Debatoplæg: Hemmelighedskræmmeri og DM

Jeg kunne godt tænke mig, at vi fik en debat om al den hemmelighed, der er omkring søer, moser og åstykker. Jeg ved ikke, om det bare er mig, der er ved at blive træt af at høre: ”jeg har et sted med et kanon fiskeri – må bare ikke sige hvor”. Hvad siger du?

Det kunne måske også være en ide, at medeklubberne på Fyn (og Kolding – hvis de har lyst) slog sig sammen om at leje et vand, hvor vi kunne sætte de fisk i, vi har lyst til. På den måde tror jeg måske også, at der ville blive et større sammenhold klubberne imellem.

Derudover har jeg hørt at Nyborg Sportsfiskerforening har lagt billet ind på DM. Dette synes jeg, vi skulle bakke op, da formanden dernede gør et stort arbejde for medefiskeri. Vandet kan vel ikke være dårligere end ved dette års DM. Vi har også tidligere afholdt DM dernede. Det behøver jo ikke altid at være et sted, hvor der skal fanges en masse fisk. Det bliver der jo heller ikke til VM og EM eller ved andre store stævner i udlandet.

Bellinge Medeklub skulle også have lagt billet ind på DM, hvor det så skulle forgå i Langesø og Ollerup sø. Det virker tosset på mig at vi skal køre halvvejs på tværs af Fyn for at komme til sektionerne. Hvad siger du til dette?

Det var lige et par meninger, jeg havde. Dette her er ikke ment som nogle sure opstød men er bare mine holdninger. Jeg mener det er vigtigt at få en debat igang om disse emner, især det om DM, inden vi skal til møde om dette, så vi kan få alles mening om dette og ansvaret vil på den måde ikke kun hvile på dem der er til stede på medemødet.

2 replies
 1. Peter Braasch
  Peter Braasch says:

  Jacob
  Jeg kan da fortælle dig, at Kolding netop deltog i Danehof Cup for at gense vandet efter ikke at have fisket der i ca. 10år. Vi var meget tilfredse, det er bestemt et oplagt emne til et DM-vand. Vi vil støtte Steen fra Nyborg med dette forslag til medemødet i november.

 2. superadmin
  superadmin says:

  Mht. DM er jeg egentlig ligeglad med at det åbenbart risikerer at blive i 2 søer der ligger rimelig langt fra hinanden. De fleste hold har adgang til flere biler, så det logistiske burde være det mindste problem. Jeg har ikke fisket i Nyborg Voldgrav de sidste mange år, så jeg ved ikke hvordan fiskeriet er. Hvis man undgår samme situation som sidst, hvor sektionsplaceringerne blev afgjort på om den enes aborre var tykkere end den andens, så er det vand også ok for mig.

  Mht. hemmelighedskræmmeriet, så ser jeg ikke noget problem. Det har alle dage været sådan, at hvis man kendte de rigtige folk, så havde man også chancen for at fiske specielle steder, sådan er det stadigt. Det er f.eks. også tilfældet med Jensen Pool, som Simon og jeg kan fiske så meget som vi har lyst til. Når vi ikke har inviteret andre til at gøre det samme, så skyldes det at søen ligger midt i vores forældres have, og her det ikke rimeligt at alle bare vader ind og sætter sig til at fiske. Jeg ved godt at der er andre der fisker søer som jeg ikke umiddelbart ved hvor ligger, men det tager jeg ikke så tungt, jeg er egentlig godt tilfreds med de vande jeg fisker i forvejen.

  Mht. et fælles vand, så er ideen bag rigtig god, men i praksis er det efter min mening et dødfødt projekt. Først og fremmest fordi der skal skaffes et vand, hvilket er dyrt, og bagefter skal man have tilladelserne til at sætte både det ene og det andet i, hvilket om muligt er endnu sværere, når der ikke er tale om rovfisk. Hvis muligheden opstår, så synes jeg det lyder som en god ide, men hvis vi blot skal jagte vande, så synes jeg at det er spild af tid.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.