Karpetur

Søndag d. 17 var der inviteret til karpe-dyst i det sønderjyske. Stedet var Kurts Dam, en lille fin sø med en god læ, da den er omkrandset af høje træer.

Der var kun Ole og jeg, da de øvrige indbudte havde meldt fra.

Jeg lagde ud med at fodre 2 spots, et med noget Sensas fishery-foder med majs og et andet spot, hvor jeg nøjedes med at løsfodre pellets og maddiker.

Ole valgte at løsfodre med majs på 2 spots.

Fiskeriet startede noget sløvt, der var i hvert fald ikke fisk fra starten. Herefter begyndte Ole at fange lidt, mens jeg stadig sad og stirrede på en flådtop der absolut ikke bevægede sig.

Faktisk skulle der gå næsten 1½ time inden jeg fik det første bid, og det var endda efter jeg havde byttet med Ole et kvarters tid, hvor han fiskede med mit grej, og jeg fiskede med hans. I den periode fangede Ole faktisk 3 små karper på min plads, mens jeg nulbonnede den fra hans. En katastrofe under opsejling.

Vi byttede pladser igen, og herefter fik jeg stille og roligt gang i nogle småkarper. Løsningen var at fiske med ca. 10 cm slæb, og så skyde 2-3 pellets og maddiker ud ad gangen med kort interval. Den næste 1½ times tid fik jeg mere og mere gang i fiskene, og fik også enkelte gode fisk, f.eks. en skælkarpe på ca. 1 kg, men de fleste var af en mere moderat størrelse på ca. 100g.

Efter godt 3 timers fiskeri mente vi at det var på tide at stoppe, og heldigvis kunne vi lige nå at pakke, inden det begyndte at regne for alvor, så vi fik grejet med hjem i tør tilstand.

Ole indvejede 5,29 kg, mens jeg nåede at fange 5,92 kg.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.