Stor oplevelser for de danske juniorer.

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 32
 • 33
 • 34

Update: D. 16.07 – ekstra 23 billeder med tekst.

Jeg tror ikke jeg underdriver, såfremt jeg fortæller at de danske juniorer, der i uge 28 var med til 5 nationers turneringen i Holland fik en oplevelse for livet.

Desværre var der afbud fra Belgien, hvorfor vi skulle kæmpe mod 24 andre juniorer fra Holland, Tyskland og Luxembourg.

Ideen med konkurrencen er at give juniorerne nogle gode oplevelser og en smag for hvordan internationale mede konkurrence er. Det blev fisket efter internationale regler, altså 2 timer til forberedelse, agnkontrol, heavybaiting, ingen hjælp af voksne osv.

Vi kørte torsdag morgen i 4 biler (Bjarne med trailer) og mødtes alle ved Browning´s hovedsæde i Tostedt i Tyskland kl. 11, for at afhente de 90 kg. forfoder som Browning via Hans Petersen i Ækvator Sport havde sponsoreret. Idet Andreas var forsinket var der tid til, at se deres showroom, hvor vi fik mulighed for at se på mange af deres produkter, desværre var de fleste af take-aparterne på udstilling i England.

Derefter gik turen videre til Hotellet Golden Tulip i byen Alphen aan de Rijn. Peter og Morten J. kørte i forvejen, idet de havde en aftale med vores agnleverandør Cees (en hollænder der har fisket meget i Grindsted og som de kender en del), han havde hjulpet os med agnen og det var nogle super orm, casters, maddiker og jokers som han havde med til os, desværre var blodormene ikke alt for gode, men der var rigeligt af det. I løbet af nogle timer kom vi andre dryssende og kl. 20.00 var der aftensmad på hotellet incl. taktikmøde og gennemgang af regler mv.

Inden konkurrencen senere på fredagen, var der tid til et lille træningsheat fredag formiddag, vi havde opdelt opgaverne, således at Mathias og Andreas skulle fiske match på modsatte side, Anders P. og Morten K 4 meter pole og resten TakeApart. – Træningen gik rimeligt, det var dog svært at fange mange fisk på matchen, især idet det var forbudt at bruge slangebøsser og der var en kraftig blæst.

Efter træningen var det tiden til et lille taktik møde og taktikken var som følgende: Fodre 5 kugler med rent ler og jokers, derefter kaste 5 kugler med forfoder (½ Browning Black Magic og ½ Browning Etang + ler) ud på 9-11 meter distancen (der hvor skrænten nåede bunden) samt en mindre mængde på 4 meter distancen. Ideen var at forfodre skulle ligge ovenpå leret og få fiskene til at gå og rode i det på foderpladsen.

Under fredagens konkurrence blæste det rigtig meget og det var marginalerne der var afgørende. I A-sektionen sad Morten J. han fangede 0,940 og blev nr. 3 i sektionen, kun slået af de andre der havde brasen. I B-sektionen sad Morten K. han fangede 0,600 og kom ind på en flot 2 plads, kun 40 gram fra nr. 1 !!. I C-sektionen sad Mathias han fangede 0,520 – havde han fanget 85 gram mere var han blevet nr. 1 !!. I D-sektionen sad Anders P. han fangede 0,02 (5 Hork) og blev nr. 4, det var en meget svær sektion med en snitvægt på 0,220 kg. I-E sektionen sad Christian, han startede godt med 5 hurtige fiske bla. 2 små skimmers, og førte sektionen den første time, men så begynde de andre at fange flere fisk, Christian fik i alt 0,120 og blev nr. 4. I F-sektionen sad Andreas han havde fanget 25-30 fisk = 0,300 nok den fisker med flest fiske, men desværre havde de andre større fisk og samt en brasen, så det blev til en 4 plads. I G-sektionen sad Anders Gormsen, der med 8 fiske og 0,080 fik en flot 3 plads. Endelig i H-sektionen sad Peter han sad længst fra kanten og fangede 0,700 men det var ikke nok idet de andre havde brasen og større skaller så en 4 plads til ham.

I holdkonkurrencen lå Holland og Tyskland lige med hver 15 point, mens Luxembourg havde 22 point og Danmark 28 point. Gennemsnitvægten var 0,880 kg med flest fiske i ende sektionerne.

En af de ting som var vigtige om fredagen, var at holde agnen stille og fiske på foderpladsen, det var der ikke alle der gjorde. For lang afstand mellem stang og flåd, betød at flådet blev presset længere ind og dem der havde fodret på max. distance havde således et problem, idet de ikke kunne fiske på deres forfoder !! Vi fik efterfølgende et tip fra Hollænderne, prøv at fyld krogen med blodorm (4-5 stykker), det giver større fisk !! og så start med at fiske lidt oppe i vandet ca. 5-10 cm for at få de første hurtige fisk, derefter gå ned til bunden for til sidst at fiske med 10-20 cm. slæb og et nr. 10 hagl på bunden for bedre at kunne præsentere en stille agn.

Fredag aften var alle trætte og en tur på MD udgjorde aftensmaden for de fleste. Lørdag morgen var det igen klar kl. 06.00 ved bilerne, få styr på agnen og ordnet forfoder, inden morgenmaden og lodtrækning.

Vi lavede nok en taktisk brøler om lørdagen, idet vi cuppede alt vores forfoder i, mens de andre kastede i med hånden, hvilket betød at vi ikke fik så meget jokers og forfoder ud fra starten. Vejret var nu solskin og noget mindre blæst, hvilket betød at vi bedre kunne se, at de andre nationer er mere vant til at fiske med take-apart. De var ca. dobbelt så hurtige til at cuppe deres forfoder i og heavy baiting med hånden lå helt præcist – nok mere præcist end mange danske seniorer kan gøre. De var væsentligt hurtigere til at få sat blodorm på krogen, de kunne faktisk sætte agn på krogen og fang en fisk inde vi fik sat blodorm på krogen (men vores blodorm var hellere ikke så gode).

Generelt fangede vi væsentligt mindre end de andre om lørdagen, men det lå også en del i at vi ikke kunne få gang i skallerne og de små skimmer´s og braserne som vi satsede på udeblev helt. Bedste dansker var Mathias med en 2 plads, mens resten lavdede 4 pladser. Gennemsnitvægten om lørdagen blev 0,99 kg og vindere blev Tyskland med 28 point, Holland 30 point (blev afgjort i den sidste sektion om lørdagen), Luxembourg 44 point og Danmark 58 point.

Afslutningsbanketten blev af holdt på en kro, hvor vi bl.a. smagte på kylling i peanutbutter. Der var præmier til alle medaljer og en pokal og de andre lande gav os gaver, en skam at vi ikke havde noget at give til dem. De andre hold var meget glade for at vi ville deltage og vi har derfor fået en invitation til at deltage igen i 2010, hvor konkurrencen skal foregå i Luxembourg.

For at kunne komme i betragtning til holdet i 2010, skal man være under 22 år ved udgangen af 2010 samt som udgangspunkt have betalt landsholdspas og tilmeldt sig landsholdene inden d. 01.11.2009.

Jeg håber meget at denne artikel måske kunne få andre juniorer i hele DK til at fiske flere konkurrencer (husk at deltage ved junior DM i September), idet man kan får mange oplevelser og det behøver ikke at koste en formue. Turen til Holland kostede alt incl. ca. kr. 2.000,- pr. deltager.

Med venlig hilsen – Bjarne Johansen – Team Browning Danmark.

1 svar
 1. superadmin
  superadmin says:

  Det lyder som om i har haft en fantastisk tur, hvor i har lært en masse og hvor der også var fisk at fange.

  Det med at nogle af de andre landes juniorer er bedre end DK’s seniorer er god nok, jeg kan da mindes at vi var 2 danske hold i silokanalen sidste efterår der tabte til de hollandske juniorer 😀

  Jeg håber at der er andre juniorer der synes at et udenlandsstævne kunne være spændende, her er i hvert fald en god mulighed for at komme til at fiske mod de aller-bedste.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.