EM2009 – Første træningsdag

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31

Det er tid til første træningsheat, da 5 toptændte medefiskere mødes med de øvrige lande til lodtrækningen mandag morgen. Vi får hentet vores agn, 6 kg maddiker (ca. 10 liter), 1 L casters, 1 kg jokers og 1 hookpack, og får det fordelt til fiskerne. Vi var ikke ene om at være spændte, da samtlige hold var samlet samme sted, på en heldigvis meget fin parkeringsplads.

Til mandagens fiskeri trak vi boks nr. 22, hvilket var i E-sektionen. Pga. uforudsete omstændigheder var sektionerne flyttet lidt rundt, så E-sektionen lå inde i selve Radece by.

Strækket fejlede nu ikke noget, der var en asfalteret sti lige bag ved pladserne og derefter en græsplæne hvor vi kunne parkere bilerne. Selve pladserne var en træ-platform der gik lidt ud over vandet, hvilket var supergodt.

Vi havde søndag aften diskuteret hvad der skulle trænes og samtidigt delt opgaverne lidt ud, så der var lidt mening med det vi gik og lavede.

Vi fiskede både bolo og take-a-part, men vi opdagede hurtigt at vi var de eneste der havde boloerne fremme, så tiltroen til denne metode var ikke ret stor. Rationalet er, at hvis de andre lande fravælger en metode, så gør de det fordi de er 100% sikre på at det ikke virker.

Det viste sig også igennem 1. heat at boloen ikke var værd at skrive hjem om. Pga. regnen var der en del strøm og selvom fiskene sprang flittigt i det cocio-farvede vand, så var det altså ikke fordi de var så pokkers sultne ude på bolo-distancen.

Vi fortsætter dog med boloen for der er ingen tvivl om at det er en metode som kan blive meget vigtig, og derfor er det dumt at dømme den ude allerede nu.

De øvrige fiskede TAP, og her gik det noget bedre. Fiskeriet var ret blandet, men den mest sikre fisk var næser, mest i en størrelse omkring 20-30g.

Bedste mand var dog Ole der fik gang i en flok Caracio, og i løbet af første heat rev en 15 stykker med en samlet vægt på 5,5 kg.

Det der er det mest imponerende ved Ole’s fangst er at vi kun har kendskab til en enkelt anden fisker der kunne følge Ole, og det var englænderen Steve Hemmingway der også havde 5,5 kg (A-sektionen). I E-sektionen var nærmeste vægt en hollænder der havde 3,2 kg. Flot Ole!

Vi fiskede noget af 2. heat, inden vi blev træt af regnen og pakkede sammen lidt før, så vi kunne nå at komme hjem og få tørt tøj på. Her var Mark og Steen godt med, og havde rimeligt gang i næserne, krydret med enkelte Caracio. Ulrik fik også lidt næser, og sad pludseligt med en god fisk på. Da vi andre gik og småsnakkede og pakkede grej gik vi selvfølgelig hen for at se ulrik fighte sin fisk.

Efter små 5 minutters fight fik ulrik en rigtig flot døbel i landingsnettet, en sag på 1,38 kg, hvilket kan betyde meget til weekendens konkurrence, forudsat at fiskeriet fortsætter som det er nu.

Vejrudsigten lover regn i morgen tirsdag, hvorefter det skulle klare op. Om det er tids nok til at strømmen i Sava når at lægge sig så meget at boloen kommer i spil, vil kun tiden vise, men indtil da hygger vi os gevaldigt med fiskeriet.

Billeder kommer måske senere i aften, hvis vi når det.

1 svar
 1. Elo Kjerside
  Elo Kjerside says:

  Hej Rikard!

  Først og fremmest held og lykke der nede. Jeg krydser fingre for at det går godt der nede. Men jeg har lige et spørgsmål, hvad er en Hookpack? er det en bare en lille pose med kroge i?

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.