EM2009 – Introduktion

    NY
  • 0

Dette års Europamesterskab i medefiskeri afholdes i floden Sava, ved den lille by Radece i Slovenien.

Sidste efterår blev følgende hold sat til dette stævne:
Rikard Jensen, Vestfyn/morud
Steen Christensen, Nyborg
Ole Haugnes, Kolding
Ulrik Møller, Team Browning
Mark Holmboe, OSK

Vi var så heldige at få Simon Jensen, der har fisket både EM og VM tidligere, med som kaptajn.

Fiskevandet
Vi skal fiske i floden Sava nær byen Radece. Dette stræk ligger kun få kilometer opstrøms et vandkraftværk, hvorfor den del vi fisker på rent teknisk er en opstemning af floden. Strækket er 150-250 meter bredt, med dybder til over 10 meter (!). Strømmen forventes at være ganske svag, hvilket illustreres af at det anbefales at fiske med poleflåd mellem 1 og 4 g på TAP, selvom dybden her er mellem 2,5 og 5,5 meter.
Den lokale forening, der afholder europamesterskabet, har gjort utrolig meget for lystfiskerne, således er der i 3 af 5 sektioner opsat platforme i beton til at fiske fra, ligesom der er et centralt “hovedkvarter” som ligger kort tids kørsel fra sektionerne.

Fiskene
Der er ret mange forskellige fisk i floden, både fisk som vi kender hjemmefra, og fisk som vi ikke har set før.

Fiskeriet drejer sig primært om næser i størrelsen 300-800g. Disse fisk forventes at udgøre hovedparten af fangsten. Derudover er der også brasen, skaller, barber, døbel, caracio, karper og andre fisk. Det virker som om at fiskene generelt er ret store, dvs. 500g og op, hvorfor vi krydser fingre for et godt stævne med høje vægte. Slovenerne har selv antydet i deres invitation, at de forventer bonuskarper op til 10 kg landet under konkurrencen…

Teknik & Taktik
Vi ved ikke meget om fiskeriet, udover at det bliver 13m TAP og bolognese. Specielt det sidste har vi trænet en del her i foråret, for at have lidt styr på det, inden vi skal afsted. Pga. fiskenes størrelse og antal skal vi ikke have gang i det helt fine fiskeri, vi regner således med at kunne fiske en del med kroge str. 14 og 16. Fodermæssigt regner vi med at bruge et tungt mix der bryder forholdsvist hurtigt op, således at det når til bunden, uden at kuglen ligger der endnu, når vi er færdige med at fiske. Derudover har vi også forberedt os på at vi skal bruge meget Sticky Mag.

Overnatning
Det danske hold har booket 4 værelser på en lokal kro, kun 9 km fra fiskevandet, så vi ikke spilder tiden på for meget transport. Vi håber at vejret er til at fiske 2 heats hver dag, så vi kan få lagt den rigtige taktik.

Tidspunkter
Vi kører fra Danmark fredag d. 19. juni om aftenen, og regner med at ankomme omkring middag dagen efter i Slovenien. Herefter har vi 1½ dag til at komme os efter køreturen, inden træningen officielt starter, mandag d. 22. Selve stævnet er d. 27-28. juni.

Live!
Helt live bliver det ikke, men vi tager computeren med til Slovenien og håber på at finde en måde at komme på internettet, således at der kan komme daglige rapporter på medesiden.

Yderligere info
http://www.som.si/ep.php
http://www.rd-radece.si/

3 replies
  1. Bjarne
    Bjarne says:

    Held og lykke drenge, håber at I får en rigtig god og lærerig tur med masser af spændende fiskeri. Glæder mig til at læse mere.

    Mvh. Bjarne – Team Browning

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.