Masser af regn og skaller

  NY
 • 0
 • 1
 • 2

Masser af regn og skaller

Onsdag aften mødtes jeg med Bjarne og Jakob for at træne lidt skallefiskeri inden DM.

Vejrguderne var ikke rigtig med os, da det regnede hele aftenen. Overraskende nok var der masser af aktive rudskaller der bed ivrigt selvom regnen væltede ned over os. Jakob og Bjarne havde valgt at fiske med 5-6 m pole, jeg selv valgte at gå 4-5 meter ud i vandet, og fiske med kortpole. Efter knap 3 timers fiskeri kunne Bjarne indveje 10,2 kg – 398 fisk (snitvægt 25 gram). Jakob 11 kg – ukendt antal da han ikke rigtig gad tælle fiskene. Jeg selv sluttede med 16,2 kg – 772 fisk (snitvægt 21 gram). Jeg ved ikke hvad Bjarne og Jakob brugte af foder, jeg selv brugte 2 kg ”Friture” – der giver en god sky i vandet. En hyggelig aften der selvfølgelig blev afsluttet med burger, pommes og cola. Hilsen Peter Hansen

Hilsen Peter Hansen

9 replies
 1. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  Ja vi var noget spændt på at se om var fisk i søen da vi ankom i onsdags. Tror max dybde i søen er 60-70 cm, og med mange planter på bunden er sådan en sø i farezonen når det er isvinter. Men fiskene overlevede heldigvis. Sidste år var skallerne næsten lige store, i år er der 2 størrelser, 10 grams og 40 grams, og det gør fiskeriet lidt mere besværligt når man forsøger at fange mange på en time. Vi prøver igen imorgen onsdag, der ser vejrudsigten lidt bedre ud end sidste onsdag.
  PS: trist at høre at fiskene i din er døde!

 2. John E.
  John E. says:

  altså mit løjevand er ikke dødt (det er mølleåen v. Nybro)
  de står bare ikke i store sorte stimer som de gjorde sidste år.
  men det kan jo være det kommer senere.

  Mht time rekorder gennemsøgte jeg nettet inden min gamle computer gik død, og fandt ud af at de løje timerekorder der var sat, alle er sat af den samme lille klike af fiskere fra den samme klub i et specielt vand i Frankrig, det er en afskåret kanal med en tusindbrødre bestand, og rekorden er nu oppe på 591 på een time. nogle steder nævner over 600 men den har jeg altså ikke kunne verificere

  Fiskene er ca 5cm lange og der bruges ikke keepnet men en firkantet balje som fiskeren sidder med mellem benene.
  stængerne var 80cm – 1,20cm lange med 0,08 forfang og str 24 modhageløs med en lille rød perle limet i kroggabet.
  der bruges altså ikke madding i medeforstand, og man kan sådan set sige at det er fluefiskeri med medegrej.

  en del franskmænd bruger istedet for en perle, et stykke tørret landskinkefedt på 1mm x 2mm i kroggabet.
  det skulle kunne holde krogen i meget lang tid så man ikke spilder tid med agning.

 3. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  Er blevet inspireret af John E´ beskrivelse af løjefiskeriet i Frankrig. Har været i Brugsen efter et stykke røget spæk/flæsk og håber her er noget her der kan bruges som agn. Jeg skulle have brugt mere tid på fiskeriet sidste år, da skallerne havde en perfekt ens størrelse. Men fiskenes størrelse ændre sig åbenbart hurtigt, for 2 år siden var der rigtig mange fine fisk på 200 gram som Mark også skriver (jeg har fanget 30 kg på en time for 2-3 år siden), sidste år var de store skaller væk, og der var masser af fisk på 15-20 gram. I år er de dominerende fisk opdelt i to størrelser på ca. 10 og 40 gram. Der kan fanges mange fisk i søen, men 2 størrelser gør fiskeriet lidt langsommere. Må se hvordan fiskene reagerer på røget spæk iaften 🙂

 4. John E.
  John E. says:

  Min løje rekord fra sidste år var på 348 fisk på 1 time nøjagtigt, og der havde jeg to kriser med grejet i denne time.
  der fiskede jeg med madikker og gjorde det at jeg underbandt et stykke 0,18 på 3mm lige under knuden på min str. 16 modhageløse krog, det stoppede madikken i at kravle op ad linen når fisken “svingede” ind.
  før det havde jeg forsøgt mig med at lave et “Anchor rig” med et stykke tynd sort poleelastik som blev trådet på krogen og skubbet op på knuden så det stod ud til begge sider som armene på et anker. det var bare heller ike helt godt for fiskene blev sky for krogen efter ca 20min så det man hentede har satte man til de sidste 40 min. og det med at skifte stang når først man er kørende er heller ikke helt godt, afbrækket i rytmen får tingene til at kludre
  jeg blev faktisk filmet under denne session af en amatør med videokamera der var ude og lave en film om gladsaxe kommune, men han endte altså med at filme mig. jeg forsøger i øjeblikket at finde ud af hvem han egentlig var og om han stadig har film af denne session.

 5. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  Onsdag aften var vi i skallesøen igen, denne gang med ret blandede resultater. Bjarne havde fint fiskeri på 5 m pole, Jakob og jeg fiskede med korte stænger og kunne ikke få fiskeriet igang. (Vi prøvede også lidt med 5-6 m, men fiskene var ikke rigtigt i området). Ulrik startede lidt senere end os andre, men denne plads var også dårlig igår aftes. Bjarne fik ca. 11 kg og 450 fisk, Jakob og jeg selv 215 og 175. Ulrik der sad helt nede i den ene ende af søen måtte nøjes med 40-50 fisk. Generelt meget dårligere end for en uge siden. Vejret var skyet, med regn halvdelen af tiden,- næste tur bliver når vi får godt vejr og sol!! Jeg fiskede lidt med et lille stykke røget spæk/flæst, det sad fint på krogen, men gav meget færre hug end en maddike. Spæk var ikke godt igår, men måske virker det en dag hvor skallerne er rigtig sultne – eller kun til løjer.

 6. John E.
  John E. says:

  mht spæk, jeg tror at det franskmændene bruger ikke er røget men alm lufttørret fedtkant fra usaltet landskinke.
  fedtkanten på en sådan langtids tørret skinke kan blive stenhård, jeg tror du skal ind i en delikatesse og bede om en 1mm skive

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.