Benefizangeln i Friedrichstadt

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Der var 2 danske hold til dagens benefiz-angeln i Friedrichstadt. Benefiz-angeln er et stævne, hvor formålet er at støtte et velgørende formål (og en smutvej til at holde konkurrencer i tyskland, hvilket ellers ikke er tilladt). Denne gang støttede vi kræftsyge børn, hvilket jo er et absolut fornuftigt formål.

Holdene bestod af Team Preston Danmark, med Peter Braasch, Peter Larsen og Simon Jensen, og Team Browning Danmark, med Peter Hansen, Bjarne Johansen og jeg (Rikard Jensen).

Simon og jeg tog til Friedrichstadt allerede lørdag, og ordnede først lidt ærinder i Niebüll og Husum, inden vi satte os til rette i B-sektionen ved Ostring i Friedrichstadt. Kanalerne i Friedrichstadt får fisk fra de langt større vandsystemer Treene og Eider, og det er netop om vinteren at fiskene søger hering, hvor der ikke er strøm af betydning, samt en god dybde at overvintre på. Kanalerne er typisk omkring 15m brede med dybder op til 4m. Jeg startede med at fiske med 5m pole, og inden jeg havde nået at fodre, så var den første flire på krogen. Simon havde ikke fiskekort og fisketegn, så han kiggede kun på. Det vil sige, der gik vel 15 minutter med store flirer og skaller, så sad simon med en 4m og kiggede sig over skulderen, for ikke at blive snuppet. Det vi lærte ved at træne var at fiskene ikke var bange for foderet, og at der var så mange fisk at man godt kunne gå lidt op i krogstørrelse. Samtidigt måtte flådet helst ikke være under 2g, for at kommer hurtigt ned.

Vi overnattede på Hotel Zur Treene i Schwabstedt, et sted der er godt kendt af dem der fisker Treene Cup og Ovens Cup, da det er her der er lodtrækning. Efter en fantastisk aftensmad bestående af Nordtysk Meatlover (okse, svin, lam og kylling på samme tallerken), gik vi til ro på vores værelse.

Vi mødtes i let frostvejr søndag morgen med de øvrige danskere på parkeringspladsen i Friedrichstadt. Peter Larsen havde fået ny bil, så vi opdagede ikke lige at de var kommet. Den hvide Toyota er nu skiftet ud med en guldfarvet Citroën. Ved nærmere eftersyn var farven dog ikke guld, men derimod champagne (for de bilkyndige) eller tisgul (for de ikke-bilkyndige).

Efter lodtrækningen var begge hold godt tilfredse: Peter Braasch havde trukket plads A1, en ren kant, mens Bjarne havde C48, også en ren kant. Vi øvrige var spredt lidt ud over det hele, dog havde Simon trukket nøjagtigt den plads vi havde trænet på dagen før, hvilket ikke var helt skidt.

Fiskeriet i Simons og min sektion, B-sektionen, var stort set som dagen før. Jeg kunne se at fiskerne omkring Simon hurtigt fangede fisk, mens det var lidt mere trægt i min ende af sektionen. Langsomt kom der dog gang i fiskeriet, og jeg fik nogle rigtig gode fisk, bl.a. store skaller, brasen på 3-400g og gode flirer. Jeg kunne dog også se folk omkring mig fange rigtig pænt, så jeg vidste ikke helt hvordan jeg lå, da de 3 timer var gået. Simon havde dog fyldt en 17L spand med fisk, så han var langt væk, men jeg følte egentlig at det så ok ud, selvom det ville blive tæt.

Pga. reglerne i tyskland skal alle fisk slås ihjel, og derfor vejer man først ved klubhuset. Derfor er det også svært at følge med i hvad de andre har fanget, og hvordan man ligger i sin sektion.

Vi sad derfor spændt og ventede på at høre resultaterne, da alle var færdige med at veje ind. Rüdiger startede med holdplaceringerne fra bunden, og først som nr. 8 kom der et dansk hold: Team Preston DK havde 25 point. Vi nåede til nr. 4, men Team Browning DK var stadig ikke råbt op. Fedt nok, så var vi da i top 3. Rüdiger fortsatte, og da vi hverken blev nr. 3 eller nr. 2, så var vi jo klar over at vi havde vundet. Vi havde scoret 10 point, fordelt på en 1’er, en 2’er og en 7’er.

Derefter var det tid til den individuelle konkurrence. Her vandt Simon, takket været 14,6 kg fordelt på ca. 130 fisk og en 1’er i sektionen. Peter Hansen vandt også sin sektion, dog med en lavere vægt. Bjarne Johansen havde lavet en 2’er i sin delsektion og blev nr. 6. Resten af danskerne havde scoret flg.: Peter Larsen: 7’er i C-sektionen, Rikard: 7’er i B-sektionen og Peter Braasch 16’er i A-sektionen. Peter sad desværre stik modsat af hvor der blev fanget fisk, så han kunne ikke rigtigt gøre noget, på trods af at have trukket en kantplads.

Efter stævnet var det naturligvis nogle godt tilfredse danskere der fik en sodavand og en pølse, og mon ikke vi ses igen i Friedrichstad i løbet af vinteren, når der igen bliver arrangeret stævner dernede. Vi kan i hvert fald varmt anbefale andre at deltage…

4 replies
 1. bingo fuel
  bingo fuel says:

  ja det var et super hyggeligt der nede.

  Fiskeriet var meget varieret alt efter i hvilken og hvor i sektionen man sad, men det var stadig en fin dags fiskeri for de fleste…

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.