Anderledes fiskeri i Thailand

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Jeg har været 14 dage på ferie i Thailand, og her blev der også tid til at fiske. Det var dog kun en enkelt dag, mens resten af ferien gik med at slappe af.

Vi havde booket Neil fra www.fishing-khaolak.com til at være vores guide for dagen, og selvom Thailand byder på noget rigtig, rigtig heftigt fiskeri, så valgte vi light-udgaven i Sawai Lake, mest fordi det ikke var så langt fra Phuket hvor vi boede.

Søen minder meget om en typisk dansk put and take sø, en fin sti hele vejen rundt, små åbne hytter, hvor man kunne hvile benene, og ikke mindst en vandhane ved hver plads til at skylle fiskeslim af fingrene. Størrelsen var ca. 250 x 75 meter, med en max-dybde på ca. 3 meter.

Vi blev hentet på vores hotel af Neil, og kørte derefter i den kaotiske thailandske traffik mod fiskesøen. Inden vi kom derud stoppede vi dog ved et marked for at købe rejer, som vi skulle bruge som agn.

Fiskeriet minder ikke om noget vi har herhjemme. Vi fiskede med let grej, da fiskene i søen ikke havde de store muligheder for at sætte sig fast, da der kun var meget få snags i søen. Der var faktisk kun 1 snag, men den kommer vi til senere.

Stængerne var 7-8 fod og mindede meget om en spinnestang til dansk kystfiskeri. Hjulene var simple shimano-hjul med frontbremse, og så lige et enkelt shimano-baitrunner.

Linen var en fletline.

Tacklerne var stort set ens, nemlig et lod på 7-10 g (i princippet et stort olivetti), monteret direkte på linen. En perle, en svirvel og derefter 30-50 cm forfangsline. Krogen var en str. 1 karpekrog. Dette rig brugte vi til fiskeri med rejerne.

Til fiskeri med brød blev der brugt en lille åben feeder i stedet for blylod. Forfanget var her ca. 50 cm fluorocarbon og en str. 1 karpekrog.

Vi lagde ud med at fiske med reje efter Pacu da det var Neils erfaring at det var det bedste at starte med, da fiskeriet efter Pacus havde det med at dø ud i løbet af dagen.

Vi kastede tacklet med en stump reje på krogen mod modsatte bred, hvor der tilfældigvis lå en ilt-maskine, der kørte hver nat. Dette vidste fiskene, og derfor var de typisk i dette område hver morgen.

Efter at have kastet tacklet ud lagde vi stangen i et stort stangstativ hvor der var plads til 4 stænger. Vi løsnede bremsen helt, og når hjulet så skreg, så var det med at få givet modhug og strammet bremsen så hurtigt som muligt.

Der gik da heller ikke lang tid, så kørte det første hjul lystigt, og vi fik dagens første Pacu i rusen. En Pacu er i familie med piratfisk, og er officielt en frugtspiser, men iflg. Neil kan man fange den på alt, inklusiv rejer som vi altså brugte.

Fighten er voldsom, for at sige det som det er, fisken hamrer afsted, og flere gange oplevede vi at fiskene svømmede imod os, så vi skulle hjule hurtigt ind for at holde kontakt til fiskene. Når de så nåede vores egen bred, så ræste de modsatte vej igen, så vi var ved at tabe stangen. Pacu’s springer gerne under fighten, desværre nåede vi ikke at få billeder af dette.

Efter et par timer og en god håndfuld Pacu’s på land, begyndte at vi at rigge om, så den ene af stængerne havde en lille feeder med brød på. Med dette tackel skulle vi primært fange Striped Catfish, men der var også mulighed for at fange Siamese Giant Carp. Striped Catfish var op til 20 kg i søen, mens Siamese Giant ikke var så store endnu, kun op mod 10 kg.

Vi fik hurtigt et run på brød, men jeg bommede desværre modhugget, da jeg gav for kraftigt tilslag. Herefter var det mærkbart sløvt, hvilket iflg. vores guide var meget normalt for midt på dagen.

Det lykkedes os dog at fange en Striped Catfish hver, foruden nogle flere Pacu’s der dog også var mere forsigtige nu. Striped Catfish har sjovt nok ikke striber, men er helt sølvfarvede. De kæmpede godt, dog ikke lige som Pacu.

Jeg ville godt have nogle flere arter i bogen, så jeg tog den ene stang og drog på et lille togt, for at fiske med en hel reje ved søens eneste snag, et væltet træ der ligger lige bag et hus der ligger ned til søen. Huset står på pæle, og tricket er så at fiske tæt på pælene og træet, og så samtidig være i stand til at lande fiskene.

Jeg fik hurtigt et par Pacu’s mere, og missede ellers flere hug, primært fordi Pacu ikke har en særligt stor mund, og derfor ikke kan spise en hel reje. Pludselig får jeg dog et forsigtigt hug en meter fra land, og da jeg giver modhug står det hele bare stille. Jeg halvvejs løber, halvvejs blokker spolen, mens jeg trækker fisken stille og roligt væk fra det væltede træ. Da jeg har fået fisken ud i det åbne vand får den lov til at trække mere som den har lyst til, og en tung fight der varer ca. 15 minutter bliver afsluttet da Neil får listet en redtail catfish ind i landingsnettet. Vi vejer den med en Boga Grip direkte i landingsnettet og vægten viser 9 kg.

Jeg har fået blod på tanden, og lister ned i hjørnet igen, og får her kort efter hinanden 2 andre catfish-arter, nemlig walking catfish på ca. 1 kg og en amazon redtail catfish, der er en lille sjov catfish der har næsten lige så lange følehorn som fisken af lang. Der er desværre ingen billeder af disse 2 catfish. Herudover får jeg et voldsom hug mere, jeg slet ikke kan holde. Fisken hamrer ind mellem pælene, og jeg prøver bare at blokke spolen, men det går ikke, og forfanget knækker. Fisken vandt denne omgang. Neil mente at det kunne have været en af de store Pacu’s, der går op til 12 kg i søen. Vi fangede kun op til 4 kg, og havde rigeligt bøvl med dem i den størrelse i åbent vand.

Udover de 5 arter vi fangede, var der også Siamese Giant Carp, en række andre catfish og en lokal art der hedder tilapia og endelig arapaima.

Der var 2 arapaimaer i søen, den største vejede omkring 60 kg, og Neil havde fanget den med en kunde ugen inden vi kom der. Vi så arapaimaerne flere gange når de var oppe og suge luft, og der er ingen tvivl om at det er rigtig store fisk. Vi mærkede dog intet til dem, det må blive næste gang.

Vi kørte fra søen lige inden det begyndte at blive mørkt, en oplevelse rigere. Det var en rigtig fin dag, som de fleste vil kunne overkomme.

Jeg kan kun anbefale Neils guideservice til andre der skal på charterferie i Thailand. Neil guider i området krabi-bangkok-phuket, læs mere her: www.fishing-khaolak.com

1 svar
 1. Bjarne
  Bjarne says:

  Hej Rikard. Lyder som om du har haft en rigtig sjov dag, det må være sjovt at fangen så mange andre fiskearter – de ser noget anderledes ud dem vi fanger i DK. Gid der var flere, der ville skrive om sine fisketurer, det er altid sjovt at læse om hvad der sker forskellige steder. Bjarne

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.