Landsholdsudtagelse i Lammefjorden

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26

Så var tiden inde til 2. runde af årets udtagelse til landsholdene. Vi var 16 seniorer og 1 junior, der mødtes ved Grillen ved lammefjordskanalerne.

Vi skulle fiske i sydkanalen, lige ved cykelstien langs med kanalen. Dette stræk har den fordel at vi kunne parkere uden at genere ret mange, ligesom strækket er snorlige, og forhåbentlig meget fair at fiske på.

Pladserne blev ryddet af Peter Larsen, Ole Haugnes, Simon Jensen og Rikard Jensen om fredagen. Et målebånd indstillet på 17 meter og en motoriseret buskrydder gjorde det let at fælde en masse fine pladser. Sektionerne gik op mod hinanden, således at der kun var 2 “rigtige” kanter, nemlig plads 1 og plads 17.

Sjælland var hjemsøgt af et heftigt regnvejr i løbet af ugen, men heldigvis klarede det op til weekenden, således at vi kunne fiske i høj solskin. Tilmed magede vejret sig således at den lidt kraftige vind var i ryggen, så vi var ikke voldsomt generet af regnvejret.

Pga. regnen i løbet af ugen var der god fart på vandet, noget af en sjældenhed, så måske var fiskeriet ikke helt som forventet, da de fleste der havde trænet, havde trænet i næsten stillestående vand.

Lørdagens fiskeri var svært for de fleste, der skulle virkelig kæmpes for at få fisk i rusen. De fleste satsede på 13m pole, men enkelte prøvede svinger-tacklet til modsatte bred, selvom det var hårdt arbejde, da man skulle have gang i top6 eller top7, for at nå helt over. Tilmed var det kun muligt på pladserne med siv. Flådvalget spændte fra 1g alm. poleflåd op til 6g pladeflåd, der kunne holdes helt stille i strømmen.

Som ventet var kantpladserne en god hjælp til dem der havde trukket disse. Således var Torben Kay på plads 1 i A-sektionen en klar favorit, og skuffede da heller ikke ved at indveje 2,28 kg, primært skaller, men også mindre brasen. De efterfølgende pladser lå noget lavere, mange vægte lå i området 700g, så der var stor spænding på. Simon Jensen på plads 9 havde dog gjort det rigtig godt, og kunne tage de 100 point i sektionen takket været 2,44 kg skaller. På de efterfølgende pladser kom Jimmi fra ISK der havde 1,68 kg, godt hjulpet på vej af en bonus-brasen, foran Flemming Eriksen, også ISK, der havde 840g.
I B-sektionen var vægtene også lave, igen var 700g en magisk grænse man helst skulle over, hvis man ville noget i sektionen. Tilmed var der også bonusfisk i omløb, og 2. pladsen i sektionen gik til Peter Braasch, KSF, der var godt hjulpet af en 2 kg’s brasen i hans samlede vægt på 2,5 kg. Det var lige nøjagtigt nok til at slå Andreas Reinau, OSK, der havde 2,22 kg fanget på svinger-tackel ved modsatte bred. Ingen kunne dog slå Peter Larsen, KSF, der havde 2,66 kg, fanget på 11m pole, efter det lykkedes ham at trække fiskene fra Andreas.

Det samlede indtryk af lørdagens fiskeri var at det var svært, men fair. Man var tvunget til at fange skallerne, og håbe på at få en bonusfisk. De fleste havde ikke held med brasnerne, så det var skallerne der skulle fiskes efter, bonusfiskene var for usikre. Strømmen i kanalen gjorde nok kun fiskeriet bedre, til gengæld var der ikke mange af os der var helt klar over hvordan der skulle fiskes under disse forhold, hvilket nok afspejles meget godt i resultaterne, nemlig at hovedparten af deltagerne gjorde det middelmådigt, mens der var en god håndfuld der ramte plet med taktikken.

Søndag blev sektionerne byttet, og de fleste var sjovt nok interesseret i at få fingrene i kantpladserne. Første mand ved lodtrækningsposen, Stig Thomsen, OSK, hev også nr. 1 op af hatten, så måtte vi andre efterfølgende tage krummerne… I B-sektionen trak Simon Jensen igen kant (han sad på nr. 8 lørdag, kant mod B-sektionen), det var dog den “triste” kant igen, nemlig nr. 10, som ligger op mod den anden sektion. Det kan vel bedst beskrives som en mareridts-lodtrækning.

Da der manglede 2 lodder i hatten, var kanten der stadig, og så en plads midt i sektionen. Kasper Struck, KSF, var enormt glad for at trække nr. 17, hvilket man senere godt kunne forstå.

Fiskeriet var ikke væsentligt anerledes end lørdag, strømmen var stort set den samme, og det virkede som om fiskene også var til stede denne dag. I A-sektionen skilte kanten sig ud, men der blev generelt fanget flere fisk, sandsynligvis fordi folk havde luret hvordan der skulle fiskes. Svinger-tacklet kom i brug flere steder, med god succes, men igen var det primært fiskeri i 13m-sporet der blev satset på.

I A-sektionen virkede Stig Thomsen sikker, da han kunne indveje stævnets højeste vægt med 4,4 kg. En god posefuld skaller krydret med 2 fine brasen gjorde at Stig var urørlig i sektionen. De efterfølgende vægte lå omkring de 1,5 kg, og det var tæt blandt de første numre. Nr 2 kom dog fra plads 7, jeg havde haft et fint fiskeri efter skaller i blandede størrelser. 2,10 kg var nok til en 2. plads i sektionen. Nr 3 blev Peter Larsen, KSF, der med 1,88 kg på svinger-tackel lige præcis havde nok til at slå alle dem der lå omkring 1,5 kg.

I B-sektionen havde Simon Jensen, MLF, været hård ved sine konkurrenter ved at fange flotte 2,66 kg på svingertacklet langs sivene. Nr. 3 blev Flemming Eriksen, ISK med 1,1 kg.

Dagens Colgate-smil tilhørte dog Kasper Struck, KSF, der fra kanten længe havde dystet på antal skaller med Simon, men hev stikket hjem takket været en 2kg’s brasen, der blev så forskrækket over at blive kroget at den sprang fri af vandet! Forståeligt nok var Kasper glad for sin 1. plads i sektionen.

Set over hele weekenden var det Simon Jensen, MLF, der havde mest styr på fiskeriet, da han blev hhv. nr. 1 og 2 over de 2 dage, andre gjorde det dog også flot, ingen nævnt, ingen glemt.

Den samlede stilling i landsholdsudtagelsen viser at Simon er stukket lidt af i den samlede stilling, og der er en lille gruppe som ligger i front. Dog er det kun 4 stævner der tæller, så der kan stadig nå at ske store forskydninger i den samlede stilling, når resultaterne fra DM kommer med.

Tak til deltagerne for en hyggelig weekend, hvor vejr og fiskeri virkelig spillede med.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.