Steen på overarbejde..

    NY
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Så har Steen fra Nyborg været på overarbejde..- Eller også ville han bare sikre sig at der var lidt bonusfisk i voldgraven til DM i næste weekend 🙂
Følgende artikkel er kopieret fra Stiftidende den 31/7-09

Nyborg: Landkrabberne fra Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion måtte torsdag formiddag tilkalde akut hjælp fra lokale eksperter i form af Steen Christensen og Frank Hansen fra Nyborg Sportsfiskerforening.

Årsagen til at de lokale sportsfiskere måtte rykke ud, var en blankål på omkring en halv meter, som var endt i springvandet udenfor Bladhuset på Nørrevoldgade. Ålen blev onsdag eftermiddag fundet på parkeringspladsen foran bygningen af journalist Henrik Mohr, som smed den strandede ål op i springvandet.
I frygt for at blive skambidt af ålen, og en mangel på fiskenet, førte til, at eksperterne måtte tage over.
Efter et par minutters fiskeri med to fiskenet i det grumsede springvand fik Frank Hansen og Steen Christensen fat på ålen.
– Det er en flot blankål, konstaterede Steen Christensen, da ålen var fanget i nettet.
Teorierne om, hvordan ålen var endt på parkeringspladsen var mange. Men ifølge sportsfiskerne var det mest sansynligt, at en sportsfisker har tabt ålen fra en cykel eller bil, da han var på vej hjem med byttet. Den teori blev også underbygget, da de to sportsfiskere fik tilset ålen.
– Ålen har mærker hen ad siden, som stammer fra en fiskesnøre, mente de.
En anden teori gik på, at ålen var blevet suget op fra voldgraven af en kommunalarbejder med en pumpevogn, som henter vand i voldgraven til at vande byens blomster med. Og blomsterne ved springvandet foran bladhuset er netop blevet vandet tidligere i denne uge.
Efter det obligatoriske fangstbillede til sportsfiskerforeningens medlemsblad og avisen bar sportsfiskerne ålen ned til voldgraven ved Birkhovedvej, hvor den blev sat ud og svømmede væk i voldgravens grumsede vand.
Sådan en tur kan give selv en ål trang til ferie, og ålen i springvandet er nok også snart på vej til varmere himmelstrøg. En voksen ål svømmer nemlig, som 6 til 16-årig, helt til Saragossahavet ud for Floridas kyst for at gyde. Rejsen er på 6.000 kilometer, og tager omkring to år.

Så god tur, ønskes springvands-ålen fra Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion.

Ses til DM i næste weekend.
Karina

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.