DSF´s juniormedelandsholdstur 2010.

  NY
 • 0

Der var i år rift om de 8 pladser på junior medelandsholdet, idet 12 havde indløst landsholdspas og da fristen for tilmelding til året tur var nået var der deltagere på ventelisten.

Turen i 2010 gik til Luxembourg, hvor der skulle fiskes i floden Mosel, der danner grænse mellem Luxembourg og Tyskland. Udover Danmark deltog der landshold fra Luxembourg, Holland og Tyskland. Programmet til turen kom temmelig sent, idet det oprindelige fiskevand ikke kunne bruges p.g.a. en triatlon konkurrence samme sted. Vi havde en del udfordringer med at finde overnatningsmuligheder, men fandt heldigvis en campingplads lige i nærheden i byen Grevenmacher. Grevenmacher er en gammel fæstningsby som bl.a. har haft besøg af Napoleon engang for mange år siden.

Der kom 3 afbud til holdet indenfor de sidste par måneder, men heldigvis sagde 2 af reserverne ja til at tage med, hvorfor holdet bestod af: Andreas Reinau (OSK), Peter Schytt (Grindsted), Jonas Jeppesen (Ishøj) og landsholdsdebutant, Morten Kirkegaard (OSK), Anders Gormsen (OSK), Anders Pallisgaard (OSK) og Thor Nyholm (OSK) ligeledes landsholdsdebutant, kaptajn var Bjarne Johansen (Team Browning/OSK) og som medhjælpere var der 4 forældre og en kærste.

Vi var i år taget tidligere afsted således, at vi havde hele 2 træningsdage inden konkurrencen. De fleste af os ankom onsdag morgen, hvor vi ret hurtigt fandt konkurrencestrækningen ved byen Mertert og i løbet af et par timer var hele holdet samlet. Vi havde fået at vide, at fiskeriet var svært, hvorfor vi fik bestilt nogle blodorm og jokers til konkurrencedagene, betalt af landsholdspengene, en stor tak til vores luxembourgske ven Nico, der hjalp med agn, sightseeing, køl til drikkevarerne mv.

Under træningen var det kun Peter der fangede store fisk 1 brasen og 2 ål, mens de andre fangede aborre og løjer. Morten fandt ud af at Take-Apartfiskeri med et pladeflåd, der blev holdt helt stille og med masser af klippede orm i forfodret og orm på krogen var godt til aborre og han fangede 9 stk i et af heatene. Anders P. efterlignede metoden og fangede derefter 5 aborre i næste heat på samme metode. Endvidere fandt vi i fællesskab ud af at vi kunne fange løjer på kortdistancen med 3-4 meter polestang. Det var meningen, at vi skulle træne 5 heat á 3 timer på de 2½ træningsdage men p.g.a varmen, der var optil 37 grader ogsammen med det dårlige fiskeri var fiskernes motivation til at træne og prøve noget forskelligt ikke så stor, hvorfor de til kaptajnens store ærgrelse ikke fik trænet mere end et par timer om dagen i gennemsnit.
Formålet med denne 4 nationers konkurrence er at give juniorerne en mulighed for at deltage ved en international konkurrence uden, at det koster en formue. Turen kostede for de 3 juniorer som jeg havde med i bilen ca. kr. 1.500,- til agn, transport, overnatning og forplejning, derudover kom udgifter til forfoder, grej, slik og sodavand. Omkostninger til grej kan godt være store fx Anders P., der havde været ude og købe en ny Browning Z4 Take-Apart med 4 top 5 kits for kr. 7.800,-, omvendt havde Thor gratis lånt 2 gamle Daiwa whisker Take-Aparter, som landsholdet fiskede med i 1980´erne. Udgangspunktet for konkurrencen var de internationale regler = u/ 22 regler, hvor man som junior kan deltage til og med det år man fylder 21 år. U/ 22 reglerne betyder bl.a. at alle måtte fiske med 13 meter Take-Apart uanset alder. I Luxembourg er der mindstemål på fisk fx skaller 15 cm, ål 40 cm, men heldigvis ingen mindstemål på løjer og aborre. Reglerne til dette arrangement var i år anderledes på især 2 punkter, idet juniorerne måtte modtage fysisk hjælp af forældre mv. indtil konkurrence startede og der var heller ikke agnkontrol med alt det det indebære.

Både onsdag og torsdag havde vi talt med nogle lokale fiskere og ejeren af den nærliggende grejbutik i byen og efter træningsresultaterne havde vi fået lavet en taktik til konkurrencen.

1) Til at starte med skulle vi fiske efter løjer inde foran for at få en fisk i nettet, der skulle bruges ½ til 1 time på dette, men var der mange småfisk kunne man fortsætte. Dertil skulle vi bruge en 3 meter pole med et lille flåd på 0,10 – 0,25 gram til fiskeri på 20-30 cm. vand og til 4 meter pole skulle vil bruge et lidt større flåd, der kunne fiskes på den anden side af stenene, hvor der var ca. 1 meter vand. Begge tackler med 0,08 i forfang og en 24 krog og som agn virkede en pinkies eller en blodorm bedst.

2) Fiskeri efter aborre, skaller og brasen med Take-apart stangen 11-13 meter med 2 typer flåd. Lille rundt flåd optil 3 gram til at løbe igennem og pladeflåd på 4-8 gram (under træningen optil 20 gram), idet strømmen skiftede meget afhængig af skibstrafikken på floden, pladeflåddet skulle fiskes med 15-40 cm slæb og holdes stille + rykkes engang i mellem. Kroge i størrelse 18-26 og forfang i 0,08 til 0,10 mm. Som agn skulle vi prøve noget forskelligt maddiker, pinkies, små orm (1/4 eller ½ ) og blodorm.

3) Den sidste time skulle der satses på de store fisk med Take-Aparten og pladeflåd, der skulle fiskes med en større agn: 3 maddiker, lille orm og pinkies eller 7-8 blodorm, vi fik fortalt at der også var maller og barber i vandet, men dem så vi intet til.

4) Under heavybaitingen på TakeApart distancen skulle der fodres pænt enten med hånden eller via cuppingkittet efterfølgende skulle klippede orm og jokers fodres via cup for at få maksimal præcision. Som forfoder havde vi 3 blandinger.
a. Løjefoder, der gav en god sky i vandet.
b. 2 kg. allround forfoder + 2 kg. Terre De Somme, idet vi havde fundet ud af at denne kombination virkede fint (leret skulle få forfodret til bunden, hvorefter det skulle give en sky der kunne tiltrække fiskene.
c. Endvidere prøvede vi lidt med en ren lerblanding (Dobbelt leam) med grey leam og Terre De Somme/Riviere – fordelen ved denne blanding er at der ikke er noget forfoder der mætter fiskene, nogle havde succes med blandingen mens andre foretrak dem med forfoder, idet der ikke var så mange fisk der kunne mættes og så havde blandingen med forfoder den fordel, at den blev hurtigere opløst på bunden.
d. Når man fisker i en flod med skrå kanter og skibstrafik er det vigtigt ikke at lave foderkuglerne helt runde, idet de så lettere kan rulle ned af skrænterne og længere ud end take-aparten´s rækkevide. Endvidere er det en fordel af fodre efter at skibene er passeret, idet det forfoder der ligger på pladsen bliver flyttet p.g.a. uroen i vandet.

1 konkurrencedag gik rimeligt. Holland lagde sig suverænt i spidsen med 5 første plader ud af 8 og i alt 11,5 p., de havde i 2 sektioner været heldige/dygtige at fange en brasen som deres eneste fisk !! Andreas kørte en sikker 1 plads hjem fra plads nr. 32 han fangede 220 gram i småfisk og der blev i alt fanget 620 gram i hans sektion. På plads 28 fik vi 4 p., idet vi manglede en fisker. På plads 24 sad Jonas, han fangede sin eneste fiske = en løje i allersidste sekund og den betød 2,5 p. i stedet for 4 p.. Det er sjældent at se en junior blive så glad for en lille fisk på 20 gram, men den var også fortjent, idet han havde virkeligt kæmpet for den. På plads 20 sad Anders G. han fangede 80 gram og fik 3 p. På plads 16 sad Morten, han havde en ”dum” plads, hvor tacklet hele tiden hang i bunden og det var svært at styre 13 meteren p.g.a. den hårde blæst. Morten fik 1 fisk = 20 gram og 3 p. På plads 12 sad Peter, han fangede 140 gram = det samme som hollænderen, de fik begge 2,5 p., nr. 1 havde 180 gram så det lå tæt. På plads 8 sad Thor, han fik desværre ingen fisk selvom han for holdets skyld virkelig forsøgte bare at fange en lille fisk. På plads 4 sad Anders P., han lå længe nr. 1 i sektionen, men indenfor den sidste time fik fiskerne fra Luxembourg og Holland store fisk og tyskeren ved siden af fik 3 aborre den sidste ½ time og tyskere slog Anders med 20 gram, så han måtte desværre nøjes med 4 p.
Dagens samlede resultat var således: Nr. 1 Holland med 11,5 p., nr. 2 Luxembourg med 22 p, nr. 3 Tyskland med 23,5 p. og endelig nr. 4 Danmark med 24 p., havde vi dog bare været 8 fiskere. Aftensmaden var pizza som vi spiste sammen ved floden tiltrængt og hyggeligt.

Lørdag morgen skulle vi op kl. 05.00, idet der var lodtrækning kl. 05.30, så der blev ikke tid til meget søvn, når man nu også skal hygge sig og forældrerne giver omgange (sodavand). Lørdagens fiskeri startede godt for det danske hold, idet alle fiskere havde min. 1 fisk indenfor den første time, mens mange af de andre nationer kæmpede med at fange bare en lille fisk. Det var igen meget varmt, men fiskerne fik nok med vand så de kunne klare varmen.

Det blev tid til at snakke med nogle af de andre hjælpere/holdkaptajner fra de andre lande og jeg talte bl.a. med Harry Panno, den tyske landsholdskaptajn og arrangør af næste åres 4-5 nationers konkurrence. I 2011 bliver konkurrencen afholdt d. 8-9 Juli i floden Saar, der ligger i Saarland i Tyskland tæt på Luxembourg = 980 km fra Odense. Floden Saar er en flod, der på mange måder ligner Mosel, men den er smallere og der er flere fisk, idet de ikke har problemer med skarver og maller, der spiser fiskene. Harry lovede, at han ville sørge for overnatning og agn til det Danske hold i 2011, hvilket vil være en stor hjælp. I 2011 har landsholdet brug for en ny kaptajn, idet jeg holder en pause, så interesserede kan kontakte medesektionen inden 1 November 2010, hvor deltagerne til næste års landsholdsturer skal give besked om hvilke hold, de vil deltage på.

Om lørdagen blev der fanget lidt flere kg og vores bedste resultat lavede landsholdsdebutanten Thor, idet han på plads 22 fangede 140 gram, hvilket gav ham en 1 plads i sektionen, derefter havde vi 3 fiskere med hver 2 point, Jonas på plads 30 fangede 200 gram, Morten på plads 18 fangede 100 gram og Anders G. på plads 26 fangede 40 gram, derefter kom Andreas på plads 10 med 20 gram og Peter på plads 6 med 60 gram – begge fik en delt 2-3 plads = 2,5 p., havde de fanget 20 gram mere havde de få ½ p. mindre. Til sidst fik Anders P. på plads 14 280 gram og en 3 plads, igen blev han slået med 20 gram af den samme Tysker som om fredagen.

Samlet blev Danmark nr. 2 om lørdagen og avancerede til en samlet 3 plads, med Holland som en sikker nr. 1 med 31,5 p, Luxembourg blev nr. 2 med 40 p, Danmark fik 43 p, mens Tyskland blev nr. 4 med 45,5 p. Altså en meget jævnbyrdig konkurrence, der viser at de danske juniorer godt kan være lidt med internationalt, når taktikken ellers er rigtig og der ikke skal fanges alt for mange fisk.

Ved afslutningsbanketten var der fine præmier til alle fiskerne (en lille schweizerkniv og medalje) samt en pokal til holdene. Vi blev spurgt om Danmark var interesseret i at afholde arrangementet om 4 år, sagde ikke ja, men var heller ikke afvisende, det kræver jo at vi har vandet samt nogle der vil arrangere det. Kl. 17.30 var der opbrud fra Luxembourg og de fleste af os begyndte at kører hjem. Min bil med trailer var hjemme i Odense kl. 05.10 næste morgen efter 11½ times næsten uafbrudt kørsel, kun afbrudt af 2 tisse/tankepauser og en gang aftensmad på Burger King.

Tak for denne gang og tak til forældrerne for hjælpen, håber at Danmark vil stille med et hold igen i 2011. For at kunne blive udtaget kræves landsholdspoint og tilmelding til holdene inden d. 1 November 2010, så husk at indløse landsholdspas ved DM´erne og udtagelsesstævnet i August, såfremt du ikke allerede har betalt det ?

Fortsat god sommer – med venlig hilsen Bjarne Johansen – Team Browning.

NB. såfremt jeg får tid kommer der flere billeder senere, men er p.t. lidt presset på hjemmefronten.

2 replies
 1. Bjarne
  Bjarne says:

  Har talt med nogle forskellige og måske har jeg fundet en afløser som kaptajn på juniorlandsholdet. Men der skal selvfølgelig også være nogle juniorer der er interesseret i at tage afsted – så er du under 21 år ved udgangen af 2011 bør du betale landsholdspas og deltage ved DM´erne for at få point og derefter tilmelde sig til landsholdene inden d. 01.11 til Rikard.

  God søndag

  Bjarne

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.