Hyggetur til Skanderborg Sø.

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

For 3 gang i år, blev der arrangeret Ækvator Sport kundeklub arrangement. Turen gik denne gang til Skanderborg Sø, hvor fangstrapporter om store brasen virkede meget fristende, idet det ikke er hverdags kost med en brasen på 3 kg.

Vi var ialt 4 fiskere fra Fyn (Morten Kirkegaard, Alan Loines , David Nielsen samt undertegnede, der mødtes kl. 7 på parkeringspladsen hos Ækvator Sport, derefter blev grejet pakket sammen i traileren og afsted til Skanderborg. Ved campingpladsen i Skanderborg ventede Reijn Højsgaard og så var vi 5 fiskere.

Det var ikke muligt at købe fiskekort på campingpladsen, idet de kun havde 1 tilbage, men heldigvis kunne vi købe nogle på Skanderborg hus, så lå 1½ km fra campingspladsen. NB juniorer under 18 år skal ikke købes fiskekort !!

Derefter gik turen tilbage til søen ved vandrehjemmet, der sad i forvejen 3 medefiskere, en danske og 2 hollændere. Danskeren havde fået lidt brasen i løbet af natten, mens de 2 hollændere var der på 3 dagen. På de 3 dage havde de som største dagsvægt haft 27 kg på en plads, men nu var det mest skaller – Øv, vores forventninger blev lidt mindre og vi besluttede os for at finde et andet sted i søen.

På næsset var alt groet til og det ville tage noget tid at få lavet 5 fiskebare pladser, hvorfor vi kørte tilbage til byen. Ved Kvickly kunne vi sidde på en betonkant, men der var langt ned til vandet så det endte med at vi kørte hen til kulturhuset, hvor der var en god park, hvor vi kunne fiske.

Det var primært feederstange, der blev pakket frem og inden vi alle var kommet igang, havde David den første store skalle på 540 gram på land. Vi fiskede 25-35 meter ude og der var dybt, på 6-7 meter polestange var der 4-5 meter vand og der var dybere på distancen.

Fiskene hugge generelt forsigtigt og vi andre skulle vente over 1 time på fiskene, men så kom de også stille og roligt, dog ikke i store stimer. Vi forsøgte med forskellige kombinationer med majs, orm og maddiker på krogen, men der var ikke noget der virkede super godt.

Reijn vandt præmien (en cap) for største fisk, en brasen på 2,2 kg og Alan blev tjekket af en meget snakkesagelig fiskekontrollant, der kunne fortælle at den største vægt der var fanget i Skanderborg Sø for snart mange år siden var 173 kg.

Efter 5 timers fiskeri var det tiden til at gøre status.

Morten der sad på kant, havde fået en del skaller optil 500-600 gram på sin 6 meter pole og havde dagens højeste vægt med 5,4 kg, derefter kom David med 1,2 kg, Reijn med 3,6 kg, Bjarne med 4,9 kg, hvoraf der var 1 brasen og endelige Alan med 1,78 kg.

Alt i alt en hyggelig tur med tid til at gå og snakke. Ser frem til næste tur, som går til ??

Med venlig hilsen

Bjarne Johansen
Team Browning

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.