Billeder fra DM i Nyborg

Så er der ved at blive sat masser af billeder fra DM på www.hookd.dk – det var dejligt for en gammel medefisker som mig, at opleve stemningen igen, men der mangler vist noget mere bredde i dag, flere klubber skal igang med medefiskeriet 🙂

Mange hilsner Jørgen Krog – krogjorgen@gmail.com

5 replies
 1. Bjarne
  Bjarne says:

  Det er godt at se, at mange af de gamle medefisker, der har holdt pause er tilbage igen. Men når vi tænker på hvor mange vi var i starte i 1980, så er vi bestemt ikke blevet flere og når jeg tænker på hvor mange juniorer der syntes det er sjovt, kan jeg ikke helt forstå at de ikke fortsætter, er det for dyrt, for kedeligt eller får de bare andre interesser. Jeg kunne bl.a andet læse at Hans Jensen (mon det var ham jeg havde med til NM i Norge i 1995, er begyndt at fiske stævner igen ??) Såfremt jeg viste hvad der skulle til ville jeg gøre noget ved det. Når alt det er sagt, så havde Nyborg Sportsfisker Klub lavet et kanon senior DM og 14 hold, syntes jeg stadig er rigtigt flot. Måske skal vi tilbage til gamle dag med en 1 og 2 division i medefiskeri ?? – MVH Bjarne Team Browning

 2. John E.
  John E. says:

  Det var et meget velorganiseret DM, og der var vikelig gjort et stort arbejde, og det var faktisk rart at der ikke måtte pilles ved grej inden kl.9, kun ville jeg ønske at der heller ikke måtte pilles ved foderet inden kl.9. eller idetmindste at folk respekterede at der ikke måtte røres ved vandet inden kl.9

  mht. at genindfører divisioner, så var jeg ikke med i konkurencefiskeriet dengang der var divisioner, men jeg tror at det er vigtigt at holde fast ved et samlet DM med alle hold, om vi så bliver 20+ eller 30+ hold
  en løsning kunne være at dele DM op i flere vande men på samme dage. dvs to sektioner i een sø og to sektioner i en anden, eller hvis det var helt vildt i 4 søer eller vande, med een sektion i hver.
  jeg tror at det er meget svært for X hold at bevare enthusiasmen hvis det ligger og bokser rundt i 2 division, specielt hvis det ikke lige blev til en oprykning det år.
  og hvordan så med den enkelte fisker, kan han komme ind hos et 1.divisions hold, skulle disse invitere ham?
  vil det ikke ende med plukninger af enkeltfiskere fra 2.division til 1.divisionshold der ved lejlighed mangler folk, og 2.divisionshold der evig altid står med en manglende 4.mand.

  følger divisions mærket manden eller kun holdet?

  mht at organisere i Københavns området, og opsamle alle de mange hyggemedefiskere, så var det netop een af motivationerne til at Happy Teeam i sin tid blev startet. Desværre kom der så lige en biologkæp i hjulet med Biomobningen af Københavnersøerne.
  enkelte specimen grupper i københavnsområdet har interne konkurencer i medefiskeri, men de er aldrig kommet ud over dette niveau. havde stævnet i Københavnersøerne eksisteret endnu så er jeg ikke i tvivl om at enkelt af disse fiskere var kommet videre.
  Københavnersøerne er desværre i så dårlig forfatning nu at jeg ikke kan se hvornår det egentlig ville kunne lade sig gøre at holde et stævne igen.
  Biologerne har undetiden indslag i TV hvor de kører frem med at det sågar skal være forbudt at fodre ænder i søerne.
  vi forsøgte i sin tid i Happy Team at etablere en tradition i at lave et stævne i Kastellets voldgrav, men derinde er det nu ikke længere Kommandanten der står for sagerne, men et mærkeligt sammenrend kaldet “Kastellets venner” der skal adspørges og de har såvidt jeg er informeret begrænset fiskeriet yderligere end det i sin tid var.
  der skal altså findes et “fisk på kassen vand” i første omgang m plads til 20 fiskere
  forslag er velkomne
  en anden mulighed er at der ved de enkelte stævner køres med en begynder sektion. der evt kan deles op som stopfiskere for senior øvet
  noget som faktisk fungerede til en hel del af de stævner Happy Team arrangerede i sin tid

 3. krog
  krog says:

  Jeg tilslutter mig klart at der var gjort et stort stykke arbejde ved DM, bare det at sikre at man kunne fiske gennem åkandebælter, og de værste grene var væk, samt placering af paller… rigtigt flot.

  Men – som jeg ser det – så er der meget få vande der er egnet til stævner med mere end de 14 hold, og jeg tror, at et hold der ikke er velbevandret i medefiskeri, hellere vil blive nr 2 ved DM for 2. division, end at falde helt igennem ved et DM for alle.

  Flere klubber stillede med flere hold, så det var ikke så mange klubber der deltog, hvad gøres der målrettet for at få ‘de gamle’ foreninger tilbage, ringsted, bjørnen osv.

  Men vejen frem er som Odense gør, laver familiemede arrangementer, så kommer interessen tilbage.

  Men endnu engang, et dejligt DM i Nyborg

  Jørgen Krog – http://www.hookd.dk

 4. Bjarne
  Bjarne says:

  Hvert år i november indkalder medesektionen v/ Rikard Jensen til et stor møde, hvor 2 medlemmer fra hver klub er inviteret. På mødet drøftes og evt. ændres medereglerne, man fastsætter datoer for de nationale stævner osv. Såfremt der er nogle der har nogle gode ideer, vil det være super om de ville deltage i dette møde, idet det er det eneste tidspunkt på året, hvor man samles og diskutere disse ting, bortset fra på nettet, men her kan man jo ikke vedtage noget, men det kan man på mødet – så møde op og giv jeres mening til kende. M.h.t. 2 division, så fuldte det dengang klubben, jeg kan godt se at det er lidt problematisk når man laver hold med indv. fiskere, omvendt betød det også noget om holdet i 1 division blev 2 eller 3 sidst, idet de 2 sidste hold skulle en tur i 2 division !! – Det er lidt ligesom i fodbold, rykker man ud af superligaen så er det jo ikke er så fedt, men så har man omvendt en god mulighed for at vinde 1 division, det er fedt og så er man tilbage igen. Jeg mener at 2 division blev afholdt øst og vest for storebælt i en weekend i juni, men det kan være at jeg husker forkert. Bjarne Team Browning.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.