Testfiskeri i Gudenåen

    NY
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ulrik og jeg havde besluttet at tage en tur til Gudenåen ved Randers, for at se om ikke fiskeriet var ok. Efter øretæven i Silokanalen i Tyskland havde vi begge besluttet at træne bolognese. Jeg havde lånt et par stænger af Bjarne Johansen, mens Ulrik selv havde en.

Efter tips fra en lokal geddefisker valgte vi at sidde midt i byen mellem de 2 broer (den ene er kun for gående og cykelister). Vi prøvede lidt frem og tilbage med bolognese-stængerne, men vi endte med at fiske ca. 20 meter ude. Jeg valgte et 6 g poleflåd, mens Ulrik fiskede med et 8g.

Vi startede ca. 11.30 og der var stort set fisk fra starten. De første 7-8 fisk jeg fik var aborrer, men langsomt kom der flere og flere skaller, og til sidst var det kun skaller jeg fangede. Ulrik fangede ikke så mange aborrer, han fik stort set kun skaller.

Jeg havde blandet ca. 5 kg forfoder, bestående af rester: 1 kg Sensas Carpe Fine, 2 kg VdE Brasen, ½ kg Browning Lethal Feeder og ca. 1 kg Starbait White Halibut method-mix. Dertil ca. ½ kg ler. Ulrik fiskede med 3 kg Browning Gardon og 3 kg Browning Grand Slam.

Som agn havde vi orm, majs og maddiker, og vi fangede fisk på det hele. Ulrik fiskede meget med maddiker, mens jeg stort set kun fiskede med en cocktail bestående af maddiker og orm. Majsene kom kun på, hvis aborrerne blev for plagsomme.

Vi kom begge ind i en god rytme under fiskeriet, og der skulle arbejdes en del med foder og dybder, ellers risikerede man at sidde 15-30 minutter og fange væsentligt mindre end den anden. Vi havde begge disse perioder.

Mens vi sad der skiftede strømmen fra næsten stillestående (i starten) til kraftig strøm, og vandet nåede at falde ca. 30 cm mens vi var der. Ved at fiske bolognese kunne vi fiske så langt ude at der var en god dybde (ca. 4 meter). Vi observerede at der var noget lavere længere inde, og iøvrigt ikke ret mange fisk her.

Vi så en del brasen blive fejlkroget af lokale aborrefiskere, men vi mærkede ikke noget til dem selv.

Efter 3,5 times fiskeri kunne jeg indveje 23,2 kg, mens Ulrik havde 16 kg. Den væsentligste forskel var at jeg var lidt forfordelt mht. størrelsen af fiskene, vi havde stort set lige mange fisk.

Næste gang vil vi prøve at fiske endnu længere ude, for at se om ikke brasnerne så vil kunne komme i tale.

Det var en rigtig fed tur, det er rart at der også er fisk at fange om vinteren, og vi kan kun opfordre alle i andre medefiskere til at støve grejet af og komme afsted, forudsat at i må og tør… 😉

3 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.