Winterangeln i Friedrichstadt

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Ovens Angelsport har denne vinter arrangeret 2 vinterstævner, hvoraf det første dog blev aflyst pga. frost. I dag blev nr. 2 så afholdt, og der var fuldt hus, dvs. 40 tilmeldte. Dog mente 4 at det var så koldt at de valgte at blive hjemme, så 36 fiskede.

Der blev fisket i en lille kanal der lå midt i Friedrichstadt by, hvilket så betød at der var ganske kort at gå for de fleste, og at det ikke var nødvendigt med specielt meget grej.

Stævnets eneste dansker var Peter Braasch, mens undertegnede og Ole Haugnes var kørt derned for at yde moralsk opbakning.

Der blev fisket 3 timer, med start kl. 11.15, og fiskeriet startede meget sløvt hos Peter, han havde således ingen fisk den første halve time. Vi snakkede kort med Rüdiger Hansen, der fortalte at lige den del af kanalen som Peter sad i ikke var kendt for ret mange skaller, men der kunne derimod være nogle brasen. Længere omme i kanalen var der mere gang i den, der blev fanget pæne skaller og en del skimmers. Udover skaller og skimmers kunne der også fanges aborre, løjer og hork (de to sidste talte ikke med, og skulle genudsættes).

Da Ole og jeg kom tilbage efter at have været matchstrækket igennem havde Peter fået gang i lidt fisk, han havde 7 skimmers, dog ikke særligt store. Til gengæld fangede næsten ingen i hans ende af sektionen noget særligt.

Efter 3 timer stoppede folk fiskeriet, her var Peter oppe på 10 fisk, han havde nu også fanget en aborre og en skalle, resten skimmers.

Samlet var der lidt over 1,2 kg, hvilket rakte til en plads som nr. 16 ud af 36 deltagere. Stævnet blev vundet med lige over 9 kg. Der var 2 vægte over 9, 1 over 7 kg og en del på 5-6 kg.

Der var snak om et stævne igen om 14 dage, mere om det her på siden, når jeg får lidt mere info.

Alt-i-alt var det sjovt at gå rundt dernede og se folk fiske, det kribler lidt i de frosne fingre for at komme igang igen.

5 replies
 1. Peter Braasch
  Peter Braasch says:

  Hej Venner!
  Som i kan se på billederne var det ægte vintervejr og kun +1C! Men det var simplethen super lærerigt at deltage i stævnet. Der findes rigtig mange dygtige tyske fiskere og der er afgjort meget at lære ved at deltage i stævner syd for grænsen.
  Det kostede kun 8 euro at deltage, og i prisen var der varme pølser og kartoffelsalat til alle deltagere i et klubhus bagefter. Dette lille sociale tiltag er bare rigtig godt og man fik snakket med hinanden om dagen og fangsterne. Et par nye venner syd for grænsen er det blevet til, og jeg fik også 2 nye stævneinvitationer med hjem i bagagen!
  Jürg Owens som stod for arrangementet er en fin fyr og jeg kan kun stærkt anbefale at prøve at deltage i nogle af de mange stævner der holdes i nordtyskland.
  mvh.
  Peter

 2. Peter Braasch
  Peter Braasch says:

  Hej Peter S
  Friedrichstadt ligger cirka 60km fra grænsen, så der er ikke så langt at køre. Med hensyn til agn, så kunne man bestille agn hos stævneleverandøren. De fleste brugte pinkies og helt lidt madikker.

  mvh
  Peter B

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.