Browning´s medeskole på Bornholm af Bjarne Johansen Team Browning DK

    NY
  • 0
  • 1

Jeg var blevet inviteret til Bornholm i den første uge af skoleferien, for at undervise 2 dage i medefiskeri. Det var Bornholm Sportsfisker Forening (BSF) i Rønne, der havde arrangeret en sommerlejr for de interesserede juniorer i klubben.

Der var i alt 8 juniorer, der havde tilmeldt sig og de kunne se frem til en travl uge: 2 dage med medefiskeri, en fridag, 1 dag med geddefiskeri, 1 dag på havet efter torsk og endelig et smut til Sverige for at fiske efter ørreder i en å. Alt dette kostede kun kr. 400,- pr. deltager og så var det incl. Mad !!. Et superflot arrangement, mon der er andre klubber under DSF, der laver noget lignende ?

Medeundervisningen var delt op i dels teori og praksis. Det basale med liner, kroge, knuder og flåd (hvordan man laver et poletackel) blev gennemgået i klubhuset ved Rønne Havn. Derefter gik turen til Sports Dres i Rønne, hvor der blev købt små medekroge mv.

Selve praksis med polestænger foregik i Krasmose. Desværre var mosen groet meget til, hvorfor der kun var en plads at fiske fra, men alle fangede fisk (skaller og aborre).

Dagen efter gik turen til Safirsøen, hvor jeg selv stod tidligere op og fik fisket i 4 timer før de andre kom. Det blev til i alt 8 suder mellem 1-1,5 kg, fanget på metodefeeder og Browning´s Bloody Liver pasta og med Quantums Bloodworm-liver som duft, som forfoder brugte jeg ½ Browning Big Fish og ½ Tench , tilsat majs + 4 mm. Krill pellets.

Undervisningen tirsdag bestod i forfoderteori og matchfiskeri. Derefter var der frit fiskeri og en 2 timers minikonkurrence i 2-3 mands hold. Der blev satset en del efter sudere og de fangede også 1 på bundmede eller blev der primært fanget småskaller med 3 meter pole og matchstangen. Som præmie var der et Browning håndklæde til alle deltagerne.

Håber med dette arrangement, at have givet Bornholmerne blod på tanden til at dyrke medefiskeriet noget mere og forhåbentligt kommer vi til at se mere til dem ved arrangementer andre steder i landet.

Skulle der være andre der kunne være interesseret i at få besøg af Browning´s medeskole, så ring til mig på tlf. 30172670 / 66178776 for nærmere aftale.
God sommer – med venlig hilsen Bjarne Johansen

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.