EM2009 – Så kom solen

Vi nåede ikke at lave en update onsdag aften, årsagen var simpel: vi var fuldstændig smadrede efter at have fisket i en mudderpøl kaldet boks 20 i D-sektionen. Problemet med denne boks var at tilgangen først blev lavet for 14 dage siden, og da det så samtidigt har regnet heftigt, så var det hele et stort, mudret, fedtet kaos.

Fiskeriet i boks 20 var en hård nyser. Simon havde set italienerne bombe foder i fra start, og herefter fange rigtig godt, og derfor gjorde vi det samme. ca. 2/3 af foderet blev formet til barnehoveder og kylet i under heavy-baitingen, men vi kunne ikke fortsætte de italienske takter og fiskeriet var enormt svært. Flere af os fangede kun få og små næser og enkelte grundling, og den eneste der kom over 1 kg var mark, der lige sneg sig over med 1,04 kg!. Vi havde således dummet os gevaligt, men så lærte vi jo også af det.

Vi fiskede kun første heat, for at kunne komme hjem og få vasket mudderet af grejet og få det tørret og klargjort til torsdagens fiskeri.

Til aftensmad havde vores kok/vice-kaptajn bestilt mørbradbøffer, men da vores lokale kok ikke helt vidste hvordan man stegte kød rødt, så var det Peter selv der stod i køkkenet. Det smagte fantastisk, virkelig nogle rigtig fine bøffer.

Torsdag skulle vi sidde i boks 6, hvilket er nedstrøms i B-sektionen. Vi vidste fra de andre hold at der kunne være mange fisk i dette område, så vi så virkelig frem til at der i dag skulle komme nogle fisk i nettet.

Vi havde hjemmefra valgt kun at købe jokers til 3 mand pr. dag, simpelthen fordi de første informationer om fiskeriet gjorde det klart at det var maddiker der var nøgleagnen hernede. Dette er imidlertid ikke helt rigtigt længere, da regnen har gjort at de store fisk står midt i floden hvor vi ikke kan komme til dem, og derfor må nøjes med de små næser og enkelte bonusfisk. Derfor var det planen at der hver dag var 2 mand der i stedet skulle prøve orm og casters til fiskeriet, for at se om vi kunne få gang i nogle større fisk.

I dag var det jeg og Mark der ikke havde jokers, og derfor benyttede jeg muligheden for at prøve at klippe orm, mens Mark gik i den modsatte retning og fodrede med et let foder stort set uden agn i.

Den første time kørte Mark godt på, med de mindre næser, mens jeg havde store problemer med at få gang i noget som helst. Der gik næsten en halv time inden jeg fik den første fisk i nettet og jeg var langt efter Mark. Ulrik og Ole døjede også med at få fisk i nettet. Ole fiskede 13m take-a-part, mens ulrik fiskede top6. Steen fiskede med et 4g cralusso Torpedo på 13m og gjorde det rigtig godt og fik en del gode næser.

Efter en times tid begyndte effekten af mine klippede orm at melde sig, da jeg hurtigt fik 3 caracio omkring 500g. Lidt tid efter fik jeg yderligere et par caracio, og jeg var nu pludseligt med igen. Antallet af fisk var nu ret lavt, der kunne godt gå 10-15 minutter mellem hvert hug, til gengæld var det som regel de større næser eller caracio der huggede. Med en halv time igen fik jeg et rigtig godt hug, og efter ca. 15 minutters fight kunne jeg løfte landingsnettet om en flot døbel omkring 1,5 kg.

Ved indvejningen havde jeg ca. 5,7 kg, mens Mark havde 3,4 kg. Ole havde ca. 1,5 kg, mens Steen havde 1,7 kg.

Vi har ikke fanget godt nok, taget i betragtning at disse pladser sandsynligvis er i toppen på stjernes most-wanted liste til weekendens fiskeri, men det var da sjovt at prøve at fiske nogle pladser hvor der virkelig var noget at komme efter.

I 2. heat ville jeg prøve om jeg kunne fange en barbe, noget jeg endnu har til gode, og jeg fodrede derfor op med et par kugler foder og sticky-mag. Der gik da heller ikke lang tid inden flådet sejlede under. Jeg gav modhug og fisken rykkede lige et par gange med hovedet inden den stak af ud i floden. Jeg kunne kun se til mens min 2,1mm hollow elastik stille og roligt forlod top-kittet og vente på hvad der så skulle ske. Det uundgåelige skete og forfanget sprang.

Jeg fortsatte ufortrødent og kort tid efter skete det samme, denne gang gik fisken også direkte ud i floden og det endte med at krogen blev rettet ud.

Om det var barber ved jeg ikke, der er også karper til langt over 10 kg i floden, men det var helt sikkert nogle rigtig store fisk. I 2. heat fik jeg yderligere et par caracio og nogle gode næser, men det var så det.

Vejret har torsdag været fantastisk, ca. 25 grader varmt og høj solskin. Vi har fået tørret noget af det grej der var vådt fra onsdagen, så vi er ved godt mod.

Problemet med fiskeriet hernede nu, er at det er ved at skifte. Hele ugen har det været småfiskene der har trukket læsset, men det virker som om de store fisk er ved at være fodret ind, hvilket rykker en del ved de taktikker der er lagt indtil videre, for alle lande.

Slovenerne begyndte derudover at fiske bolognese i dag, hvilket vist er kommet bag på en række andre lande, for indtil nu har det været 100% take-a-part. Hvis floden når at klare op, og strømmen falde til normalt leje kan stævnet muligvis blive en ren bolo-dyst, men det er umuligt at sige endnu. Hvis det bliver tilfældet er vi solgt, for vi har ikke haft mulighed for at træne det overhovedet.

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.