Bonus fisk i det sønderjyske!

  NY
 • 0

Denne weekend stod den på hygge med gamle efterskolekammerater. Vi skulle fiske i og omkring sønderborg, hvilket skulle vise sig at kaste en stor fisk af sig.

Vi fiskede fredag i Broager mose, som er kendt for enorm mange skaller omkring 200 g. Store rudskaller mellem 500-1000 g. og så meget få store karper.

Der var skaller og rudskaller fra start som tages på maddiker. Jeg fisker med 6 elastik. Men efter 2 timers fiskeri får jeg en fisk på TAP, som taget lidt længere udløb end de 100 skaller jeg havde fanget. Jeg kæmper over en time, og først efter 40 min. ser jeg fisken. En rigtig pæn skæller. Det viser dig den vejer 5,7 kg.

Link til video kommer senere!

Casper Kærgaard

5 replies
 1. Kærgaard
  Kærgaard says:

  Det var så utrolig så klog du er. Jeg har fisket der 3 gange og aldrig fået andet end skaller op til 800 g. Da vi ankom lå der store karpe døde rundt om søen. Kun derfor jeg vidste at de havde der. Hvis du virkelig mener man burde rigge en 16 elastik op for at fiske skaller så er du fane brændt af! Men kom dog og fisk med os en dag og vis os dit store talent.. Haha

 2. tokio
  tokio says:

  Jeg referede ikke til skallerne, da jeg gik ind på problematikken med elastikken! Det er helt ok med 6′ er elastik i det tilfælde. Men fra erfaring med fiskeri i UK i engelske commercials, hvor du ikke aner om, hvad den næste fisk bliver, du får på, kan jeg kun sige at man ihvertfald overvejer at gå “en smule” op. Muligvis ikke helt så langt op til 16′ men måske 12′ f.eks. Alternativt afkorter man elastikken – strammer den, evt lægge det første stykke inde i “bunddelen” dobbelt/snoet, så når den store bider på man har lidt ekstra at byde med. En god idé er også anvendelse af en pull -bung. Fiske med ren 16 eller mere efter kun skaller er “tosset”, da man vil miste alt for mange fisk! Det ved alle da! Men jeg henviser også kun til de tilfælde, hvor sandsynligheden for at få en karpe på er stor, f.eks. i mindre private vande, hvor man ved de er der, og hvor man håber på at kroge én(eller flere) af dem, så gå lidt op i styrke – for alles skyld. Men så fisker man også speciel efter karpe med pole! Det håber jeg at du forstår. Jeg prøvede ikke at gøre mig klog på skallefiskeri. Jeg kender flere vande, hvor jeg ikke ville turde at stille op med let elastik. Så risikere jeg alt for mange gange at ende med en stump line tilbage og en karpe med et rig svømmende rundt i længere tid: det var dét jeg mente med det. Jeg vil ikke lære jer noget om skallefiskeri – det er I sikkert meget dygtig til. Men vil I se noget mere om direkte karpefiskeri med pole, vil jeg gerne fiske med. Men så må I komme med et godt forslag. Så kan vi udveksle e-mail. Latterliggørelse af folk er sikkert hverken du eller jeg interesseret i! Men det var vel heller ikke meningen med dit udbrud?!
  Men jeg kan også kun sige, at det var godt klaret! En fin fisk. Lad’ os være glad for alle dem vi fanger i år, for hvem ved hvor mange der er gået til her i vinteren!

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.