VM2010 Opsummering

Så er årets VM overstået og vi er alle hjemme i DK igen, og dermed er det tid til at gøre status.

Resultatmæssigt blev vi nr. 29, ud af 32, hvilket ikke lever op til holdets egen målsætning om en placering i top 20. Individuelt klarede Simon sig klart bedst med 7+4 = 11 point. Det rakte til en 38. plads blandt ca. 160 deltagere. Flot af Simon for 2. år i træk at lave en stærk individuel placering. De øvrige deltagere havde hhv. 11+10=21 point (stig), 7+16=23 (Rikard), 13+16=29 point (Flemming) og 15+16=31 point (Peter).

Holdet var efter de 5 dages træning kommet frem til en taktik der involverede masser af klippede orm, da træningen havde vist at det gik fint med at få de store fisk til at gå på denne fodring. Derudover fodrede vi kun forfoder under heavybait, og toppede derefter op med jord med klippede orm og jokers, samt med sticky mag. Taktikken var at prøve at få en god fisk i starten på 13m, og derefter forsøge at få så mange fisk som muligt i posen i løbet af de første par timer, inden vi gik over til at fiske store fisk i den sidste time. Selvfølgelig skulle vi også fiske store fisk resten af tiden, hvis de ellers var der.

Efter konkurrencen har vi selvfølgelig fået nogle tips og tricks at vide fra de andre lande, og det udstiller en del af de mangler der var ved vores taktik. Første problem var de store fisk gik meget selektivt på maddikerne, og selvom vi under træningen cuppede sticky mag, så var vores erfaring at vi hurtigere fik fisk med de klippede orm. De klippede orm var fine til de mindre karper (<1 kg) og caraccio, mens de større karper som sagt foretrak sticky mag. Det betød at vi klarede os ok, hvis der ellers var mindre karper tilgængelige i sektionerne, hvilket der specielt var i A, B og C, mens de manglede helt i D2, og til dels også i E-sektionen. Andet problem var at vi fiskede med ret groft grej, 0,18 hovedline og kroge i str. 12-14. igen fordi det gik fint under træningen. Nogle af de andre lande har fisket med noget tyndere liner end os, og tilsvarende mindre kroge, og havde tilsyneladende stor succes med det. Derudover er vi ikke dygtige nok til at justere taktikken mellem sektionerne. I år var der f.eks. en E-sektion med masser af maller, og lige ved siden af en D-sektion næsten uden maller. Når taktikken er ens for alle, så er det klart at vi får problemer i D-sektionen, når der næsten ikke var andre fisk end de store at fiske efter. Alt dette er noget vi skal finde ud af under træningen, og det er så ikke sket i dette tilfælde. Det er noget vi skal overveje hvordan vi kan gøre bedre i fremtiden, hvis vi virkelig ønsker at forbedre vores placeringer. Nu er vi efterhånden fint med på grejfronten og foder og agn virker heller ikke som den største forhindring. Jeg har ikke den store forcromede løsning på hvad der skal til, men det er noget vi skal overveje om vi gør rigtigt i fremtiden. Måske fisker vi for ens, for ikke at risikere for meget? Selve turen var i år arrangeret således at 2 biler kørte til Spanien med 4 mand, og de sidste 5 kom med fly til Madrid og der lejede 2 biler. Vi havde booket overnatning på et hotel, hvilket var ok, uden at være fantastisk. For fremtiden kan vi undersøge om det er muligt at sende grejet, hvis vi skal langt væk igen (I år var der 2700 km til fiskevandet), og derefter leje varebiler lokalt. For fiskevande der ligger tættere på, er der i fremtiden også behov for 2-3 varebiler eller stationcars til at fragte grejet frem og tilbage. Til klub-VM i år havde Kolding en fisker med, som kun fiskede træningen, og ikke deltog i selve konkurrencen. Det er en billig måde at snuse til det internationale fiskeri, og suge til sig af atmosfæren ved disse stævner, og noget jeg da vil opfordre til at vi også gør i fremtiden. Der er alligevel afsat 6 pladser i træningsboksene, og det kan vi lige så godt udnytte til at introducere flere til disse stævner. Der var selvfølgelig også en masse positivt fra turen, f.eks. at vi alle fangede barber, hvilket var en ny art for de fleste, og at alle fik store fisk i hvert fald under træningen, og dermed fik testet grejet som vi aldrig har prøvet før. Jeg vil i hvert fald ikke være bleg for at sætte en 2,2mm elastik i mine matchtops i fremtiden . Vi havde også en rigtig fin social tur, selvom der var lidt opdeling mellem fiskerne, da 2 havde valgt at fiske med Sensas, mens 3 købte et lokalt fodermærke. I praksis betød det ingenting, da foderet alligevel var meget ens, og vi derfor fint kunne diskutere foderblandinger, lerblandinger osv. Til næste år skal der fiskes VM i Italien, udfra rygterne bliver det Ostellato-kanalen i Ferrera-provinsen, samt EM i Polen, hvor vandet efter al sandsynlighed bliver Warta-floden i Poznan. Det er begge super-spændende vande at fiske i, og derfor kan vi selvfølgelig kun håbe på at der kommer 2 hold af sted i 2011. Husk at der er landsholdsudtagelsen der afgør hvem der får mulighed for at komme af sted, der mangler stadig 2 runder, så intet er afgjort endnu. Billederne er i tilfældig rækkefølge...

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.