Aalestrup Naturefterskole og fiskeri i Viborg Søerne

Jeg havde mødt Ingelise fra Aalestrup Naturefterskole på jagt og fiskeri messen i OCC i foråret og hun havde fortalt at de havde en fiskelinie !! (det viste jeg ikke, at der fandtes i DK)og at de kunne godt være interesseret i noget medeundervisning.

Idet jeg skulle på et 2 dages kursus i Skive og det ikke ligger så langt fra Aalestrup ringede jeg til Annelise for at hører om de stadig var interesseret i noget undervisning og om jeg evt. kunne få lov til at sove ved dem (sparede et hotelværelse), det kunne jeg godt.

På fiskelinien som de startede med i 1997, går der p.t. 23 drenge i alderen 14-16 år, bl.a. Jonas Jeppesen som fisker på junior landsholdet, de øvrige fiskere kendte ikke så meget til medefiskeri. Vi havde 2 hyggelige timer, hvor jeg fik fortalt om mange af medefiskeriet facetter og der var godt med spørgsmål. På fiskelinien har de 8 timers fiskeri om ugen på skemaet samt de har gode muligheder for ørredefiskeri i området i deres fritid.

Tirsdag sluttede kursuset tidligere og det blev lige tid til en tur i Viborg Søerne, hvor jeg fiskede fra Borgvold.

Jeg fik hurtigt blandet mit forfoder der bestod af: ½ kg. nr. 1, ½ kg. Etang og ½ kg Big Fish fra Browning et lyst foder til den lidt fine side. Jeg pakkede kun 1 stang ud en 13 fods bundmede og så igang, der gik ikke lang tid før den først skalle kom på land og i løbet af 3½ time fangede jeg ialt 12,68 kg fordelt på 59 skaller og 1 brasen.

Mon der er andre der fisker i Viborg Søerne ? Det kræver ingen fiskekort !!

Med venlig hilsen

Bjarne Johansen Team Browning

8 replies
 1. Elo Kjerside
  Elo Kjerside says:

  Hej Bjarne!

  Tillykke med fangsten.

  Jeg tager der op i sidst i september og fisker. Jeg giver lige besked her inde på siden.

  Så kan vi lige mødes der oppe enten ved borgervold eller bag ved sygehuset.

  mvh Elo

 2. TK
  TK says:

  Ja John det er der i Nørresøen der er en betonkant rundt om lille havn og ishus lige der hvor man køre over søerne, der er både p-pladser og nem adgang til kanten, der har været en sektion til DM for mange år siden og flere gange når der var “store” stævner i “gamle” dage

 3. Bjarne
  Bjarne says:

  er dog nogle træer, hvorfor jeg ikke tror at der kan sidde 20 fiskere uden at få lidt problemer med træerne og betonkanten drejer også 90 grader. God weekend – jeg tager til Junior DM.

 4. John E.
  John E. says:

  hvis du skal derop på et tidspunkt kan du så ikke køre op forbi
  den nordøstlige bred af Nørresø og checke lidt.
  Koordianterne til google maps er
  56.463737,9.434045

  det ser grangiveligt ud som om der kan laves et godt langt stræk hvor folk kan sidde på kassen.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.