Nyt om VM 2010

Iflg. den engelske nyhedsside www.gofishing.co.uk blev det på det nyligt afholdte FIPS-ed møde besluttet at flytte VM2010 til weekenden d. 26-27 juni, og tilsvarende flytte EM2010 til september. Årsagen er angiveligt at fiskeriet skulle være bedre i Spanien i slutningen af juni.

Samme site beretter også at det engelske hold forventer et “fish race”, hvor det kommer til at handle om bare at fange fisk hurtigt.

Denne beslutning medfører at vores planlagte landsholdsudtagelse i lammefjorden bliver flyttet. Det vil blive meldt ud hurtigst muligt, hvilke datoer der så vil blive benyttet.

7 replies
 1. Karina
  Karina says:

  Det lyder godtnok utroligt at de vil flytte det, med så kort varsel…

  Det kan da også have lidt betydning for lille DK – nogle har allerede planlagt deres ferie efter VM i sep, og kan ikke i juni. Eller nogle har måske meldt VM 2010 fra, fordi det ikke passede ind i deres kalender i september 2010, men måske kan de godt i juni..

  Samt det ligger ca 14 dage fra Klub VM, hvis det kan have nogen betydning. – Går ud fra Kolding tager afsted, eller hvad?

  Karina

 2. superadmin
  superadmin says:

  Jeg ved at Peter L ikke var specielt begejstret for nyheden, og det rykker også lidt rundt i mine ferieplaner.

  Jeg tror de har gjort det pga. det fiskedød der var dernede i starten af september, de tør simpelthen ikke risikere en masse døde fisk til et VM, hvilket jeg godt kan forstå.

 3. bingo fuel
  bingo fuel says:

  jeg er IKKE imponeret…

  Det vil blive sindssygt program hvis der både skal fiske klubhold og VM… for slet ikke at tale om forberedelser osv… hvem kan holde til det..

  Det vil ikke blive let at få fri… slet ikke for mig- jeg arbejder ikke for de mest rimelige mennesker i verden…

 4. superadmin
  superadmin says:

  Med fish-race menes at der vil være så mange fisk, at der hos de bedste ikke vil være døde perioder, og at ham der vinder dermed er ham der er hurtigst til at kroge og lande sine fisk. Altså ikke et stævne, hvor man skal bruge sin viden til at fange de 4 bonusfisk der skal til for at vinde sektionen (som vi så i Holland).

  Det lader derudover til at de ændrer i systemet med under-sektioner, og at dem der har været i top 10 over de seneste 10 år, er sikre på at komme til at sidde 5 i den ene undersektion og 5 i den anden.

  Min personlige mening er at Englænderne er hurtige til at pive når det ikke lige går deres vej. F.eks. var der ikke mange kritiske røster da Steve Hemmingway blev ind. europamester, selvom han med det gamle system ikke var blevet det (altså: at systemet faktisk var til Englændernes fordel). Derfor er det lidt hyklerisk at påstå at det var systemets skyld at de ikke fik medaljer til VM. Uanset hvordan systemet er, så er der noget galt med det, når England ikke vinder guld.

 5. John E.
  John E. says:

  selvfølgelig kan et vand svingee over tid, en det forekommer mig vanvittigt overhovedet at vælge et vand til et VM hvor man kan risikere at skulle rykke stævnedatoen for overhovedet at kunne fiske.
  ud over det så er det noget rod med disse store stævner langt ud på landet, det er ikke så mange år siden at de hørte efter kritikken og lagde stævnerne i de store byer.

  at seede folk er efter min mening rimelig langt ude.
  allerede der hvor yderpladserne i den ene sektion gælder med i den anden er tingene ved at skride ud. hvor fair er det hvis man sidder med 300m hul op til den sektion man også skal tælles med i? det gir ingen mening
  nu skal de bedste fiskere så fiske i en slags enklave, af hvilken årsag? hvad er begrundelsen for dette skridt?

 6. superadmin
  superadmin says:

  Mit bedste bud på hvad der er sket i år, er at den fiskedød der var i Vicario i 2009 lå præcis på det tidspunkt hvor VM skulle holdes i 2010. Derfor vælger FIPS at bytte EM og VM, simpelthen for at undgå at stå i en situation med massiv fiskedød i VM-vandet. Rimeligt og forståeligt, men det kunne dog godt være meldt ud tidligere. Vi har faktisk end ikke modtaget et officielt referat fra FIPS ang. denne datoflytning, men mon ikke den er god nok.

  Seedningen er opstået efter man har valgt at dele sektionerne op i flere delsektioner. Årsagen til valget med delsektioner, er at med de store sektioner førhen, så risikerede man at sidde i et lorteområde, uden mulighed for at komme i top 10. Specielt franskmændene har været ramt af dette, men de øvrige top-lande har også mærket af det. Med opdelingen i delsektioner, så bliver denne problemstilling minimeret, til gengæld opstår der en ny: alle de “store” lande risikerer at komme til at sidde i den ene delsektion, og derefter kan et enkelt land have en forholdsmæssig nemmere sektion, hvor de undgår alle de øvrige tophold. Dette så vi f.eks. til EM i år, hvor ungarn på førstedagen trak delsektioner helt uden øvrige tophold i 3 ud af 5 sektioner, mener jeg det var. Det var englænderne noget trætte af.

  Mht. valg af fiskevande, så har tendensen de senere år gået på at fiskeriet kom i første række, hvilket jeg kun kan bifalde. EM i Cavo Lama blev f.eks. afholdt langt ude på landet, men fiskeriet var fantastisk. Vicario bliver også ude på landet, men til gengæld med top fiskeri, hvilket jeg absolut mener er det vigtigste. Skræmmeeksempler, såsom paris, nottingham og lignende, er der jo nok af. Til gengæld bliver klub-VM næste år meget tilskuervenligt, det bliver klods op af en relativt stor by, Poznan.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.