Team Browning i Frankrig.

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26

Karpe – stør hyggetur til Frankrig.

Deltager: Peter Hansen – Bjarne Johansen – Jakob Øskov.

Turen starter tirsdag aften d. 4. Maj, hvor vi mødes hos Peter kl. 19. Vi pakker bil og til vores overraskelse kunne vi have det hele, uden de helt store problemer. Vi kørte af sted og snakken går lystigt om alle de fisk vi skal ned og fange og ikke mindst om hvordan. Da hverken Bjarne eller jeg selv, har de store erfaringer om karpe/stør fiskeri, blev det en meget lang snak, som jeg vil forskåne jer for. Bjarne og Peter skiftes til at køre, mens jeg trygt sover omme bagi, efter en hård landsholdsweekend.

Vi ankom på campingpladsen, hvor søerne ligger, onsdag morgen kl. 9. Da vi ikke kunne få vores mobilhome, før senere på dagen, gik vi i stedet en tur rundt om den ene sø og så nogle karper i overfladen. Vi starter fiskeriet op og snakker en del om, hvor koldt det er og om nu fiskene vil hugge. Vi finder hver en plads med god afstand til hinanden og så går udpakningen ellers i gang. Jeg tror Peter følte, at han havde en flok juniorer med, grundet alle de spørgsmål, der kom under udpakningen.
Peter og jeg starter op med metodefeeder, mens Bjarne sidder i midten og forsøger sig med sin 13 meter takeapart med 3 meter hollow elastik i top 3. Til metodefeeder laver vi en blanding, hvor vi bruger 1kg Browning Betain Mussle Mix og 1kg Browning Big Fish, som så klemmes om feederen. Til agn ved krogen bruger vi bl.a. Browning Krazy Paste Bloody Liver, boiles, orm samt maddiker, der senere skal vise sig, at blive den bedste agn.

Vi får startet fiskeriet op og vi kigger spændt på vores bidemelder eller flåd, men der sker bare ingen ting og hvad værre er, vi ser heller ikke noget til de karper, vi så i overfladen, da vi kom. Bjarne får et hug på takeaparten, dog uden at få kroget fisken rigtigt, til Bjarnes store skuffelse. Hen under aften, får jeg et hug på min metodefeeder, det viser sig dog hurtigt, at være en bette en, på måske et kilo. Vi går lidt imellem hinanden og snakker om det sløje fiskeri. Jeg beder Bjarne passe mine stænger, da jeg vil gå en lille tur. Der går ikke mange øjeblikke, før der er hug på min stang, som Bjarne tager, men desværre er det igen en lille spejlkarpe. Peter er selvfølgelig henne og kigge ved os, og pludselig råber de andre fiskere ved søen, at der er hug på Peter’s stang. Peter fanger en stør på 6–7 kg., som kæmper godt og han får da også det store smil frem. Der sker ikke mere den aften under fiskeriet, og vi kører trætte op til vores mobilhome, hvor sengene nærmest springer på os.

Torsdag morgen er det lige så koldt og vi ser ikke skyggen af en fisk. Ved eftermiddagstid beslutter vi, at vi vil prøve den anden sø. Dog vil vi først køre ind og købe maddiker, som vi har hørt andre havde held med tidligere på ugen. Disse giver dog begrænset succes, Bjarne og Peter fanger nogle brasner, men jeg selv får ikke en fisk hele den dag. Dagens højdepunkt var pizza og rødvin, serveret ved søen.

Fredag morgen vender vi tilbage til den første sø, hvor vi havde prøvet at fodre op dagen før med 1,5 kg. Browning 6 mm Krill / Hallibut pellets på hver plads, i håbet om at vi kunne fange nogle stør om morgenen. Dette giver dog ingen stør under morgenfiskeriet. Ved formiddagstid begynder vi at se fisk rundt om i søen og varmen stiger. Peter er den første som fanger fisk og får et par fine karper på 6-7kg. Dette giver Bjarne og mig fiskefeber. Jeg er henne ved Peter og siger, at nu må der snart gerne ske noget henne ved mig. Dette får jeg kun lige nævnt, da min bidemelder bibber højt. I min iver på, at komme hurtigt derhen, falder jeg to tre gange til Peter’s store morskab. Jeg får dog kroget min spejlkarpe og vægten viser 6 kg. Bjarne kommer også i gang og har inden for kort tid fanget 6-7 karper med den største på 7,3. Vi fanger fornuftigt med fisk den dag, de fleste er fanget på maddiker og pasta. Peter fanger flest og selvfølgelig den største karpe på 9,5 kg. Hen under aften spiser vi igen pizza med rødvin og snakker om fiskeriet. Peter og Bjarne vil prøve at natfiske efter stør. På den måde er vi også sikre på at vi havde pladser til næste dag. Jeg vil selv op og have min nattesøvn i vores mobilhome.

Næste morgen bliver jeg hentet af en meget glad Bjarne, som har fanget 3 stør på henholdsvis 7,4kg, 8,3 og 7,25 kg og 1 karpe på 7,6kg fra kl. 23.00 -01.30. Han fangede størerne på matchstangen helt inde foran og karpen blev fanget på metodefeederen. Bjarne sagde også, at det bestemt ikke var nemt at fiske om natten og især ikke at lande størerne i nattens mørke og så helt alene, idet Peter sov som et lille barn, idet han havde trukket sine liner op, da han prioriterede sin nattesøvn højere.

Morgenen er igen kold og det havde været frostvejr om natten, dog ikke så slemt, som de to første dage, og vi kan se fisk i hele søen, de svømmer i stimer på 5-6 stykker. Jeg prøver at fiske med franskbrød, men karperne er fuldstændige ligeglade med mit brød, hvor krogen er i. De andre stykker brød, spiser de lystigt, til min store irritation. Peter havde dog også fortalt mig, at det nærmest var umuligt – men det skulle lige prøves.

Bjarne og jeg fanger ok med fisk, men Peter er derimod gået i stå og pakker for at gå over i den anden sø. Han kommer dog tilbage efter par timer, hvor han kun har fanget en brasen

Jeg får en tung fisk på krogen, hvorefter Peter og Bjarne kommer hen og kigger på. Efter en god fight kommer der en stør op på 9 kg rent og glæden er ikke mindre, da det går op for mig, at den er større end Peter’s rekord, så kan jeg drille lidt med det.
Peter er som nævnt tilbage i vores sø igen og han får hurtig fisk på krogen, men staklen har glemt at pakke sit fangstnet ud. Jeg løber over på den anden side, i fuld fart for at hjælpe ham. Han mister fisken og så er der selvfølgelig hug på min egen stang igen, tilbage igen men i lige knap samme tempo, formen er ikke for god.
Jeg kroger en god fisk og efter en sej kamp, kommer en karpe på 10 kilo op og jeg er rigtig godt tilfreds. Jeg driller de to andre med, at have de største fisk, i henholdsvis karpe og stør. Hvorefter Peter tørt råber, jeg kan nå det endnu. Det kommer jeg til og mærke, den store mand får to hug med få minutters mellemrum, han får givet tilslag på begge stænger. Bjarne løber over og tager den ene stang, som på det tidspunkt har tømt hjulet for line. Til alt held, har han bundet en god knude inde ved spolen. Peter får den første ind og vægten viser 14,5 kg. Bagefter forsætter Fætter Højben med den næste stang hvor vægten går op på 11,5 kg. Derefter var jeg så sat helt på plads, det kan man jo så bare lære af. Bjarne slutter dagen af med en karpe 6 kg.

Vi tager trætte op i vores mobilhome og nyder et glas rødvin hver sammen med lidt chips og blå smølfevingummi, hvor vi snakker om, at det har været en rigtig hyggetur, uden det stress, som man har på under medekonkurrencer. Vi hopper i seng og kører hjem tidligt næste dag, da der jo var nogen som skulle op på arbejde tidlig mandag morgen.

Jakob Team Browning.

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.