Testtur til Gudenåen

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Simon og jeg havde taget en fridag fra arbejdet, for at kunne udforske fiskeriet i Gudenåen ved Stevnstrup. Strækket ligger opstrøms pumpestationen, fladebro, speedwaybanen og alt det der, og er kendetegnet ved at vandet strømmer lidt hurtigere end de andre steder.

Vi havde udset os et langt sving ca. 200 m opstrøms fra parkeringspladsen ved Stevnstrup, og fik os placeret omkring kl 9. Vejret var strålende, høj sol og ingen skyer, en diametral modsætning til Den Sidste.

Vi kendte ikke denne del af gudenåen, så jeg lagde ud med at pakke et 1 g poleflåd frem, da jeg ikke mente at strømmen så voldsom ud. Da jeg fik kørt igennem et par gange kunne jeg godt se at det var vel optimistisk, og et tjek med Simon viste at havde gang i 8 g pladeflåd!!

Nå, jeg pakkede endnu et topsæt frem, med et 8g Sensas pladeflåd, og det gik da noget bedre, men også her mente jeg at antennen pegede lidt for meget fremad (indikation på at flådet er for lille til strømmen).

Vi fodrede op kl. 10 og sad så og ventede. Der skete NADA. Efter en halv times tid mister Simon en fisk, vi først skyder til at være en brasen, da der er godt riv i elastikken. Jeg sidder og keder mig, og har i mellemtiden skiftet til et 10g cralusso, hvilket ser bedre ud. Der kommer en havørred forbi med svamp i hele hovedet. Den kan ikke se noget, og svømmer rundt på må og få. Jeg laver put and take tricket og sætter krogen i rygfinnen på den, for at få den aflivet, men den slipper med skrækken. Jeg håber at en anden får aflivet staklen.

Efter 1½ times ventetid har vi stadig nul fisk, og jeg ringer til den lokale guru for at få et tips til alternativt fiskevand og/eller værtshus, hvis der ikke snart sker noget. Mens jeg snakker med guruen får Simon fisk på, og jeg lister hen og ser ham lande en skalle. Det giver blod på tanden, og tankerne om værtshusbesøg bliver øjeblikkelig glemt.

Efter et par drev får jeg også bid. Fisken tager 1 orm, tippet med 1 rød maddike. Den kommer relativt hurtigt til overfladen, og jeg skyder den til at være en brasen. Da den lidt senere ligger i landingsnettet viser det sig at være en fin rimte på 1,5 kg. Nice.

Der er nu lidt fisk at arbejde med, men det er absolut ikke let fiskeri. Vi kan ikke helt finde ud af om foderet trækker fisk til, men alligevel fanger vi lidt. Det er primært rigtig flotte skaller, dvs. fisk på 2-500g, suppleret med enkelte større. Derudover får jeg også nogle småskaller på 30-50g og et par løjer. Vi har begge fisk i ca. 1½ time, herefter går det koldt igen, og der er meget få fisk. Jeg får dog et par enkelte skaller, og også en aborre på ca. 300g. Aborren tager ormen så hårdt at jeg ikke når at give modhug inden elastikken har forladt topkittet. Desværre sætter krogen sig ikke første gang, heller ikke 2. gang, men først 3. gang. Aborren var ligeglad, den knaldede bare på.

Vi stopper kl. 14 hvor der ikke sker mere alligevel. Jeg har 4,5 kg ialt, mens simon har 2,2 kg. Bedste fisk var en rimte på 1,5 kg og en skalle på 800g til Simon. Fiskeriet var absolut ikke let, men nu er det måske heller ikke lige årstiden til det stræk. Vi gætter på at det er bedre i foråret.

Vi skridtede strækningen af, og der kan sidde 16 mand, omend de to første pladser måske ikke er de fedeste. Der skal ikke fælles noget for at komme til, og måske kan der endda blive et par pladser mere opstrøms, hvis man har en le med.

Der er lidt langt at gå, men hvad gør man ikke for at fange skaller der lige river 5 meter elastik i strømvand hvor man roder med 10g’s pladeflåd for at kunne præsentere agnen. Totalt sejt fiskeri.

2 replies
 1. ulrik møller
  ulrik møller says:

  Stig og jeg har lige været der igår og fiske . Vi gik ca 50 m. opstrøms og sætte os . Vi foderet op med 15 kugler og startede med at fiske 6 grams plade flåd men det var ikke stort nok. Efter 20 min. skiftede Stig til større flåd og gav en stor skalle omgåede. jeg gik op i 8 grams .Derefter begyndte der at komme lidt fiske og det de store skalle som vi fik. super dejlig dag vi havde og der var god action i de 3,5 time vi fiskede . Stig havde 5,840 kg på 17 fisk og jeg havde 9,180 kg på 24 fisk . stig havde dagens størst skalle på 700 gram og jeg havde en på 660 gram

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.