Bolo-Bonanza i Gudenåen

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

I denne weekend skulle der trænes igen, og Peter L tog til Gudenåen allerede lørdag for at teste formen. Som den standhaftige tinsoldat sad han og fiskede 2 heat på stykket ved Stevnsstrup i lørdagens absolutte møgvejr…uden at se skyggen af en eneste fisk.
Lørdag aften skulle vi afgøre om vi turde satse på endnu en tur til Stevnstrup, eller søge ly i en eller anden mose. Kim og Peter L var friske, jeg var nok mere til et tæppe på sofaen, varm kakao og nybagte boller…men jeg blev overtalt.
I løbet af natten kunne jeg flere gange høre stormen og regnen vælte mod ruden..og tænkte på det der tæppe og sofaen igen!
Søndag morgen var vejret nogenlunde, kun slagbyger og vindstød i klassen “hård kuling til stærk storm!”. Vi mødes først på p-pladsen ved Justesens plæne, men der var der slet ingen læ overhovedet…det pissede bare ned. Vi valgte at køre til Stenstrup alligevel og prøve der.
Ved ankomst skulle vi prøve Peters nye strømgenerator og blandemaskine, den er bare super god. Generatoren kan trække 2 boremaskiner…eller måske en kaffemaskine! Når vi skal blande store mængder foder som til et VM eller til Silo, vil denne generator helt sikkert vise sig som en super fornuftig investering.
Ude på stykket fik vi en kort instruks fra Peter L i bolotackler, og så kom vi ellers igang. Jeg har ikke selv fisket bolo i flere år, og det var Kims første forsøg. Men Peter L kom med gode råd og vejledning og hurtigt fik vi gang i fiskene. Vi kørte med flåd fra 10 – 15 gram på grund af den stærke strøm og hovedliner på 0,18 til et 0,14 forfang med en str.14 serie 100.
Der skulle fodres konstant, og fiskene var sultene idet mange gylpede store portioner foder ved afkrogningen. På krogen havde vi 3-4 hvide madikker og havde ca 15-20cm slæb på bunden.
I stormen var 7m bolostænger kanon svære at styre, flere fisk blev faktisk slået af i vinden og nogle gange stod stængerne næsten i s-form under fighten fordi vinden rev sådan i grejet. Peter L var flere gange ved at blive blæst omkuld da han rejste sig op fra boksen, og jeg tror da heller ikke at jeg til dags dato nogensinde har været ude at fiske i sådan en storm!
Sidst på eftermiddagen blev vi enige om at holde i en tør periode mellem bygerne og få vejet ind.
Kim havde flotte 6,8 kg på nedstrøms kant, hvilket var super fisket for en første gangs tur med bolostangen. Jeg selv sad i midten og havde 11,1kg, og opstrøms sad Peter L med 10,9kg. Skallerne var bare store og flotte, mange lå mellen 300-400 gram og gav en superfight i den hårde strøm.
Ved dagens slutning, blev vi enige med os selv om at trods det hårde sats at køre helt til Gudenåen i sådant noget møgvejr, så havde det været det hele værd med sådanne net fyldt med store skaller.

Peter B

3 replies
 1. ulrik møller
  ulrik møller says:

  Hej med jer . tillykke med den flotte fangst . hvor satte i henne ? til højre eller til venstre ? Jacob Øskov , Niklas og jeg var deroppe i fredags og der fik Niklas en fisk på bund og Jacob en på take a part vi fiskede ca 3 timer og kunne slet ikke forstå hvad der lige var sket ……..

 2. bingo fuel
  bingo fuel says:

  lørdag var vandet helt klart som gin… jeg kunne se bunden 8 mtr ud fra kanten… men regnen og det jord der blev vasket ud i åen gjorde at vi søndag max kunne se bunden 2 1/2 mtr ud… det betyder åbenbart en del… og så hjælper det jo hvis nogle sultne fisk kommer forbi… og det gjorde de…

 3. superadmin
  superadmin says:

  Simon og jeg har oplevet noget lignende tidligere, hvor vi måtte vente 1½ time på at få et hug, og herefter lå vi på 7-9 skaller på yderligere 1½ time.

  Jeg tror bare at fiskene trækker væk fra området nu og da, og så bliver det pissesvært at fange dem! Man kan være heldig at trække nogle fisk ind på pladsen, men risikoen for at der ikke dukker noget op, er også overvældende.

  Rart at se at bolo-stængerne bliver luftet, så er vi ved at være klar til siloen!

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.