Team Pingvin i Vidåen

    NY
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3

Ole og jeg var i dag en tur i vidåen, nærmere bestemt strækket mellem Nørremølle og Højer.

Da vi kom ned til åen var vandet fuldstændig stillestående, hvilket ærgede os en del, da der normalt var flere fisk, når der var lidt strøm i åen. Foderet blev derfor til en let blanding af Gardon, Etang og Special Anglaise fra Sensas.

Vi riggede begge op med Take-a-part, jeg valgte at fiske 13m med et 0,75g flåd på top4, mens ole fiskede 2 kits, hhv. 1 og 1,5 g på 11m distancen. Derudover riggede vi begge bolo til, da det egentlig var målet med turen. Her var det nok med et 4g boloflåd.

Da vi endelig var færdige med at pakke ud var der dælme kommet strøm. Lidt surt at have blandet foder efter stillestående forhold, og så skulle fiske i en strøm hvor det havde været bedre med et 5-6g lollipop…

Nå, vi gik igang med fiskeriet, og i anledning af at vi begge brugte det samme foder, så var der jo basis for lidt eksperimenter: Ole brugte klippede orm i foderet, mens jeg prøvede med casters. Vi havde dertil også maddiker begge to.

Ole startede klart bedst på nedstrøms kant, mens jeg halsede langt efter. Da Ole rundede 15 fisk, havde jeg 4!. I starten var det mest små aborrer, men efterhånden fik ole også gang i de store skaller, op til 300g vel cirka.

De første par timer strøg hurtigt, men uden de store ændringer. Pga. strømforholdene var jeg lidt forsigtig med at fodre, og da jeg så endelig fik gang i nogle fisk, og ville fodre for at holde dem på pladsen, ja, så svømmede de ned til Ole igen :/

Jeg ville egentlig have fisket lidt med boloen også, men jeg havde måske været lidt for frisk ved blot at ligge stangen i græsset, for topøjet var i hvert fald knækket af, da jeg skulle til at fiske. Så røg den mulighed, og jeg gik tilbage på take a part.

Ole fiskede også bolo, og det gik væsentlig bedre for ham end for mig selv. Jeg vil gå så langt som at kalde ham bolo-ole efter han vel fik en 10 fisk, hovedsagligt aborrer og enkelte mindre skaller, i en periode hvor jeg ikke havde et nap. Det lover godt til Siloen.

Efter små 3 timers fiskeri sker der dog noget på min plads. Flådet går hurtigt under, og modhugget afslører at en af de bedre fisk har taget min maddike. I landingsnettet viser det sig at være en flot rimte, der senere bliver vejet til 1,73 kg, ikke dårligt.

Efter at ole har hørt på mit jammer de første 3 timer skifter tonen pludseligt, og nu er det Ole der beklager sig over sin sidemands åbenlyse held…

Det skulle dog blive meget værre for i løbet af den næste times tid får jeg yderligere 2 rimter, dog lidt mindre end den første. Til slut har jeg også gang i nogle af de større skaller som Ole tidligere har haft fat i. Sjovt nok er strømmen faktisk vendt nu, og løber “opstrøms”. Man kan roligt sige at nedstrøms kant gav flest fisk i dag. Ole i starten, og jeg selv til slut.

Ole har 2,96 kg i rusen, mens jeg har ca. det dobbelte: 6,19 kg, heraf vel omkring 4,5 kg rimter og resten skaller og aborrer. Der var også en del løjer på pladsen, så dem fangede vi også.

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.