Fremtiden for Nordisk Mesterskab

Medesektionen har modtaget en mail fra finnerne, ang. nordisk mesterskab:

“We had a meeting with the Finnish angling section a few weeks back. We decided that Finland will not be participating in the NC in coarse angling anymore. We have chosen to put our strength into the Baltic Cup, which will be held in Finland next year once again. The Baltic Cup isn´t yet an official competition – at least regarding FFRF, our organization – but we sincerely hope to make it one as soon as possible. As the competition develops, we will need to build an international section, with one person/country. This section will then decide – on a yearly basis – who will be given the opportunity to arrange the BC. The Finnish angling section has decided that I should be the contact person in our country, and I hope that you all will make your picks in respective countries, so that we´ll have a base to start building on. Hopefully other countries will join us later.

The BC was successfully held here in Finland in 2008, and if you have questions regarding the competition or results, I advice you to turn to Mr. Seppo Pönni. He is one of actives who put the competition together this year. As I already mentioned, just to get things going, we decided to arrange the BC in Finland in 2009. After that the glove could perhaps be picked up by somebody else, but at that point I hope we have a preliminary international section, which will make the decisions on behalf of all countries involved.”

Vi vil diskutere emnet Nordisk Mesterskab / Baltic Cup til medemødet d. 9. november, herunder udmeldingen fra finnerne.

4 replies
 1. superadmin
  superadmin says:

  Min personlige holdning til ovenstående er at da Baltic Cup ikke er for juniorer, er Baltic Cup pludselig “bare” endnu en international konkurrence. Og med al respekt for finnerne, så er dørene langsomt ved at åbne sig for andre, mere interessante stævner i bl.a. tyskland, hvorfor Baltic Cup ikke kan forventes at få samme opmærksomhed som Nordisk Mesterskab tidligere har haft. Jeg vil selv hellere fiske i Tyskland, end i Finland.

 2. Bjarne
  Bjarne says:

  Jeg har været med til NM i snart mange år og syntes, at det er en skam (især for vores juniorer), at det ikke længere har de andre landes interesse, kun Norge er interesseret i et NM med juniorer.

  Ved VM i år talte jeg med en Tysker og han var ikke afvisende overfor om vi kunne komme et junior landshold, der kunne fiske en landskamp mellem Tyskland, Holland, Belgien og Luxembourg – dette er noget jeg vil arbejde på i efteråret, såfremt der er juniorer der er interesseret.

  Med venlig hilsen – Bjarne Johansen

 3. Peter Braasch
  Peter Braasch says:

  Hvis det er muligt for danmark at koble sig på de landskampe som Bjarne nævner, så er det i mine øjne laaaangt mere spændende for juniorerene at komme med til end noget andet vi tidligere har prøvet.
  Hvis Baltic Cup ikke er for juniorer, tja så…har jeg det som Rikard. Så må der være andet der er mere spændende…måske også noget, hvor der kun er juniorer med.

  Peter

 4. ulrik møller
  ulrik møller says:

  Hvad med at få et sammearbejde op og står med de Tyske klubber som ligge fra græsen til Hamborg ? Det kunne danske junior lære meget af da de har lidt andet fiskeri at byde på og plus der er ikke så langt at køre .En landskamp om året som bjarne skriver er også godt .Ellers samme mening som peter og rikard.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.