11.580 kg. voldgravs-guf

  NY
 • 0
 • 1

Så skulle det prøves.
Karpefiskeri. Aldrig har jeg fisket efter dem, men har set dem i vandet flere gange og lovet mig selv, at nu skal det være. Ja i flere år har jeg taget tilløb til at prøve. Jeg har købt stænger, hjul og bidemeldere – sådan et sæt med 3 stk., der var på tilbud hos Jan og Bo. Ja dat var dengang, de havde en afdeling her i Nyborg, så det er nogle år siden. Men stængerne blev brugt til geddefiskeri i voldgravene, og har da også vist sig at kunne tumle de fede efterårs og vinter gedder på + 10 kg.

Nå. Men nu skulle det være. Fredag formiddag pakkede jeg bilen med alt, som jeg mente jeg kunne få brug for i løbet af weekenden. Kl. 13 var jeg i gang og havde fået besøg af Magnus, som er en af de nye drenge i Nyborg Sportsfiskerforening. Han lånte en af mine stænger, og vi prøvede med lidt brød på en krog. Det gav dog ingen fisk, selvom der var flere, der var interesseret i brødet.

I løbet af eftermiddagen fik jeg fodret op på to pladser, fik sat bivvyen op og der blev fisket med en stang på begge foderpladser.
Aftensmaden blev tilberedt, spist og der var tid til at nyde en kold pils.

Magnus blev hentet af sine forældre, men han ville hellere blive. Men nej der var en fødselsdag, der skulle fejres lørdag. Så goodbye du.
Kl. 23 kunne jeg lægge mig, og kl. 1.42 gik der en alarm. Men jeg var for langsom til at få mine sko på, og fisken var væk. Skoene kom ikke af resten af natten.

Stod op kl. 5, lavede kaffe, fik tilset stængerne, satte nyt agn på og fodret lidt mere. Læste lidt, fik lavet mere kaffe og kl. 8.05 kom hugget. Godt 30 minutter senere lå der 11,580 kg. fisk i posen. Hurtig hen på det for 5 år siden købte karpe tæppe, eller hvad det nu hedder i de kredse. Afkroges og min kone var lige ankommet med rundstykker, så hun blev sat til at tage billeder af fisken – ja og selvfølelige MIG. Hold da kæft hvor var der pludselig varmt på Nyborg Vold.
Fisken kom tilbage i graven med en aftale om, at vi skal ses en anden gang.

Hvorfor fanden i fænghætten har jeg ikke gjort dette her noget før. Hold da op hvor har jeg det fedt lige nu

Voldgravens muntre dampbarn

6 replies
 1. superadmin
  superadmin says:

  Rigtig flot fisk, Steen, stort tillykke!

  Husk at melde flytning til folkeregistret, jeg har på fornemmelsen at vi i fremtiden kan finde dig ved den døde grav 🙂

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.