Landsholdsudtagelsen i Lammefjorden

Sidste weekend i august var sidste chance for at kvalificere sig til EM og VM-holdene næste år, og det valgte 18 mand at benytte sig af. Desværre var der kun 1 junior, så han var sikret et godt resultat på forhånd. Frederik fik lov til at fiske nedstrøms kant begge dage, mens vi lørdag havde en lokal fisker, Konstantins, til at fiske opstrøms kant, så der ikke var alt for mange fordele ved at trække kanten for seniorfiskerne.

Deltagerfeltet var domineret af de sædvanlige deltagere, således blev der denne weekend ikke indløst et eneste landsholdspas. Lidt ærgerligt at ikke flere kunne deltage, specielt fordi der var masser at fiske om for de fremmødte. Således var de fleste deltagere kun en enkelt 1’er fra at kunne løse billet til EM eller VM.

Lørdag bød på fint vejr, tørvejr ikke mindst, og samtidig rimelig med gang i vandet. Vandstanden var høj, og vandet koldt, efter den seneste periodes megen nedbør.

Vi mødtes kl. 9.30 og fik trukket lod, og lodtrækningen gav Tim Percival nedstrøms kant, mens Claus Jacobsen sad på opstrøms. Fiskeriet var sløvt, og de fleste havde nok DM i baghovedet, da de lagde de første kugler ud, hvilket de senere kom til at fortryde. Fiskeriet var nemlig ikke helt som forventet, og der skulle på de fleste pladser arbejdes hårdt for at få fisk i rusen.

Ole Haugnes havde fra plads A2 et jævnt fiskeri efter små skimmers og skaller, og kunne efter de 3 timer trække stikket hjem med 1,57 kg. På de følgende pladser kom Kim Thomsen og Victor Smidt. I B-sektionen vandt Andreas Reinau fra plads B1 med 1,034 kg, med Bo Pedersen og Rikard Jensen på de følgende pladser. Dagens eneste brasen blev fanget af kantfiskeren, Konstantins, der således også fik dagens højeste vægt.

Fiskeriet var domineret af mindre skaller (ca. 5-6g pr. styk), og for de fleste var det nøglen til succes enten at fange mange af de små (Andreas), eller få gang i større fisk (Ole). Fiskeriet var som nævnt trægt, og det var kun få gram som skilte succes fra fiasko.

De fleste havde lært lektien til søndagens fiskeri, alle startede noget mere forsigtigt, hvilke også udmøntede sig i lidt højere vægte i forhold til lørdagens fiskeri. I A-sektionen startede Rikard på plads A8 med at nappe en skimmer på ca. 500g, og var således solidt fra start. Det var dog ikke nok til at løbe af med sejren, da Stig Thomsen fra A1 endte med at fange skaller nok til at gå forbi Rikard. Stig vandt sektionen med 2,645 kg, med Rikard Jensen og John Eiberg på de følgende pladser.

I B-sektionen kom Kasper Mortensen på B9 komfortabelt fra start med en brasen på ca. 1,5 kg efter kort tids fiskeri, mens antallet af fisk som forventet var lidt højere på de lave numre, da der var flere siv langs modsatte side. Kim Thomsen kom dog stærkt igen med 15 minutter tilbage, da han lander en god brasen, og således er med i spil til en sektionssejr. Det ender dog med at Kasper Mortensen løber med de 100 point, da han havde 150 g mere end Kim. Som 3’er kom Casper Kærgård med 1,5 kg.

Det vigtige efter sådan en weekend, er naturligvis om man slap igennem nåleøjet og sikrede sig en plads til enten EM eller VM. Stillingen er ikke dobbelt-tjekket endnu, derfor vil jeg gerne tage forbehold for resulatet, indtil det er tjekket, men her er det:

1: Rikard Jensen
2: Kasper Mortensen
3: Kim Thomsen
4: Stig Thomsen
5: Peter Larsen
6: Casper Kærgård
7: Ole Haugnes
8: Simon Jensen
9: Peter Schytt
10: Bo Pedersen
11: Andreas Reinau
12: Victor Smidt
13: John Eiberg
14: Claus Jacobsen
15: Tim Percival
16: Jakob Øskov
17: Ulrik Møller
18: Jimmi Johansen
19: Steen Christensen
20: Flemming Eriksen
21: Michael Hillingsø
22: Carlo Iversen
23: Peter Braasch
24: Kenn Kristensen

Junior (mangler junior-DM):
1: Frederik Pedersen
2: Morten Kirkegaard
3: Anders Gormsen

Tilmeldingen til landsholdene er ikke startet endnu, dette vil starte når indbydelsen til årets medemøde er klar.

Tak for kampen til alle!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.