Masser af brasen i gudenåen

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

… håbede vi på da vi aftalte en tur til Stevnstrup-strækket d. 19 juli.

Vi var i denne omgang Ulrik Møller, Team Browning, og jeg selv, Rikard, Morud. Vi lagde en åben invitation ud på medesidens forum, og så var vi pludseligt 4, da Simon Jensen, morud, og Ole Haugnes, Kolding også tog med.

Baggrunden for turen var egentlig at vi havde smagt lidt til gudenåens brasner under landsholdsudtagelsen i maj, og nu ville vi se om de stadig var i området, og ikke mindst om vi kunne fange dem.

Vi lagde ud med at rydde 4 pladser for åkander, hvilket var 100% nødvendigt, da åkanderne gik næsten 13 meter ud fra bredden. Til formålet havde Ulrik sin fantastiske finske løvrive med, kort fortalt et knivsblad på omkring 2 meter på et langt aluskaft. Med denne løvrive gik det ret stærkt med at få skåret åkanderne helt nede ved roden, og endnu bedre gik det da vi fik en snor i skaftet så vi kunne kaste den ud forbi åkanderne, og fjerne dem helt op til bredden.

Lodtrækningen magede sig således at Ole trak nr. 1, Rikard nr. 2, Simon nr. 3 og Ulrik nr. 4. For dem der var med til landsholdsudtagelsen, så var det de 4 pladser længst nedstrøms, og der var et træ mellem nr. 2 og 3.

Simon og Ole fiskede med både pladeflåd og alm. poleflåd, mens Ulrik og jeg udelukkende fiskede pladeflåd. Jeg havde rigget både 5 og 10g cralusso torpedo op, men da jeg kunne nå ud på den anden side af åkanderne med 9,5 meter take-a-part var der ikke så meget strøm, så jeg fiskede faktisk kun med 5g hele tiden. Dybden var tilmed så lav at jeg kunne nøjes med top3, mens de andre fiskede top4. I bagklogskabens lys skulle jeg nok lige have været en tand længere ud, men jeg satsede, og tabte, på at brasnerne stod helt inde i åkanderne.

Til dagens fiskeri havde jeg valgt en foderblanding bestående af 1 kg gros gardon, 1 kg riviere og 1 kg special anglaise, alle fra Sensas. For at få det ned, brugte jeg en halv pose af det tunge ler.

Vi valgte at heavy-baite et stykke tid før vi skulle fiske, for at give de store tykke brasen lidt mere tid til at komme ind på foderet.

Det var dog ikke brasner der var flest af da vi endelig startede, men derimod rigtig flotte skaller, hvoraf Simon tog hovedparten med flere fisk omkring kiloet. Dertil var der også en enkelt rimte omkring 500g og flire til næsten samme størrelse.

Ulrik bøvlede desværre en del med nogle åkander som vi ikke havde opdaget da vi fældede om morgenen. Det betød bl.a. at han mistede ret så mange fisk her, og at han sad fast hele tiden. Da han først kom igang, så var der dog også fuld fart på hans fiskeri.

På plads 1 og 2 var tempoet lidt mere moderat, lige som vi godt kan lide det, og der skulle arbejdes mere for fiskene. I starten holdt fiskene et godt snit hos mig, mens de var noget mindre hos Ole. Der blev dog længere og længere mellem fiskene, og den sidste time havde jeg kun 4 skaller, dog alle i en fornuftig størrelse.

Simon havde kørt på med de store skaller i de første 2 timer, mens han måtte nøjes med mindre flire i de sidste 2 timer, hvor Ulrik derimod havde gang i de større fisk. Simon fik også dagens eneste brasen, en fin sag på 1,5 kg, men de var da i området, hvilket vi kunne se da en stor brasen plaskede lige ud for Ole.

Ved indvejningen kunne vi hos Ulrik veje 9,09 kg, mens Simon fulgte efter med 17 kg. Der var bred enighed om Ulrik kunne have nået minimum den samme vægt som Simon, hvis ikke åkanderne havde lavet så meget ballade. Det ved vi til næste gang, hvor vi må sørge for at rydde pladserne ordenligt. Hos mig var vægten mere beskeden, ca. 5 kg, hvilket jeg primært tilskrivet at jeg nok fiskede for kort i håb om brasen, og at jeg fiskede udelukkende med pladeflåd. Til skallefiskeri er det ofte en bedre løsning at afsøge hele foderfeltet med et alm. poleflåd, da skallerne ikke virker til at have preferancer for agn der ligger helt stille. Ole havde 3 kg, og det var oplagt at forskellen mellem min og ole’s vægt var i snitstørrelsen på fiskene, da Ole havde væsentligt mindre fisk.

Konklusionen på turen må være at brasnerne er ved Stevnstrup-strækket, også nu, og at fiskeriet faktisk er bedre nu, end det var i maj. Simons 17 kg på 4 timer overgår i hvert fald de bedste træningsresultater vi havde dengang. Nu hvor der er ryddet 3½ fine pladser, så er det jo oplagt at der også er andre der forsøger sig efter gudenåens brasen 🙂

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.