Dobbelt op i Odense Å

  NY
 • 0

Simon og jeg havde uafhængigt af hinanden besluttet at tage en eftermiddagstur til Odense Å ved Ejby Mølle, da der har været godt fiskeri den seneste tid.

Jeg sad omkring stryget, mens Simon sad ved Palnatokesvej.

Jeg lagde ud med at cuppe 2 kugler foder, bestående af Etang, Gardon og Carpe Fine, alle fra Sansas. I foderet havde jeg blandet godt med maddiker og majs.

Jeg fiskede med et 2,5g poleflåd og en krog str. 14. Jeg er begyndt at bruge 0,12 til hovedline, da den egentlig kan holde til det hele, og så skulle den tyndere diameter gerne give lidt flere fisk.

Fiskeriet startede lige på og hårdt, med en skalle omkring 400g, og den næste time kom der jævnt med fisk ind i størrelser fordelt mellem 20 og 500g, stort set kun skaller. Herefter gik fiskeriet lidt koldt, og der skulle arbejdes lidt for at få fisk. Jeg havde jævnlig telefonisk kontakt med Simon, og kunne høre om jævnt godt fiskeri, hovedsagligt rimter i 3-800g. Simon mente efter en times fiskeri at han kunne nå 20 kg, hvis hans fiskeri fortsatte…

Jeg arbejdede stille og roligt med tingene de efterfølgende par timer, og af og til skulle der slides lidt for at få fisk på krogen, til gengæld begyndte rimterne at vise sig, dog ikke i samme størrelse som omme ved Simon, mine lå typisk på 2-400g.

Efter godt 3 timers fiskeri besluttede jeg at stoppe, da jeg ville om til Simon og veje og fotografere hans fangst. Jeg havde ikke vægt med, så jeg talte ialt 64 fisk, med en anslået snitvægt omkring 200g, altså ca. 10-12 kg fisk. Ikke helt dårligt.

Omme ved Simon gik det stærkt. Han havde fået en brasen på omkring 1,5 kg, og flere rimter over kiloet, så det var ingen overraskelse da han kunne indveje 25 kg blandede skaller, brasen og rimter, en flot-flot vægt og et meget godt billede af at fiskeriet i Odense å kører godt for tiden.

1 svar
 1. Peter Braasch
  Peter Braasch says:

  Hej Rikard og Simon
  Først lige tillykke med de fine fangster fra åen…det lyder bare rigtig spændende.
  Til dig Rikard og de tynde liner som hovedline..
  Tommy Andersen argumenterede altid for tynde hovedliner ved take apart/lollipops i strømvand. Hans teori var, at selv med en reduktion i linetykkelse på kun 0,02mm fx fra 0,14 til 0,12, så betød det et noget mindre strømpres på linen..dermed kunne man fiske med mindre flåd og stadig holde bunden. Vi brugte 0,12 i både Paris og Slovakiet..og begge steder var der herredybt og stærk strøm/store fisk.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.