Vintervandring ved vandene

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

I dag havde vi så planlagt en vandring langs nogle af vores fiskevande. Vi er nærmest paniske for at komme ud og fiske, så noget må vi tage os til. Derfor tog vi en tur ud til nogle af de vande og lokaliteter vi forhåbentligt snart skal til at bruge igen.
Bevæbnet med hue, handsker og varmt fodtøj tog Casper, Poder og den gamle her så ud for at finde lidt åbent vand.
Først gik turen til Døde å, et lille tilløb til Kolding Å. Døde å kan i foråret have et helt fantastisk take-apart fiskeri på især flirer. Men ak, vandet var stift! Men nede i selve åen så det fint ud, og vi havde kig på et lovende stykke lige hvor Døde å løber ud i selve Kolding Å. På turen op fra holdepladsen måtte Caspers fine nye Touran med helt nedslidte sommerdæk så have “en hjælpende hånd”, for at komme op ad en mindre bakke!

Så kørte vi ud til afvandingskanalen, som er den kanal der leder vandet fra Harte Donssøerne igennem de gamle turbiner på Harte værket og videre ud i Kolding Å. Især det øverste stykke så fint ud, hvis man bare ikke skulle have grejet slæbt tusse langt! På turen ned ad kanalen fik Poder pludselig lyst til et fodbad, eller var det måske isen, der ikke helt holdt! Våde fødder fik han, men han fortsatte tappert videre. Vi måtte undervejs over flere små bække, flere steder var der elegante spring fra os alle 🙂 Men kanalen er bestemt også et sted vi vil aflægge et besøg.
Sidste sted var ved Påby Stallerup kanal, som lige havde nogle meter isfri, og her så det også lovende ud.

Det var en rigtig skæg formiddag, og vi fik kigget os et par nye fiskepladser ud til den kommende sæson.

Peter

2 replies
 1. Rasmus Brock
  Rasmus Brock says:

  I skal da prøve de vande, de ser da fine ud.

  Har selv 2 vande i Odense der snart skal prøves.
  Det er Højby Møllesø der er delvis isfri da linvedåen løber ind i den.
  Det andet er Holufgård der også er isfri, lige der hvor linved åen løber ind.

  Men jeg tager først afsted når der kommer en dag med temperatur over 0, og der ikke blæser.

  Nu må det da snart blive varmere, så vi kan komme i gang med fiskeriet!

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.