomt ind hele tiden, og det kan aborrerne godt lide. Victor går ind på pole og fanger nogle fisk. Jeg vælger at følge efter, da det ikke går vildt stærkt på bundmede. Intet!

Efter 10 minutters tomgang med 7-meteren er jeg tilbage på bundmeden, hvor der trods alt er lidt fisk at fange. Der er nu flere skaller, men de er alle små, sammenlignet med dem jeg ser TK og Simon fange. Til alt held går Victor også ud på bundmede lidt senere, så var det nok ikke så godt derinde alligevel.

Da det går koldt på bundmeden igen (muligvis fordi jeg har valgt at fodre op på 100 m2, så der kan stå RIGTIG mange fisk på foderet) går jeg ind på polen og holder på lidt længere denne gang. En skalle, to skalle, tre skalle, jo jo nu er der pludselig fisk derinde. Jeg fodrer jævnt derinde med lidt sjoppet wørms i håb om at få kontakt med pladerne, og der kommer da også lidt gang i nogle flirer på 2-400 g. Det går da bedre og bedre.

Jeg er egentlig godt igang med skallerne, da lidt plaskeri ved Victor afslører at han har fået fat i en af de brune på bundmeden. Så er det jo svært, skal man gå ud på bundmede, hvis de store bamser er ankommet, eller skal man fortsætte med at hælde skaller og flirer i posen på 7-meteren? Jeg vælger at forfølge de store bamser.

Der er lidt fisk ude på bundmeden, flere skaller og enkelte flirer. Ingen af de store, så efter et stykke tid hvor huggene bliver færre, går jeg ind på polen igen, og fortsætter med skallerne. Victor får endnu en god fisk, dog ikke så stor som den første, og jeg giver bundmeden et nyt forsøg. Jeg får en 8-10 fisk derude, bl.a. en brasen på 800g, ikke en af de brune, men helt ok. Der sker ikke mere derude, så jeg går tilbage på pole den sidste halve time, og selvom fiskeriet heller ikke er vildt herinde får jeg bl.a. en god skalle på 2-300g med få minutter igen.

Ved indvejningen har jeg 6,12 kg, mens Victor har 5,98 kg. Puha, det var tæt… Godt fisket, Victor, men jeg trak altså bare pladsen hvor fiskene stod denne dag.

I den anden sektion har Søren Sørensen og Stig Thomsen svinet sig i skaller, og har dobbelt så meget som mig.

Den sidste fungerer ved lodtrækning, således at man bliver parret med en fra den anden sektion, og den samlede vægt således giver placeringerne.

Som jeg husker resultaterne bliver det flg.:

Søren og TK nr. 1 (300 kr til deling)
Stig og Simon nr. 2 (200 kr til deling)
Rikard og Finn nr. 3 (100 kr til deling)

Vi ses næste år

1 svar
  1. Søren
    Søren says:

    Jeg kan lige tilføje at jeg fangede 12,5kg og stig endte vist på 10,9kg så vidt jeg husker. Stig havde kant og så kom peter “morfar” braasch og så undertegnede. Hvad peter lavede de første 2 timer må guderne vide :o). Mig og stig havde et udmærket fiskeri efter skaller. Peter endte vist på ca 5,5kg. Håber bestemt ik det bliver så koldt og vådt næste år

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.