Fips-ed-rangliste

Det internationale forbund, FIPS-ed, har i et stykke tid opereret med en race-liste der rangerer landende udfra deres resultater de seneste 5 år.

Der er dog ingen der hidtil har set listen, den ligger ikke på FIPS-hjemmesiden, men i dag lykkedes det mig at finde den på det belgiske forbunds hjemmeside (www.peches.be). Imidlertid var Danmark ikke rangeret, sammen med en masse andre lande, da vi ikke deltog i 2005 i Finland og 2006 i Portugal.

Jeg har derfor fabrikeret min egen race-liste, og eneste forskel fra den officielle er at de lande der ikke deltager et givent år, får det samme antal point som antallet af deltagerlande +1. På den måde kan alle lande rangeres, og Danmark ligger p.t. nr. 32, dog med gode muligheder for forbedring, når vi de kommende 2 år smider de placeringer væk som vi ikke fik i 2005 og 2006.

2 replies
 1. Peter Braasch
  Peter Braasch says:

  Hej Rikard

  Super fin liste du har lavet der, selv om det jo er lidt sørgelig læsning set med danske øjne!
  Men det er jo de barske realiteter vi er oppe imod.

  Under præstentationen til dette års VM stod jeg og gættede på hvilke af disse lande vi kunne slå…og det blev kun til et par stykker. Kan du huske vores interne gæt på vores slutplacering? Du gættede på 25 og jeg på 31, og vi endte på en 29.plads. Og så er vi ikke engang pessimister…nej vi ved bare hvor gode de andre lande er!
  Der er heldigvis plads til forbedring 🙂

 2. superadmin
  superadmin says:

  Der er ingen tvivl om at vi virkelig skal stramme ballerne for at ryge længere op på listen, men omvendt har jeg det sådan nu, at vi efterhånden ikke er bagud på grejet, som vi var engang. Nu er næste skridt at blive bedre til selve fiskeriet (f.eks. hurtighed og præcision i fiskeriet), og engang kan vi måske også begynde at forbedre vores taktik, der i det store hele er ikke-eksisterende, medmindre vi får lidt hjælp udefra.

  Den eneste trøst, er at vi de næste 2 år kan smide points fra de år hvor vi ikke deltog (2005+2006).

  Iøvrigt er min liste uofficiel, så det er jo ikke noget vi skal lægge så meget i.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.