Træningstur i Jensen Springpool

    NY
  • 0
  • 1

Jeg ville egentlig have været i Vissenbjerg Skovsø og træne, men det så både koldt og forblæst ud, så jeg valgte at køre hjem til mine forældre og bruge et par timer i Poolen. Gik det helt galt kunne jeg jo altid tigge om et stykke kage hos moar.

Jeg satte mig overfor Panda Bay med the shallows på højre hånd. Jeg havde en masse ting jeg skulle have testet i dag, først og fremmest den lyseblå hollow fra Preston, men også en hovedline af 0,12mm stroft og en ny prop.

Jeg lagde forsigtigt ud med ca. 25 choppede maddiker og en 3-4 choppede orm i en cup. Jeg valgte at fodre på ca. 1,20 meter vand, selvom vi normalt fanger bedst helt oppe på 30-40 cm. Jeg formodede at det stadig kolde vejr ville holde fiskene i de dybere områder.

Mens jeg cuppede lå mit topkit med tacklet i vandet lige foran pladsen. Sørme om der ikke var bud efter orm/maddike-cocktailen mens jeg cuppede, jeg fik den dog ikke.

Det var bestemt ikke nemt i dag, jeg havde nogle få linenap (undskylder jeg det med, jeg krogede i hvert fald ikke noget). Da cuppen med orm og maddiker ikke havde givet bonus valgte jeg at fodre 2 små kugler foder, uden at det dog gav noget særligt.

Efter endnu ½ times fiskeri skulle der ske et eller andet, så jeg prøvede at cuppe lidt maddiker, men denne gang på det helt lave vand, i håb om at fiskene rent faktisk gik her.

Det gav heller ikke bonus, og jeg kunne efterhånden se en nulbon og en kraftig influenza i horisonten, så jeg begyndte at overveje mine muligheder for at pakke sammen.

Lidt efter gik jeg tilbage på det dybe tackel, og kort efter sejlede flådet stille under, og resultatet var fast fisk!

En lille guldfisk på ca. 15 cm kom til syne, ikke noget særligt, men dog årets første fisk i poolen. Det var ikke nok til at få mig væk fra pakke-sammen-tankerne, men jeg tog dog lige et dyp mere. Der skete ikke det store, så jeg prøvede at trække flådet endnu mere til højre, henover en lille stribe bobler. Kort efter går flådet ganske roligt under, og jeg giver resolut modhug. Fisken bevæger sig stort set ikke, og jeg fighter den ganske roligt mod nettet. Her opdager den dog balladen, og tager på en ganske udemærket rundtur rundt i søen, så min nye hollow-elastik synger i vinden. Det er den tyndeste hollow, en såkaldt 9H, fordi den skulle ligge mellem en 8’er og 10’er solid, så jeg bliver til sidst lidt utålmodig, og fighter fisken det sidste stykke ind, ved at holde elastikken i hånden.

Det er en fin spejler på anslået 3,5 – 4,0 kg, og således årsbedste i poolen.

Efter fisken pakker jeg sammen, og går ind og får det stykke kage der egentlig var min undskyldning for at tage afsted.

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.